Őszi élményszüretCsaládi kiruccanás

Kincskeresőket, nyomozókat vár október 26-án a Szabadulószobák éjszakája

1 perces olvasási idő

Idén immár ötödik alkalommal rendezik meg a Szabadulószobák éjszakáját, ahol több tucat szabadulószoba várja (és zárja) a kikapcsolódni vágyó kincskeresőket, nyomozni vágyókat egy fergeteges csapatépítő játékra. A csatlakozott szabadulószobák ezen a napon meghosszabbított nyitva tartással és 50% kedvezménnyel várják az érdeklődőket. A dátumot jegyezd fel a naptáradba: 2018. október 26. péntek! 

De mi az a szabadulószoba?

 „A játékot pszichológusok kifejezetten ajánlják például tinédzser korú gyerekeknek (létezik már szabadulószobás napközis tábor, drogprevenciós szabadulószoba, vagy épp iskolai zene-, vagy irodalom témájú), és mára már egyre több cég szervez szabadulószobás csapatépítéseket, hogy a kollégák még jobban összekovácsolódjanak, amellett, hogy a játék során garantáltan feltöltődnek.” – mondta Pattantyús Ádám, a Szabadulószobák Éjszakájának főszervezője.

Több mint 100 ilyen szoba működik Magyarországon, zömében Budapesten, de vidéken is számos vállalkozás él és virul – több mint 10 vidéki város -, sőt lassan már nincs olyan nemzetközi nagyváros, ahol ne lehetne a nagyvilágban kicsit játékosan nyomozni.

Alapkoncepció

A játék alapkoncepciója az évek alatt nem változott, egy zárt szobarendszerből kell kiszabadulni 60 perc alatt lakatok számzárak nyitásával és a kerettörténet rejtélyeinek, valamint a szobákban található logikai feladatok megoldásával. A játékok egyediségét a szoba köré felépített kerettörténet adja, az, hogy melyik korba, helyszínre, filmbe, milyen rejtélyes ügyhöz repíti vissza a játékosokat a szoba üzemeltetője. Az újabb szabadulószobák már különböző látványelemekkel (például lézer), filmes adaptációkkal igyekeznek még élvezetesebbé tenni, az amúgy is tartalmas kikapcsolódási formát.

 

Tudtad-e? Hazánk nagyhatalomnak számít, máig Magyarországon található a legtöbb szabadulószoba a világon.

Kinek ajánlott?

„Gyerekektől, a nagymamákig ajánlott mindenkinek, aki szeretne egy órára teljes mértékben kikapcsolódni, feltöltődni és egy időre teljesen elfelejteni a hétköznapok gondját, baját! A játék az első pillanattól magába szív, és remekül összekovácsolja a csapattagokat!” – fejti ki véleményét Pattantyús Ádám

Aki szeret játszani, szereti a rejtélyeket, a krimiket, és a logikai feladatokat, az élőben, barátai, vagy kollégái társaságában teheti magát próbára hasonló szituációkban.

Jegyvásárlás

„Azonban rohamosan fogynak a szabad időpontok, érdemes minél hamarabb időpontot foglalni, nehogy lemaradjon valaki a kedvezményes lehetőségről. Annak, aki először próbálna ki egy szobát, azt tudom javasolni, hogy válassza a hozzá legközelebb esőt, nem lehet mellé nyúlni, az élmény garantált mindenhol!”

A csatlakozott szabadulószobák listája: www.szabaduloszobak.hu

Ha még nem próbáltad, itt az alkalom, ha pedig már ismered, új szabadulószobát is választhatsz 2018. október 26-án, a Szabadulószobák Éjszakáján!

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%