Site icon Szallas.hu Blog

Külföldi bakancslista 2024-ben – Amit mindenképpen látnod kell!


Egy külföldi bakancslista 2024-ben akkor igazán ütős, ha a természeti kincsek felfedezése mellett városnézést, várlátogatást, és múltidéző utazást is tartalmaz. Kezdődhet a kaland? Ezek a helyszínek garantáltan rendhagyó programokat tartogatnak számodra! 

Téli programot keresel? Vár Ausztriában a Hohensalzburg vára!

A Hohensalzburg vára Európa legnagyobb középkori vára, amely a Festungsberg-hegyen 506 méteres magasságban épült fel, Ausztriában, Salzburg városában. A vár építése 1077-ben kezdődött, az építmény egykor erődítményként szolgált. Később a várat kaszárnyának, raktárnak és börtönnek is használták, napjainkban múzeumként látogatható. 

Megtekinthetjük a galériát, a hercegi szobákat, a kínzókamrákat, az audioguide eszközöknek köszönhetően pedig az őrtorony történetét is meg lehet hallgatni. 

Hohensalzburg vára, Salzburg

Városnézés Salzburgban >>

Szállástipp: Vendégház Mondsee – AOE134 

Rynek Glówny, Krakkó óriási főtere bakancslistás úti cél! 

A Rynek Glówny Krakkó központi részén fekszik, így egy krakkói városnézés alkalmával mindenképpen érinteni fogjuk. 

A különleges hangulatú tér egyik emblematikus építménye a piros, kéttornyú Mária-templom, de itt található még a 10. században épült Szent Adalbert templom, az Adam Mickiewicz emlékmű, és a posztócsarnok is. A téren mindig nyüzsgő élet van, garantáltan levesz majd a lábadról. 

Krakkó főtere

Szállástipp: Boom Apartments Kraków

Top 10 program és látnivaló Krakkóban >>

Keresd fel Erdélyben „Drakula otthonát”, a törcsvári kastélyt!

A törcsvári kastély Erdély legismertebb és legszebb várkastélya, amelyet sokan Drakula gróf lakhelyeként tartja számon. 

Bár sem a könyvbeli Drakula gróf, sem a vele azonosított Vlad Țepeș nem köthető ehhez a helyhez, a Brassótól 30 km-re fekvő várat érdemes felkeresni a mesés kilátás, és az építményben működő múzeum, illetve a közeli kis falumúzeum miatt. 

Törcsvári kastély, Bran

Szállástipp: Transylvania Mountain Exclusive Bran

Vár Zakopane, vár a Siklawa-vízesés!

A 23 méter magas vízesés a Starzyska-völgyben található, Zakopane délnyugati részén. A környék legszebb zuhataga könnyű túrával elérhető, a táv 2,5 km, a szintemelkedés pedig csak 200 méter, így akár kisebb gyerekekkel is bátran felkereshetjük. 

A zuhatag a tavaszi hóolvadást követően a legbővízűbb, ekkor ajándékoz meg a legszebb látvánnyal.

Siklawa-vízesés, Zakopane

Szállástipp: Tatrzańska Miejscówka – Apartamenty Centrum Zakopane

Morskie Oko, a Tátra festői szépségű tava

A „Tengerszem-tó” (Halas-tó) 1400 méteres magasságban fekszik, ez a Tátra egyik legnagyobb tava, melyet 2000 méteres csúcsok vesznek körbe. A mesébe illő szépségű tó mélysége eléri az 51 métert is, és bár fürdeni tilos benne, a látvány miatt mindenképpen megéri ide túrázni. 

A kirándulás nagyjából 10 km-es utat jelent, amely kb. 3 órát vesz igénybe. A tó népszerű turistalátványosság, egy külföldi bakancslista oszlopos tagja. 

Halas-tó, a Magas-Tátra legnagyobb tava

Szállástipp: Willa Leluja Zakopane

Zakopane, ahol mesés téli kalandok várnak >>

Tavaszi kalandozás a Grüner See partján

Stájerországban, a Hochschwab-hegycsoport vonulata alatt fekszik a Grüner See, amelynek beszédes neve máris árulkodik a tó vizének különleges színéről. Ausztria egyik legszebb tavának medrét tavasszal a hegyekből lezúduló olvadékvíz tölti meg, míg télre gyakorlatilag kiszárad a tó. 

A Grüner See kihagyhatatlan úti cél 2024-ben a környező hegyek csipkés vonulatai, és a csillogó víztükör miatt. A parton futó sétaúton érdemes megkerülni a tavat, eközben remek képeket is készíthetünk.

Zöld-tó, Tragöß-Sankt Katharein

Szállástipp: Pension Ehrenfried Kindberg

Tárt karokkal vár a sziklákra épült Karlstejn vára

Csehországba, a Berouni járásban található Karlstejn vára, amely egy 320 méter magas mészkősziklára épült. A meglehetősen jó állapotban megmaradt gótikus vár Prágától körülbelül 50 kilométerre fekszik, egykor reprezentatív székhelyként funkcionált, majd a cseh királynők hozománybirtoka lett. 

A vár környékén található a Cseh Karszt Természeti Rezervátum, aminek fő nevezetességei a Koneprusyi barlangok.

