CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreVízparti szállások

Lazulás magyarországi horgásztanyák nyugalmában

4 perces olvasási idő
Képünk illusztráció

A kikapcsolódás remek módja a horgászat. Pecáztok? Meg is szállnátok a magyarországi horgásztanyák egyikében pár napra, hogy elvonuljatok a világ zajától? Akkor hajrá! Segítünk horgásztanyát találni.

horgásztanyák Magyarországon
Ráckevei Duna

A horgászat a táplálékszerzés egyik legősibb módja. Az eszközök a kezdetek óta rengeteget változtak, de vélhetően a bronzkori ember számára sem lenne rakétatudomány használatuk elsajátítása.
Ahhoz, hogy biztosan ne keverjük össze a kárászt a keszeggel, mi a Fishinda ingyenes okostelefonos alkalmazását használtuk. Hétvégi horgászatokhoz erősen ajánlott applikáció, hisz a korábbi fogások kapcsán rengeteg hasznos trükköt (bevált helyek, csalik, módszerek) leshetünk el a többi horgász repertoárjából.

Ennél többet változott a horgászat miértje. Letűnt korokban – lásd fentebb – vízparti emberek megélhetésének alapja volt, míg ma annál inkább hobbi, sokak számára a nyugalomhoz vezető egyik út. Sok horgász vágyik arra a csendes magányra, amivel a – különösen – nagyvárosi mindennapok drilljéből képes kilépni hosszabb, rövidebb időre. Rövidebb időre megteszi egy folyópart, egy horgásztó. Hosszabb időre, egy hétvégére már szívesen keres a horgász például egy kellemes magyarországi horgásztanyát. Ezekből nyújtunk át nektek egy csokrot. Jó kapást!

horgásztanyák Magyarországon
Képünk illusztráció

Közvetlen vízparti horgásztanyák Közép-Magyarországon

1. Becse Apartman Szigetbecse

A nemcsak családok, de kisebb baráti társaságok számára is ideális Becse Apartman Szigetbecse szálláshely a ráckeve-soroksári Duna-ág mellett található. A vízparti szállás két stéggel is rendelkezik, melyeken kényelmesen elhelyezkedhettek horgászfelszerelésetekkel. A folyóparti vendégház azonban nemcsak az épületben helyez el vendégeket, tágas kertjében még sátorozni is lehet, ehhez saját vizesblokkot is biztosítanak. Sátorozni óriási buli, ami garantáltan vonzó lesz kamaszok számára is, így ez a családbarát szálláshely tökéletes megoldás egy családi vízparti nyaraláshoz. 

Fedezd fel Szigetbecse és környéke programjait itt >>

Becse Apartman Szigetbecse

2. Csepel Horgásztanya Dömsöd

Több család befogadására vagy akár táborok megrendezésére is kiválóan alkalmas a Csepel Horgásztanya Dömsöd, mely igazi vízparti horgásztanya és saját kikötővel rendelkezik. Itt részetek lehet a klasszikus horgászélményekben is, hisz csónakba ülve várhatjátok a nagy fogást. 

Ismerd meg Dömsöd és környéke látnivalóit >>

Csepel Horgásztanya Dömsöd

3. Horgász Apartman Tass

A Ráckevei Duna-ág egyik legszebb részén tárt kapukkal vár családokat, párokat, baráti társaságokat a Horgász Apartman Tass vendégház, közvetlenül a vízparton. A szálláshely nagyméretű stégét és csónakját egyaránt használhatjátok, ha horgászni támad kedvetek, de akkor is jó hely, ha csak elüldögélnétek rajta elmerülve a Duna nyugodt szépségében. Nem kell lemondanotok a szabadtéri programról, ha netán elered az eső, mivel a rendkívül dizájnos fedett kerthelyiségben letelepedhettek főzni, társasozni, beszélgetni. Kicsi gyerekekkel különösen érdemes ezt a Duna-parti horgásztanyát választanotok, hisz a szállás 7 éves korig ingyenes.

Ismerjétek meg Tass és környéke látnivalóit itt >>

Horgász Apartman Tass

A legszebb horgásztanyák és tóparti vendégházak a Dunántúlon

4. Kobra Horgásztanya Gyékényes

Az új építésű Kobra Horgásztanya Gyékényes a kristálytiszta vizű gyékényesi tó partján helyezkedik el, amely igazi horgászparadicsom. A szálláshely saját stégén többen is kényelmesen helyet foglalhattok felszerelésetekkel, de az extrém sportokat kedvelők akár búvárkodhatnak is a tóban. Gyékényes az egyik legjobb úti cél, ha tóparti vendégházban szeretnétek nyaralni a Dunántúlon és horgászati lehetőséget kerestek. 

