Tippek utazáshozKedvenc szállásokTéli tájoló

Különös szilveszter 2020 – 8 dolog, amiért ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli!

2 perces olvasási idő

2019 szilveszterén nagyon nem így képzeltük el az idei évet. Elmaradt programok sora, elmaradt fogadalmak, elmaradt utazások. És most a végén még a szilveszteri buli is elmarad! De valóban akkora baj lenne, hogy kihagyjuk a szilveszteri bulit? Mi, a Szallas.hu-nál mindig próbáljuk a dolgok pozitív oldalát nézni, meglelni mindenben a benne rejlő örömöt. És bizony ebben a helyzetben is megtaláltuk! Ugyan idén elmarad a szilveszter és a hatalmas partik, de megmutatjuk, hogy mik is ennek az előnyei és hogyan teheted mégis emlékezetessé a 2020-as év utolsó napját!

Különös szilveszter 2020 - 8 dolog, amiért ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli!
Sosem volt még különösebb szilveszterünk

Különös szilveszter 2020 – 8 dolog, amiért ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli!

1. A 2020-as szilveszter legnagyobb nyertesei: a kutyák!

Az idei szilveszter legnagyobb nyertesei a kutyák és azok a gazdik, akiknek kedvencei rettegnek a petárdák zajától. Ami nekünk ünnep és féktelen buli, az a kutyáknak borzasztó stressz. Az idei, korlátozások közé zárt szilveszter legpozitívabb hozadéka, hogy nem kell attól tartani, hogy kedvencünknek nyoma veszik. Nem lesz petárdázás, otthon lesz a gazdi, minden adott, hogy az idei szilveszter róluk szóljon! Vonjátok be az esti szórakozásba a négylábú barátokat is, ők biztosan nagyon hálásak lesznek érte.

Különös szilveszter 2020 - 8 dolog, amiért ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli!
Idén a kutyusok is buliznak

Nem csak szilveszterezni, hanem utazni is kutyával a legjobb! Itt találod az ország legmenőbb kutyabarát szálláshelyeit.

2. Kevesebb buli = kevesebb baleset

Mi is imádjuk, ahogy a tűzijátékok éjfélkor beragyogják a fagyos, éjjeli égboltot. És milyen jól esik, hogy szilveszterkor kicsit elengedhetjük magunkat, és bulizhatunk egy nagyot pár pohár pezsgő és a barátok társaságában. Azonban a tűzijátékozás és az alkohol fogyasztás veszélyes időtöltés, ha a kettőt együtt végzi az ember. 2019 szilveszter éjjelén majdnem 3 ezer alkalommal riasztották a mentőket, kisebb-nagyobb balesetekhez. Idén viszont garantáltan kevesebbszer fog ez megtörténni, ha máshogy ünnepeljük az újévet!

Különös szilveszter 2020 - 8 dolog, amiért ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli!
A tűzijátékok gyönyörűek, de sajnos sok balesetet is okozhatnak

3. Lesz indokod, hogy miért nem buliztál szilveszterkor

Sokszor előfordult már veled, hogy semmi kedved nem volt elmenni a szilveszteri buliba, a társadalmi nyomás viszont mégis rákényszerített? Hogy szíved szerint inkább otthon töltötted volna az estét a pároddal társasozva, összebújva filmet nézve, forrócsokit szürcsölgetve? Vagy egyszerűen csak egy nyugodt estére vágytál, amikor elmerülhetsz egy izgalmas olvasnivalóban? Ha te is érezted már így, akkor legbelül egy kicsit biztos örülsz annak, hogy az idei szilveszterkor ezt büntetlenül megteheted! Végre nem fog senki sem rábeszélni egy házibulira, végre nem fognak furcsán nézni rád, ha elmeséled, hogy otthon töltötted a szilvesztert!

Különös szilveszter 2020 - 8 dolog, amiért ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli!
Szilveszter pizsamában – amire legbelül mindig is vágytál

4. Készíts év végi összegzést, 2021-es bakancslistát – avagy hogyan szilveszterezz a kijárási tilalom idején?

Az év vége mindig remek alkalom egy kis összegzésre, álmodozásra. Ebben a helyzetben ráadásul időd is lesz arra, hogy mindezt megtedd. Érdemes kicsit körülnézni a világhálón, ahol nagyon sokféle bakancslista található már, hiszen mindenki hatalmas reményekkel várja a következő évet. Tudtad, hogy a National Geographic 2021-es ajánlójában például a Hortobágy is szerepel? De nem csak későbbre érdemes tervezni. Lesd meg a „csizmalistánkat” is, ahova olyan páros programokat gyűjtöttünk, amikkel garantáltan fel tudjátok dobni a téli hónapokat!

Tipp: Nézzétek meg, mikor lesznek hosszú hétvégék 2021-ben, és foglaljátok le már most az első wellness pihenéseteket!

Tervezd meg 2021-es álomutazásod!