Királyi kastély, Karlstejn

TOP 5 elbűvölő cseh kisváros és látnivaló – Prágán kívül >>

Szállástipp: Hotel Beroun Golf Club

Lenyűgöző látvánnyal ajándékoz meg a Morva-karszt

A Morva-karszt Csehország egyik leglenyűgözőbb természeti kincse, évente több ezer kiránduló keresi fel a 94 km2-es területen fekvő cseppkőbarlangokat

A terület fontos őslénytani és régészeti lelőhely, emellett a környéken túrázni, és kerékpározni is lehet. Ideális úti cél azoknak, akik szeretik az aktív kikapcsolódást és a mozgalmas kiruccanásokat

Morva-karszt

Szállástipp: AVANTI Hotel Brno

Ismerd meg Brno és környéke legszebb látnivalóit! >>

Hajókirándulás és szafari a Brijuni Nemzeti Parknál

A külföldi bakancslista rangos pontja a Brijuni Nemzeti Park, ahova Rovinjról hajós kirándulásokat is szerveznek. Kétféle kiránduláson is részt vehetünk itt. Az első opció a hajózás, amely során nem csak a szigeteket kerülhetjük meg, de egy-egy öbölnél fürdésre is van lehetőség

Bemehetünk a Nemzeti Park területére is, a sziget északi felén egy szafari park található. Itt megáll a kisvonat, ki tudunk szállni és megetethetjük a zebrákat, elefántokat. A tengerparton dinó lábnyomok és dinó szobrok várnak, a sziget átellenes oldalán pedig az egyik öbölben egy római kikötő maradványa látható. 

Hajókirándulás, Brijuni

TOP látnivalók és szállások a szerelmesek kedvenc horvát félszigetén >>

Szállástipp: Apartmani Nimčević Rovinj

Élvezd a nyarat Zadar gyönyörű városában!

Zadar az egyik legnépszerűbb külföldi úti cél Horvátországban. Érdemes a városban felkeresni a Szent Donát templomot és a tengerparti sétányt, illetve a tengeri orgona megtekintése is bakancslistás program. 

A strandolás is rajta kell, hogy legyen a zadari élmények listáján, hiszen a nyaralás a fürdéssel lesz igazán teljes. 

Zadar

Látnivalók, strandok, szállások Zadarban és környékén >>

Szállástipp: Apartments Leea Zadar Diklo

Fedezd fel Bisevo Kék barlangjának szépségét!

Bisevo szigete egy apró horvát sziget, ahol néhány helyi család él csak. A sziget különlegessége egyértelműen a Baluni-öbölben található Kék barlang, amely egy szikla belsejében található. 

Egy kis nyíláson mehetünk be ide csónakkal, a barlangtér önmagában sötét, a napfény a tengert alulról világítja meg. A kéken ragyogó tenger igazán különleges látvány. Brac, Hvar, Korcula és a Vis szigetekről is szerveznek ide hajókirándulásokat.

Baluni-öböl, Kék barlang

Szállástipp: House Josipa Supetar

Supetar látnivalói + szállások >>

Térképezd fel Pula óvárosának látnivalóit!

Pula óvárosának felfedezése a külföldi bakancslista egyik legizgalmasabb pontja. Az amfiteátrum, az erőd, a római fórum, és a diadalív egytől egyig kihagyhatatlan úti célok, melyek egy félnapos kirándulást is kitesznek. 

A Kamenjak-félsziget pedig olyan strandolós élményekkel vár, amire kár lenne nemet mondani. 

Pula óvárosa, Horvátország

Szállástipp: Hotel Park Plaza Arena Pula

Ókori Róma Horvátországban >>

Őszi múltidéző program – Látogatás Auschwitz-Birkenau területén

A világ talán leghíresebb koncentrációs tábora napjainkban múzeumként működik 70 km-re Krakkótól. Az emlékezetes látogatás során megtekinthetjük az Auschwitzi haláltábort (KL-Auschwitz I.) és a Birkenaui lágert (KL-Auschwitz II.), a két tábor bejárására érdemes minimum 3,5-4 órát szánni.

Auschwitz, Lengyelország

Szállástipp: Willa Pod Dębami Kudowa-Zdrój

Bámulatos lombkoronasétány a Bachledova-völgyben

A 24 méteres magasságban kanyargó 1 km-es lombkoronasétány a Tátra Nemzeti Park és a Pieniny Nemzeti Park határán található. Séta közben felfedezhetjük a terület állat- és növényvilágát

A 32 méter magas toronyból elképesztő panoráma tárul elénk, ráadásul a közelben egy 15 kanyaros bobpályát is találunk. 

Bachledova-völgy, Ždiar, Magas-Tátra

Szállástipp: Penzión Jesenský Tatranská Lomnica

Külföldi lombkoronasétányok >>

Tetszett a külföld bakancslistánk, és szívesen megnéznéd a hazai bakancslistánkat is 2024-re? Ide kattintva máris elolvashatod, mely hazai települések és látnivalók várnak idén is tárt karokkal. 

A Szallas.hu szálláshelyei között pedig számos apartman, hotel, és vendégház gondoskodik a gondtalan pihenésről. 

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version