Gyékényes és környéke rengeteg programmal vár, válogass közülük itt >>

magyarországi horgásztanyák
Kobra Horgásztanya Gyékényes

5. Tóparti Vendégház Gyékényes

Igazi színfoltja a vízparti horgásztanyák sorának a Tóparti Vendégház Gyékényes, hisz a négy apartmant számláló családi szálláshely épülete is vidám színekben pompázik. Mind a négy lakrészhez külön horgászstég tartozik, így minden nyaralóvendég magáénak mondhat egy szeletet a tóból. Mondhatnánk, hogy a gyékényesi Tóparti Vendégház a tóparti vendégházak csimborasszója!

Tóparti Vendégház Gyékényes

6. Horgász Apartman Kaposvár

Úgy gondoljuk, mindent elmond a Horgász Apartman Kaposvár horgásztanyáról a következő vendégértékelés: „Életünk legjobb nyaralása volt. Házigazdáink csodálatosak, nem tudtunk lehetetlent kérni. Szuper volt minden. Köszönjük a Barátságot. Jövünk még!”

Ha a horgászat mellett szívesen megismernétek Kaposvárt és környékét, itt megtaláljátok a legjobb gyerek- és családi programokat >>

Horgász Apartman Kaposvár

7. Jó Fogás Vendégház Dunaszekcső

Ha a Duna szerelmese vagy, imádni fogod a Jó Fogás Vendégház Dunaszekcső horgásztanyát, hisz a Budapestet is átszelő folyam közvetlenül a kert végében folyik, így bármikor kényelmesen leruccanhattok horgászni. A közelben strandolhattok is, a kertben pedig elkészíthetitek a finomabbnál finomabb halételeket. A vízparti vendégház tökéletes családi szálláshely is, mivel gyerekek 6 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak itt.

Dunaszekcsőn és környékén is érdemes kirándulást tennetek, hiszen számos népszerű látnivalót találhattok erre >>

Jó Fogás Vendégház Dunaszekcső

8. Hosszú Tó Vendégház Drávacsepely

Újonnan létesített 3,3 hektáros halastó partján fekszik a Hosszú Tó Vendégház Drávacsepely, mely remek szálláshely a horgászatot kedvelő párok, családok számára. Ha kedvetek tartja, még sétahajózáson is részt vehettek a Dráván. A vízparti vendégház akkor is kiváló bázisotok lesz, ha szívesen látogatnátok el az innen könnyen elérhető hírneves városokba, így például Harkányba, Siklósra vagy akár Villányba is.

Drávacsepely és környéke látnivalóit itt találod >>

Hosszú Tó Vendégház Drávacsepely

9. Sombereki Horgásztó Rönkház Somberek

Szerintünk az egyik legszebb vízparti horgásztanya a Sombereki Horgásztó Rönkház Somberek. Hogy az ide látogatók mennyire elégedettek a szállás minőségével, mi sem bizonyítja jobban, mint ez a vendégértékelés: „Csodálatos 5 napot töltöttünk itt. A szállás és környezete teljesen lenyűgözött minket. A szoba nagyon szép volt a házhoz teljesen illő berendezéssel. A személyzet nagyon kedves. Mindenben segítettek nekünk. A házhoz tartozó tó valami eszméletlen. Rengeteg halat fogtunk belőle. Csakis ajánlani tudom. Aki teheti, jöjjön és legyen részese ennek a gyönyörű helynek. Mi biztos jövőre is ellátogatunk ide. Csak azt sajnálom, hogy most csak 5 nap jutott belőle. Köszönjük, hogy itt lehettünk.”

