Site icon Szallas.hu Blog

Magyarországi állatkert gyűjtemény – „Állati jó” helyek térképpel


Sokszor okoz gondot olyan programot szervezni, ami korosztálytól függetlenül a család minden tagjának tetszik. Ilyenkor jöhet az aduász, valamilyen állatos program, mert ezzel szinte lehetetlen mellélőni. Most a Szallas.hu nagy térképes állatkert és vadasparkok gyűjteményében nem csak a legjobb hazai állatkerteket és vadasparkokat gyűjtöttük össze nektek, hanem kiegészítettük állatsimogatókkal, különleges állatos programokkal, állatos kávézókkal és olyan szálláshelyekkel, ahol szintén állati kalandok várnak rátok.

Tudjuk, vannak, akik ellenzik az ilyen jellegű szórakozást, de leszögeznénk, a listánkon olyan helyek szerepelnek, ahol az állatokat megfelelő körülmények között tartják, és semmiben nem szenvednek hiányt. Ne felejtsük el, az állatkerteknek nem csupán annyi a feladatuk, hogy bezárt állatokat mutogassanak, küldetésük az ismeretterjesztés, szemléletformálás, és a fajfenntartás is.

A legnagyobb és legnépszerűbb állatkertek az országban

Az ország első állatkertje: a Fővárosi Állat- és Növénykert

Az ország első állatkertje már 1866 óta várja a látogatókat. A 11 hektáros területen a háztáji állatok mellett egzotikus és veszélyeztetett fajok is megtalálhatók szép számmal. Sokan csak állatkertként emlegetik, de nem szabad elfeledkezni a gazdag botanikai gyűjteményéről sem, hiszen gyönyörű a japánkertje, ahol bonsai fák is láthatók, de nagyon látványos a pálmaház és a sziklakert is.

Minden évszakban jó program, sőt, mi télen még jobban is szeretjük, mert nincs akkora tömeg, ráadásul a Nagy-Sziklában található Varázshegy rossz időben is klassz időtöltés. 2022 tavaszán megnyitott az állatkert területén található Lepkekert is, ahol trópusi területekről származó lepkéket csodálhatunk meg testközelből.

Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, a Budapesti Tropicariumban

Emlékszünk, évekkel ezelőtt milyen nagy várakozás előzte meg, hogy végre megnyissa kapuit ez az egyedülálló látványosság Budapesten. A Tropicarium azóta is a családok egyik kedvence, amit érdemes olyan napokra tartogatni, mikor nincs olyan jó idő, és a szabadtéri program nem jöhet szóba.

Itt igazi trópusi hangulat fogadja a látogatókat, sőt, még egy trópusi esőbe is belecsöppenhetnek. A hely legnépszerűbb látványossága kétséget kizáróan a 11 méter hosszú alagút, ahol cápák úszkálnak a fejünk fölött, de mi a kisebb akváriumokban lubickoló színes halacskákat is órákig el tudjuk nézegetni.

Foglaljatok szállást a Tropicarium közelében, és a belépő vásárlásakor ne felejtsétek el érvényesíteni a foglalás mellé járó 15% kedvezményt.

Sóstó Zoo, az ország egyik kedvence

A Sóstó Zoo, vagy más néven Nyíregyházi Állatpark 3000 négyzetméteren mintegy 500 állatfajnak, közel 5000 állatnak ad otthont. Nem véletlen, hogy 2015-ben és 2018-ban is elnyerte az Európa legjobb állatkertje címet, mert mióta megnyitott, a népszerűsége töretlen, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyszerűen megunhatatlan.

Az állatkert nemzetközi fajmegmentési programokban vesz részt, így több ritka faj is látható itt, amire pedig külön büszkék, hogy több nehezen szaporodó faj is világra hozott már utódot náluk. Ha bővebben is érdekel, mi mindent lehet itt látni, itt meséltünk róla >>

Tipp: ingyen is megnézhetitek az állatkertet, ha a Pangea Hotelben foglaltok szállást, mert a szobaár tartalmazza az állatparkba történő korlátlan belépést is.

Még több szállás Nyíregyházán >>

Tartalmas programok az egész családnak a győri Xantus János Állatkert

A Xantus János Állatkert igyekszik mindig valami érdekességgel előrukkolni, hogy minden korosztály jól érezze magát náluk. A születésnapi rendezvényeik és táboraik mellett szerveznek kiállításokat, fotópályázatokat, és az ünnepek adta lehetőségeket is kihasználják. Fontosnak tartják a környezetvédelmet, aminek oktató-nevelő programjaik során kiemelt figyelmet szentelnek.

Szállásajánlatunk a közelben: Eden Center Home Győr

További szállások Győrben >>

Veszprémi Állatkert extrákkal

A Veszprémi Állatkert sok tekintetben különleges, de a leginkább amiatt, mert itt található hazánk egyik legnagyobb Afrikai-szavanna kifutója. Az állatkert egykori sztárjáról, Böbéről, a csimpánzról nevezték el a Böbe Majom Tanodája Oktató- és Kiállítóházat, ahol a gyerekeknek szóló programok mellett a látogatókat az aktuális természetvédelmi kérdésekkel foglalkozó bemutató várja a kiállító részen.

A gyerekek nagy kedvencévé vált az állatkert két extra attrakciója, az Afrikai szavanna játszótér, és a Dínópark.

