Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Ezt ne hagyd ki! – Irány a Lak-völgyi tó vadregényes világa!

1 perces olvasási idő

Szereted a tóparti sétákat, a mesés kilátást és a friss, erdei levegőt? Olyan helyen kirándulnál, amely kevésbé ismert turistalátványosság, és garantáltan levesz a panoráma látványa a lábadról? Bélapátfalva és a Lak-völgyi tó elképesztő élményeket tartogat számodra! 

Ezt ne hagyd ki! - Irány a Lak-völgyi tó vadregényes világa!
Lak-völgyi tó

A Lak-völgyi tó vadregényes világa – Élmények minden korosztálynak

Ha tóparti sétáról beszélünk, valószínűleg toplistás célpont nálad a Balaton, a tatai Öreg-tó, a Velencei-tó és Orfű környéke. A Bélapátfalván fekvő Lak-völgyi tó szintén hangulatos élményt ígér, ráadásul kevesebb kirándulóval találkozhatsz itt a vízparton, mint a Balaton partján. Kíváncsi vagy, miért érdemes a tóhoz látogatni?

Bélapátfalva Egertől északra, a Bükk-hegység nyugati oldalán fekszik, az Eger-patak völgyében. A tó Magyarország egyik legmagasabban a tengerszint felett fekvő tava, az erdőhatár és a patakvölgyek között jött létre a Bükk-hegységben. 

Szállást keresel a tó közelében? >>

Ezt ne hagyd ki! - Irány a Lak-völgyi tó vadregényes világa!
Lak-völgyi tó

Mikor érdemes a Lak-völgyi tó partjához látogatnod? 

  • Ha szeretsz horgászni. 
  • Ha örömmel üldögélnél a vízparton egy könyv társaságában.
  • Ha a nyári melegben csobbannál egy nagyot, télen pedig korcsolyáznál.
  • Ha szalonnát sütnél vagy bográcsoznál a vízparton.
  • Ha gyönyörködnél a panorámában.
  • Ha szeretsz kerékpározni, és a hegyi biciklitúra után megpihennél a vízparton egy kicsit. 

Szállástipp!

A Villa Tópart Bélapátfalva a Lak-völgyi tó partján fekszik, ahonnan a Bélkő hegyre mesés panoráma nyílik. Az állatbarát szálláshelyen ingyenes a légkondi, a wifi és a parkolás, a környéken túrázásra, lovaglásra, és horgászásra is van lehetőség. Kedveled a tóparti szállásokat? Akkor jó helyen jársz!

Villa Tópart

Hogyan közelíthető meg Bélapátfalva?

Bélapátfalva Budapesttől 150 km-re fekszik, autóval körülbelül 2 óra alatt közelíthető meg, az M3 úton keresztül. Ügyelj rá, hogy ezen az útvonalon útdíjat kell fizetni. 

Ha vonattal utaznál, a vonatod a Keleti pályaudvarról indul, az út nagyjából 3 óra, és Egerben át kell majd szállnod. Amennyiben buszoznál, a buszod a Stadion autóbusz-pályaudvarról indul, az út 2 óra 20 perc, és a vonatos utazáshoz hasonlóan, egri átszállással kell számolnod.  

Ezt ne hagyd ki! - Irány a Lak-völgyi tó vadregényes világa!
Tóparti séták tökéletes helyszíne

Kirándulás a családdal – 5 izgalmas látnivaló Bélapátfalva legszebb részein 

  • Bél-kő tanösvény: A Bélkő-hegy a Bükk-fennsík nyugati végében található, fehérlő sziklafalai mesés látványt nyújtanak, kiránduláshoz remek helyszín. A Bél-kő 815 méter magas csúcsán halad a 6km hosszú, 7 állomásos Bél-kő tanösvény, amelynek bejárása 1,5-2,5 órát vesz igénybe.
  • Gesztenyés kiállítóház: A Gesztenyés kiállítóház az apátság mellett található, és a keménycserép-edény gyártásának történetét, az edények forma- és mintavilágának gazdagságát mutatja be. 
  • Bélapátfalvi Szent István király templom: A Szent István király templom 1816-ban épült, a torony 2000-ben került hozzáépítésre, míg orgonát 2003-ban kapott.
  • Gilitka kápolna: A Gilitka-kápolna, más néven Szent Anna kápolna a Gilitka völgyben áll, az Országos Kéktúra útvonalán. A kegyhely már 1750 óta búcsújáró hely. Feltétlenül keresd fel, ha Bélapátfalván jársz. 
  • Bélapátfalvai Ciszterci Apátság Temploma: A Bélapátfalvi Ciszterci Apátság Temploma a Bél-kő lábánál áll. Különlegessége, hogy az épület hazánk egyetlen épségben megmaradt román stílusú ciszterci apátsági temploma.
Bélapátfalvai Ciszterci Apátság Temploma

A vizes élmények kedvelői számára a tó környéke bakancslistás látnivaló, de ha csak csendre és friss levegőre vágysz, itt akkor is jó helyen jársz. 

Hosszabb ideig élveznéd a környék vendégszeretetét? Foglalj szállást Bélapátfalván, a Lak-völgyi tó közelében!  >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%