Somberek és vidéke rengeteg szépséget tartogat számotokra, itt találod őket >>

Sombereki Horgásztó Rönkház Somberek

10. Prémium Vendégház Zalaszentmihály

Igazi horgászparadicsom a Prémium Vendégház Zalaszentmihály, amely szép, zöld környezetben, a gyönyörű zalaszentmihályi horgásztó partján áll. Nemcsak hogy saját stéggel rendelkezik, de csónakot, halpucolót, mélyhűtőt és tárolót is tudnak biztosítani horgászok részére. A tóparti vendégház tökéletes szálláshely kisgyermekesek, családok és párok számára is, hisz mindenki megtalálja itt a számára legjobb szobát. A környezetbarát technológiákat is használó vendégház bababarát szálláshely, számos babagondozáshoz szükséges felszerelést tud biztosítani a kisgyermekes családoknak. Mivel a ház környezete és egyik apartmanjuk is akadálymentesített, mozgáskorlátozottak is tölthetik itt pihenésüket. 

Zalaszentmihály és környéke jobbnál jobb programlehetőségekkel vár gyerekeket, felnőtteket egyaránt, itt találod ezeket >>

Prémium Vendégház Zalaszentmihály

11. Sárberki Horgásztó Faház és Apartman Lenti

A szlovén és osztrák határhoz közel fekvő Sárberki Horgásztó Faház és Apartman Lenti szálláshelyre akár nagyobb családdal vagy baráti társasággal is érkezhettek, hisz a számos tóparti vendégházból álló komplexumban mindenkinek jut elegendő hely. Akár horgászversenyt is rendezhettek, hisz minden egyes apartmanhoz tartozik saját stég, melyen kényelmesen elhelyezkedve hódolhattok horgászszenvedélyeteknek. A tó vize kristálytiszta és mindig jó fogást ígér.  

Lentiben is számos szórakozási lehetőséget találtok felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt itt >>

Sárberki Horgásztó Faház és Apartman Lenti

A legnépszerűbb közvetlen vízparti horgászszállások az Észak-Alföldön

12. Akácliget Pihenőpark Horgásztanya Vendégház Kemping Jánkmajtis

Felnőttek és gyerekek számára egyaránt fantasztikus élményeket kínál az Akácliget Pihenőpark Horgásztanya Vendégház Kemping Jánkmajtis szálláshely. Amellett, hogy ez a tóparti vendégház kiváló helyszíne a következő nagy fogásodnak, fűtött dézsafürdővel, szaunával, állatsimogatóval is várják a családokat, baráti társaságokat. 

Jánkmajtis és környéke is érdemes a felfedezésre >>

Akácliget Pihenőpark Horgásztanya Vendégház Kemping Jánkmajtis

13. Halfarock Vízi-Erdei Apartmanház Levelek

Az új építésű Halfarock Vízi-Erdei Apartmanház Levelek horgásztanya a rendkívül közkedvelt tó partján áll, ahol a legmenőbb vízi sportokon és strandon kívül óriási fogásokra is biztosan számíthatsz. A legsportosabb a tóparti vendégházak közül! A modern apartmanház minden szobájához külön terasz tartozik, melyen üldögélve gyönyörködhettek a tó vadregényes szépségében. Egyik apartmanjuk akadálymentesített, mely lehetőséget ad mozgáskorlátozottak számára is kellemes pihenés eltöltésére.

Levelek közel fekszik Nyíregyházához, itt is számtalan élmény vár rátok >>

14. Alamand Vendégház Szolnok

Az Alamand Vendégház Szolnok horgásztanya a Holt-Tisza közvetlen partján áll, így a vizes programokért tényleg csak néhány lépést kell sétálnod. A vízparti szálláshely saját stége előtt a vízmélység mindössze 1 méter, így biztonságos lehetőséget kínál kisgyerekeseknek is egy jóízű pancsoláshoz a kristálytiszta vízben. Azoknak sem lesz okuk panaszra, akik horgászatot terveznek, hisz errefelé mindig jó fogás ígérkezik.

Szolnokon is talál kiváló programot gyerek és felnőtt egyaránt >>

A Dél-Alföld legkeresettebb folyóparti horgásztanyái

15. Teleszák Nyaralóház Mezőtúr

A Holt-Körös partvidékének egyik legnépszerűbb horgásztanyája a Teleszák Nyaralóház Mezőtúr. Igazi horgászparadicsom, mely szomszédoktól mentesen, csendes környezetben várja a pihenni vágyó párokat, családokat. Kicsik és nagyok számára is élményszámba megy egy-egy találkozás a vízparti vendégház közelében lakó nyuszikkal, őzekkel és fácánokkal

Mezőtúr és környéke programjait itt ismerheted meg >>

Teleszák Nyaralóház Mezőtúr

16. Cili Nyaraló Békésszentandrás

A Cili Nyaraló Békésszentandrás a Körös Kákafoki-holtágában helyezkedik el. Közvetlen vízparti horgásztanya, ahol saját stég, csónak és egy 12 m2-es móló napágyakkal nyújtja a tökéletes pihenéshez szükséges minden kényelmet a vendégek számára. A horgásztanya egész évben nyitva tart, így az ide látogatók télen-nyáron élvezhetik a Körös-part nyújtotta nyugalmat és szépséget. 

