Érdemes megnézniToplisták

Helyek, ahol különleges filmes élmények várnak benneteket

1 perces olvasási idő

2023 is számos olyan filmes meglepetést tartogat, ami miatt megéri majd moziba menni. Jön A kis hableány élőszereplős változata, Indiana Jones is visszatér, folytatódik a Dűne, és Brendan Frasert is láthatjuk egy Oscar-várományos szerepben. Ha pedig ezeket a várva várt filmeket valami igazán különleges helyen szeretnétek megnézni, akkor ahhoz is hoztunk most néhány tippet. Összeszedtük nektek az ország néhány legszebb moziját, illetve olyan nem mindennapi helyeket, amelyek valahogyan a mozgókép világához kapcsolódnak. 

Káprázatos mozik az országban

Puskin Art Mozi, Budapest

Budapesten több csodás szépségű, patinás mozit is találtok, de közülük talán az egyik legszebb a Kossuth Lajos utcában található egykori Fórum, ma már Puskin Mozi. Az 1926-ban megnyitott filmszínház érdekessége, hogy falai között vetítettek először Magyarországon hangosfilmet.

Az épület lenyűgöző mivoltát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy néhány évvel ezelőtt a Timeout magazin A világ 50 legszebb mozija válogatásába is bekerült

Belvárosi Mozi, Szeged

A több mint száz éve működő Belvárosi Mozi Szeged egyik filmes gyöngyszeme. Az eredetileg is filmszínháznak emelt épület legnagyobb termét a Szegeden született, Oscar-díjas operatőrről, Zsigmond Vilmosról nevezték el. A terem nemcsak gyönyörű, hanem itt található az ország legnagyobb filmvászna is.

Aquapark, csúszdavilág és burgerek – Extrém élményeket tartogat a szegedi wellness! >>

Szivárvány Kultúrpalota, Kaposvár

A szecessziós / art deco stílusban épült filmpalota félköríves bejáratát és belső tereit az ősi Egyiptom művészete ihlette. A 2000-es évek elején megszűnt moziként működni, majd a 2009-es műemlékké avatása óta ismét helyet ad filmvetítéseknek is. 

A legkülönlegesebb filmes helyek

Premier Kultcafé, Budapest

Az egykori Vörösmarty mozit is magába foglaló, budapesti Premier Kultcafé az elfogadás jegyében jött létre. Ez a hely ugyanis Európa legnagyobb fogyatékosbarát komplexuma.

Itt nemcsak popcornnal a kézben lehet kikapcsolódni, hanem a kávézójukban beszélgetve, vagy valamelyik izgalmas programjukat élvezve is.  A hely nem csak fogyatékosbarát, hanem integrált munkahely is, így előfordulhat, hogy fogyatékos emberek szolgálnak majd ki benneteket.

Central Perk, Eger

Ha imádjátok a Jóbarátok című sorozatot, akkor irány Eger. Az ikonikus sorozat jellegzetes relikviáival berendezett hely népszerűsége töretlen. A bárban nem csak a specialty kávé isteni, de rendszeresen találtok itt programokat is: a kvízestektől a slam poetryig. Bár filmezni itt nem lehet, a sorozat rajongóinak kötelező itt egy szelfi.

Eger látnivalói és rejtett kincsei >>

Főfotó Kávézó, Budapest 

Ha már a filmre rögzített képeknél tartunk, akkor nem maradhat ki a felsorolásból a mozgókép mellett az álló sem. Kiállítások, fotós kellékek, analóg labor és egy csésze kávé is várja a Főfotó Kávézóba betérőket. Itt megtalálható minden, ami a magyar kortárs és klasszikus fotográfiához kapcsolódik.

Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézó, Budapest

Színváltó italok, füstölgő poharak, vajsör és mágia 90 percben. Ez a Harry Potter-tematikára építő Repülő Seprű Élmény és Varázs Kávézó Óbudán. A bűvös ételek és italok mellett állandó és időszakos programok, játékok, kvízek, kézműves csomagok teszik felejthetetlen élménnyé az itt eltöltött időt. A kávézóba érdemes helyet foglalni, mert a látogatottsága igen magas.

Corvin Hotel Harry Potter-szoba, Gyula

Ha nem lett volna elég még a Harry Potterből, akkor van egy jó hírünk: Gyulán, a Corvin Hotelben akár egy olyan szobát is választhattok a wellnessezéshez, ahol a varázslótanonc őrzi majd az álmotokat. De ezenkívül van itt Verdás, Pókemberes, Star Wars-os, illetve a Madagaszkár kalandor állatkáival díszített lakosztály is. 

Greenfield Hotel Golf & Spa**** +superior, Bükfürdő

A wellness és a golf otthonában, a lenyűgöző bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa szállodában a mozi szerelmeseinek egy saját moziszobát is kialakítottak. Egy kiadós szaunázás után heveredjetek le a kényelmes szofákra egy könnyed film erejéig! 

Ha kedvet kaptatok valamelyik helyhez, akkor mutatunk hozzájuk néhány szállást:

Hotel Papillon Budapest ***

Canada Hotel Budapest ***

Six Inn Hotel Budapest***

RIVA Hotel Szeged****

Centrum Lux 2 Apartmanok Kaposvár

Dobó Vendégház Eger

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, shutterstock.com, borító: a Puskin Art Mozi Facebook-oldala)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%