Külföldi kalandokCsaládi kiruccanásNyári vakáció

Granada, Gibraltári-szoros és Ronda – Kalandozások Dél-Spanyolországban

1 perces olvasási idő

Spanyolország déli részén egész évben 23 C körül van az átlaghőmérséklet, ezért ősszel vagy kora tavasszal is remek program lehet ide utazni.

Utazástervezés és szállásfoglalás

Utazás előtt közel egy hónappal megvettük a repülőjegyet az egyik hazai fapados légitársaságnál. Kötöttünk biztosítást, drukkoltunk, hogy ne töröljék járatunkat sztrájk miatt, és persze ott volt a lázas várakozás, program szervezés és nem utolsó sorban a szállásfoglalás.

Mivel családdal mentünk, egy nagyobb apartmant foglaltunk le Marbellán, ami szerencsés döntésnek bizonyult: kiderült, itt van az egyetlen homokos tengerpart a környéken.

Az út nem volt teljesen zökkenőmentes, mivel Ferihegyen jelenleg hiányos a földi kiszolgáló személyzet, így nem tudnak elindulni időben a gépek. Végül megérkeztünk még ha 1,5 órás késéssel is, de egy darabban, bőröndökkel együtt.

Granada és az Alhambra

Másnap reggel kényelmesen felkeltünk megreggeliztünk, pancsoltunk kicsit a tengerben. Délután indultunk el kocsival Granada felé, ahol az Alhambra épületegyüttesét készültünk megnézni. Az Alhambra egy mór építésű erőd és palotaegyüttes, ami az UNESCO világörökség része.

A komplexum legizgalmasabb része a Nasrid palota, igazából a látogatásnak akkor van értelme, ha az ember ide is betér. Fontos információ, hogy szükséges időpontfoglalás a belépéshez, amit érdemes még jóval az utazás előtt megtenni. A palota részletgazdagsága és egyedisége igazán magával ragadó élmény, melegen ajánlom mindenkinek.

Gibraltári-szoros

Másnap reggel korán nekiindultunk és Gibraltár felé vettük utunkat. Az autót Spanyolországban tettük le, hogy ne kelljen beállni a határon átkelő dugóba. Erre a manőverre nagy befogadóképességű parkolók állnak rendelkezésre, utána csak át kell sétálni.

Átérve a határon, rögtön találhatunk egy taxiállomást, ahol a taxik egy 4 állomáspontos túrát kínálnak, ami megmutatja a legjellegzetesebb pontjait a Gibraltár-sziklának. Mi ezt a variációt választottuk, de lehetőség van gyalogosan is bejárni a sziklát. Bármelyiket is választja az ember érdemes a gibraltári túrára egy teljes napot szánni.

Caminito Del Rey-szurdok

Kipihenve a gibraltári fáradalmakat, következő napra csak fél napos programot terveztünk. Kellemes pancsolás után elindultunk Caminito Del Rey szurdok felé, ahova szintén érdemes már utazás előtt jegyet váltani, ha az ember biztosra akar menni.

A szurdok egy elképzelhetetlenül kék tóegyüttes mellett helyezkedik el, csodálatos környezetben. A túra körülbelül 3 óra, aminek a végén egy busz visz vissza a kiindulási pontra, ahol lehetőség nyílik megmártózni a türkizzöld vízben. Kétség kívül csodálatos élmény volt! Megfáradt utazóként hazafelé betértünk a Wok Wang étterembe, ami egy all you can eat étterem főleg azoknak, akik szeretik a tengeri fogásokat.

Ronda városa

Bár egyelőre meglehetősen aktívra sikerült a „pihenés” az utolsó napon sem maradtunk restek. Reggeli után célba vettük Ronda városát.

Elsősorban a Puente Nuevo, azaz Új híd miatt, ami két meredek sziklafal között köti össze a várost. Nagyon hangulatos, kedves városka.

Innen már csak 1,5 óra autókázás választott el a reptértől, ahonnan békességben, most csupán 40 perc késéssel hazarepültünk.

/Fotók: Varga Nóra, shutterstock/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%