Nyári vakációBarátokkalCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Íme a legjobb ingyenes programok idén nyárra Szegeden

1 perces olvasási idő

Napsütésben és programokban sem lesz hiánya annak, aki idén nyáron Szeged felé veszi az irányt. A mediterrán hangulatú, Tisza-parti város számos ingyenes programmal vagy épp látnivalóval várja a turistákat 2023 nyarán is. Íme a legjobb szegedi ingyenes programok 2023 forró nyarára.

Terek és templomok

Szeged ikonikus nevezetessége, a Dóm tér kötelező turistalátványosság. Bár a tér a nyári időszakban a Szabadtéri Játékok miatt nem járható be teljesen, de a színpad és a nézőtér mögött megbújó Fogadalmi Templom ég felé kapaszkodó tornyai így is lenyűgözik a térre érkezőket.

Ráadásul a templom központi épülete ingyenesen látogatható reggel 9 és délután 5 között.

Íme a legjobb ingyenes programok idén nyárra Szegeden
Szegedi Dóm

A város másik főterének számító Széchenyi tér szintén kedvelt célpontja a városba érkezőknek. Az óriási platánfák hűs árnyékából nem kerül pénzbe megcsodálni a Városháza karcsú, csipkés tornyát és a minden órában megszólaló harangjátékot.  

Az alsóvárosi Mátyás-tér különleges energiájú, macskaköves, aprócska kis tere megéri, hogy elhagyjuk a város szívét. A hangulatos tér melletti hatalmas zöld területen akár piknikezhetünk is,  és ha szerencsénk van, akkor még a 13. századi alapokon nyugvó templomba is ingyen kukkanthatunk be.

Kihagyhatatlan szállások a belváros szívében

A Science Hotel extravagáns arculatával a belvároshoz közel várja szállóvendégeit.

A Piano Hotel mediterrán hangulatú szállodájából egy könnyed sétával minden látnivaló elérhető.

További belvárosi szállások Szegeden >>

Karib-tenger kalózai és klasszikusok: zenélő szökőkutak Szegeden

A víz sok szempontból jelentős Szeged város életében. Nemcsak a szőke Tisza határozza meg a település hangulatát, hanem a várost díszítő szökőkutak sokasága is. Ezek közül két olyat is találhatunk, amelyik a vizuális élményen túl még ingyenes zenével is megörvendezteti az arra járókat.

A Dugonics téri Rektori Hivatal előtt található kút Magyarország első zenélő szökőkútja volt, és közel 100 dallamra járja látványos táncát reggel 10-től este 10-ig. A Móra parki zenélő szökőkút a város egyik legfrissebb látnivalója.

Íme a legjobb ingyenes programok idén nyárra Szegeden
Zenélő szökőkút a Móra Ferenc Múzeum előtt

A Brahms, Vivaldi, Liszt, Strauss, Dvořák műveit és modern filmzenéket is játszó kút délelőtt csak vízjátékkal, délután pedig minden óra egészkor zenével, sötétedéstől kezdve pedig fényjátékkal is szórakoztatja közönségét.

A szökőkút dallamait július 22-én az ingyenes Térzene program dallamai váltják fel, ahol fúvósok által feldolgozott slágereket és klasszikusokat is hallgathatunk.

Medencés szállások a vizes kikapcsolódás jegyében

A BL Luxus Apartmanház családias épületben kényelmes szobákkal és az udvarban fűtött medencével várja pihenni vágyó vendégeit. 

Jakuzzi és különleges atmoszférájú szobák teszik felejthetetlenné a szegedi éjszakákat az European Apartmanban.

Még több medencés szállás Szegeden >>

Rózsaünnep és Néptáncfesztivál

A Szőregi Rózsaünnep június utolsó hétvégéjén nyitja meg kapuit az illatos virág rajongói előtt. A június 23-tól 25-ig tartó rendezvény keretein belül több százezer nyíló rózsa között sétálhatunk a szabadon látogatható rózsaföldeken, koncerteket hallgathatunk a Monti Parkban, és szombaton megcsodálhatjuk a háromnapos esemény leglátványosabb elemét, a Rózsafelvonulást is. Mindezt természetesen belépő nélkül, ingyenesen. 

A virágok helyét júliusban a néptánc veszi majd át.  A 29. Nemzetközi Néptáncfesztivál keretein belül július 12. és 16. között számtalan táncos produkciót, utcai táncházat, énekes felvonulást élvezhetünk ingyenesen a város különböző pontjain.

Csodás apartmanok kisebb-nagyobb társaságoknak:

Kisebb társaságoknak ideális választás a Tiszától csak pár percre elhelyezkedő Örökzöld Apartman.

Egy impozáns, belvárosi társasház emeletén 4 lakásban 9 főt tudnak elszállásolni a Classic Apartman szállásadói.

Még több apartman Szegeden >>

Kirándulások a környéken

Ha Szegedre kirándulunk, akkor nemcsak a város, hanem a környék is rejt olyan izgalmas látnivalókat, amelyek még pénztárcánkat is kímélik. Ilyen a tiszai holtág madárvilágban gazdag, pallós tanösvénye Mártélyon.

Íme a legjobb ingyenes programok idén nyárra Szegeden
Mártélyi szabadstrand

A rejtélyes mocsárvilágba vezető ösvény akár babakocsival is végigjárható, így a családosok számára szuper, ingyenes programlehetőség. A Szegedtől mindössze 20 perces autóútra található Mórahalom közelében terül el az egyedülálló szépségű Nagyszéksós-tó és Bivalyrezervátum.

A tavat körülölelő túraútvonal gyalogosan vagy kerékpárral is körbejárható. A Bivalyrezervátum, a kilátótornyok és a Bölömbika tanösvény egész évben ingyenesen látogatható.

Gyerekbarát szállások Szegeden

A Hunguest Hotel Forrás közvetlen összeköttetésben áll Magyarország egyik legnagyobb gyógy-, wellness és élmény fürdőkomplexumával, a Napfényfürdő Aquapolis Szegeddel. Ráadásul hatalmas játszószobával és gyerekbarát szolgáltatásaival teszi még kényelmesebbé a kisgyerekkel utazók pihenését. 

További szuper gyerekbarát szállások Szegeden >>

Számtalan programmal vár idén nyáron is Szeged városa. Pár kattintással pedig remek szállást foglalhattok a kiruccanáshoz.

Extrém élményeket tartogat a szegedi wellness! >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%