5. Egy új recept vagy egy új hobbi? Most kezdj bele, lesz időd rá!

Az álmodozás mellett most jut idő a kreatív elfoglaltságokra is! Itt a kiváló lehetőség arra, hogy kipróbáld azt a receptet, amit olyan régóta szerettél volna, vagy azt, ami nemrég jött szembe veled a neten és annyira megkívántad. Sőt, a sütés-főzés öröme után abban a szerencsés helyzetben találod magad, hogy még időd is lesz nyugodtan elfogyasztani a remekművet!

A sütés-főzés mindig jó móka, ha van ideje rá az embernek

Ha viszont a főzésre és a sütikre gondolni sem bírsz karácsony után, akkor is tudunk még hasznos tippet adni számodra. Kezdj bele még idén, az év utolsó napján egy új hobbiba! Legyen szó arról, hogy megtanulsz egy új hangszeren játszani, jóga órákról, fényképezésről, festésről, horgolásról, nyelvtanulásról, vagy bármi másról, a lényeg, hogy szeresd csinálni! És akkor nem csak az életedet teszi majd teljesebbé, de az ismerőseidet motiválni fogja.

Ha pedig még nincs ötleted, milyen hobbiba szeretnél belevágni jövőre, még nem késő egy ilyen utalványt kérni a fa alá!

Kezdj bele bátran egy új hobbiba, és tedd teljesebbé vele az életed!

6. Így nem lesz szeméttelep a belvárosból egy éjszaka alatt

Ismerős az érzés, mikor január elsején még mindenki józanodik, te sétálnál egy jót az üres belvárosban, viszont az utca egy kisebb szemétteleppé változott az éjszaka során? 2019 szilveszterén, csak Budapesten, majdnem 200 köbméter szemetet hagytak maguk után az utcán ünneplő tömegek. Gondolj bele milyen jó lesz idén tiszta, rendezett környezetben belevágni a következő 365 napba!

Kezdhetjük az évet rendezett, tiszta környezetben!

7. Rendeztél már szilveszteri házibulit? Akkor tudod, hogy indulhat a legrosszabbul egy év

Ha te is voltál már házigazdája szilveszteri partinak, akkor tudod, milyen fázisokon megy keresztül ilyenkor az ember. A meghíváskor még az év legjobb ötletének tűnik, hogy majd vendégül látod a barátaidat. Aztán el kell kezdeni kitalálni a programokat, be kell vásárolni, takarítani, főzni, alkalmazkodni kell minden apró igényhez. Ekkor még azt gondolod nem baj, a buli mindenért kárpótol majd. Valahol a parti közepén érkezik el a pillanat, amikor rájössz, hogy akármilyen jól megtervezted, nem úgy fog sikerülni a buli, mint ahogy te azt elképzelted. Ezért 1-2 pohárral több pezsgőt iszol, mint kellett volna. De ez még nem a mélypont. A mélypont egyértelműen az, amikor másnap fájó fejjel felébredsz, minden vendég lelépett, te pedig egyedül maradsz a romokban heverő lakásban. Azt hiszem minden házigazda egyetért abban, hogy ezt az érzést nem lesz nehéz elengedni az idén!

Másnapos romeltakarítás – rosszabbul nem is indulhat egy év

8. Kezdhetjük az új évet kipihenten, másnaposság nélkül!

Ha eddig nálad is a buliból történő lábadozás határozta meg a január elsejét, akkor itt az ideje változtatni! Elérkezett az esély, hogy úgy vágj neki 2021-nek, hogy kipihenten, fitten ébredsz az év első napján. Ráadásul elseje péntek, így rögtön az év első hosszú hétvégéjének első napján találod magad! Mi lenne motiválóbb, mint úgy belevágni az újév által tartogatott kalandokba, hogy már az első nap elkezdheted megvalósítani, amit 2021-ben szeretnél?

Tipp: Elő a bakancsokkal, irány a természet január elsején! Egy kisebb vagy nagyobb kirándulás olyan lendületet adhat az év első napján, ami simán kitarthat egész télen. Itt találod a helyeket, amelyeket érdemes felkeresned, ha ezt az évet rögtön élmények gyűjtésével kezdenéd!

Indítsd az évet a természetben!

Miért lesz jó tehát a 2020-as szilveszter?

Nem kell romokat takarítanunk elsején, a belváros nem változik szemétteleppé, kutyusaink az év utolsó napját is békében tölthetik. Kevesebb baleset éri az embereket, összegezhetünk, tervezhetünk, nem nehezedik ránk a társadalmi nyomás, hogy kötelező bulizni menni. Helyette főzhetünk, vagy belevághatunk egy új hobbiba! És így még arra is van esélyünk, hogy kipihenten és fitten indítsuk az évet. Így már nem is tűnik olyan szörnyűnek az idei szilveszter, ugye?

Hoppá, a legizgalmasabb programot majdnem kifelejtettük az összegzésből! Tervezd meg szilveszter este 2021-es álomutazásod, hiszen álmodozni mindig kell, és nem leszünk örökké bezárva!

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%