Békésszentandrási nyaralásotok során keressétek fel ezeket a látnivalókat is >>

17. Tíztó Üdülőközpont Baja

Közvetlenül a Duna-töltés mellett található a több tóból álló Tíztó Üdülőközpont Baja. Hamisítatlan horgászparadicsom, melynek három tavából akár 20 kg feletti méretű halakat is kifoghatsz. A horgásztanya ugyanakkor szabadidőközpontként is működik és a családok, párok mellett szívesen várnak nagyobb létszámú társaságokat is. Wellness részleg is szolgálja az itt nyaralók kényelmét, akik csendes helyen, a természet ölelésében szeretnék tölteni jól megérdemelt pihenésüket.

Baján télen-nyáron találsz kiváló programokat, nézd meg őket itt >>

Tíztó Üdülőközpont Baja

18. Villan-tó Horgász- és Szabadidőpark Csongrád

Fogtál már valaha 60 kg-os harcsát? Ha máris mehetnéked támadt, hogy ezt kipróbáld, a Villan-tó Horgász- és Szabadidőpark Csongrád felé vedd az irányt. A fantasztikus lehetőségeket tartogató horgászparadicsomban az evezős és labdasportokért lelkesedők is találnak kikapcsolódási lehetőséget, a gyerekek számára pedig szuper játszóteret alakítottak ki. Párok, családok, baráti társaságok egyaránt megtalálják a nyugalmat és a lazítás lehetőségét ezen a tóparti horgásztanyán.

Csongrádot és környékét is érdemes felfedeznetek >>

Villan-tó Horgász- és Szabadidőpark Csongrád

19. Tisza-parti Horgásztanya és Üdülőház

Közvetlen vízparti vendégházban nyaralhattok a szegedi Tisza-parton, ha a szegedi Tisza-parti Horgásztanya és Üdülőház szálláshelyet választjátok. Csendes, elszeparált helyen lazulhattok akár nagy társasággal, mivel a kertben kényelmesen elfér sok sátor is. Szabadtéri bulikhoz kiváló a viharbiztos sátor. A horgászok a folyóparti vendégház saját stégét használhatják, de csónakot is találtok itt.

Szeged az ország egyik legszebb városa, számtalan élménnyel gazdagodhattok itt >>

A legjobb szegedi gyerekprogramokról ebben a cikkben írtunk >>

Tisza-parti Horgásztanya és Üdülőház

20. Horgász Nyaraló Gyomaendrőd

A nyaralók körében méltán népszerű Körös folyó Bónom-zug holtágánál vár benneteket a Horgász Nyaraló Gyomaendrőd vízparti vendégház. A ház eldugott, vadregényes zöldterületen áll, szomszédokkal nem találkozhattok itt, ami máris garancia a csendre, nyugalomra. A szálláshely óriási, 37 méter széles náddal, fűzfával benőtt saját vízparttal rendelkezik, mely a horgászni vágyók legszebb álmait is beteljesíti. Kamaszok és gyerekek örömére találtok itt trambulint, pingpongasztalt, gyerekmedencét, s ha megmártóznátok a Körös vizében, semmi akadálya, hisz a vízminőség kiváló. És még valami: a vízparti horgásztanyán gyerekek 6 éves korig ingyenesen szállhatnak meg. 

A vizes programok után fedezzétek fel Gyomaendrődöt is >>

Horgász Nyaraló Gyomaendrőd

Ezekben a stresszes időkben kincset ér, ha rég várt nyaralásotokat igazán nyugodt, csendes környezetben tölthetitek, a természet közelségében. Válaszd ki már ma a számotokra legtökéletesebb tóparti vagy folyóparti horgásztanyát, hogy nektek is részetek lehessen ebben az élményben.

Akkor sem jövünk persze zavarba, ha esetleg nem horgásztanyán szeretnétek egy hétvégi pecázás alkalmával megszállni, de horgászható víz közelében >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%