A Veszprémi Állatkert lakója

A legjobb veszprémi szállások egy helyen >>

Dél-Magyarország kedvence, a Pécsi Állatkert

2016 óta az állatkert megújulva várja a látogatókat. Sok-sok lakója közül nem egyszerű kedvencet választani. A szurikáták mindig nagyon népszerűek, pár éve pedig új lakók is érkeztek Pécsre, Jázmin és Tara, a vörös panda ikerpár 2020. októberben vehette birtokba új kifutóját. A főépületben egy hatalmas akvárium és terrárium is található, ahol szintén különleges állatok láthatók.

Pécsi szállásfoglalás mellé 15% kedvezmény jár a teljes árú belépőből, érdemes élni a lehetőséggel.

Újdonság, hogy a Szallas.hu oldalon tett foglalásotokhoz 30 km-es körzetben programkuponokat küldenek, hogy kedvezményes áron színes programokkal tölthessétek meg az utazást. Már digitálisan is beválthatjátok programkuponjaitokat az appon keresztül.

A városban számos gyerekbarát szálláshely közül válogathattok >>

A királyi előddel rendelkező Miskolci Állatkert

Kevesen tudják, hogy a Miskolci Állatkert elődjét még 1355-ben alapította Nagy Lajos egy királyi vadaskert formájában. Az állatkert méltó utódnak bizonyult, számos állatnak ad otthont. Hogy az ott töltött idő még emlékezetesebb legyen, a parkban rengeteg programmal várják a látogatókat, melyek között kiemelt szerepet kap a természetvédelem fontosságának hangsúlyozása.

Szállásajánlónk Miskolcon >>

Hazai vadasparkok

Koloska-völgyi Vadaspark Balatonfüreden

A Koloska-völgy egyik kedvelt látnivalója a 2 hektáron elterülő vadaspark, ahol a hazai vadakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Érdemes az ajánlott útvonalat követni, így semmi nem fog kimaradni.

Szállások Balatonfüreden >>

Tamási Vadaspark

Bár az országban számos vadaspark van, ahol megfigyelhetjük a hazai nagyvadakat, Tamási vadasparkja mégis különleges, ugyanis itt földbe süllyesztett leskunyhók állnak rendelkezésre, melyek speciális üvegén keresztül közelről nézhető az állatok viselkedése természetes élőhelyükön.

Szállások Tamásiban >>

Kaszói Vadaspark

Ritka már az ehhez hasonló helyek esetében, hogy nem kérnek belépőt, de a kaszói Vadaspark még ezt a tábort erősíti, így amellett, hogy érdekes, még pénztárcabarát program is. A látogatás feltétele az előzetes bejelentkezés.

Szállások Kaszón >>

Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum

Egy igazán komplex program a Velencei-tónál, mert a 96 hektáros területen számos élmény várja az érdeklődőket. A csodás arborétum és vadaspark mellett található még itt egy interaktív Tájház, egy 15 méter magas panoráma kilátó, Erdészeti tanösvény és óriás kalandjátszótér is. Érdemes rászánni egy teljes napot, mert rengeteg a látnivaló!

Minden jegy árából 10% kedvezmény jár, ha a Szallas.hu oldalán foglaltok.

Pákozdi szállásajánlataink:

Nógrádi Vadaspark

A 110 hektáros területen természetes élőhelyükön figyelhetők meg a gímszarvasok, a dámvadak, a muflonkosok és a vaddisznó családok, de mellettük élnek itt háziállatok is szép számmal. A Nógrádi Vadaspark Budapesttől alig 50 kilométerre található, így bármikor jó program, ha kicsit szabadulnánk a városi forgatagból.

A gyönyörű erdőben magaslesekről, traktorokról, vagy teherautó platójáról is megcsodálhatjuk a szabadon sétálgató vadakat, miközben sok hasznos információt is megtudhatunk róluk. Külön érdekesség az esti etetés, ezt érdemes kivárni.

Szállástippünk: Égig Érő Fa Vendégház

Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark küldetésének tekinti a környezettudatosságra való nevelést, amit tematikus programjaik során is hangsúlyoznak. Amellett, hogy a közel 30 hektáros területen saját élőhelyükön figyelhetjük meg hazánk vadállatait, látványetetésekkel és ismeretterjesztő programokkal is gazdagítják az élményeket.

A vadaspark területén található ingyenes játszótér, valamint kalandpark és Dínópark is, amik kiegészítő jeggyel látogathatók.

Szigethalmi Vadaspark

A családi vállalkozásként működő vadaspark folyamatosan fejlődik, így helyet kapott már állatsimogató, játszótér és több piknikező hely is a területén. Lehetőség van pónilovaglásra, és érdemes egyet sétálni a tó környékén is.

Szigethalmi szálláskínálatunk >>

Somoskői Vadaspark

A kis vadaspark a környék növény- és mindenevő nagyvadjait mutatja be, természetes környezetükben láthatók többek között a dámok, muflonok, őzek és vaddisznók.

Ha a környéken jártok, a várat se hagyjátok ki >>

Szállások Somoskőújfaluban >>

Vadbemutató-kert Szilvásváradon

A szilvásváradi Szalajka-völgy az ország egyik legszebb kirándulóhelye, ahol számos csoda várja a látogatókat. A legtöbbet egy kellemes séta keretében meg is tudjuk nézni, ha vállalkozunk rá, hogy végigjárjuk a Szalajka-völgyi tanösvény állomásait, mely érinti a Vadbemutató-kertet is.

A parkban dámszarvasokat, őzeket és muflonokat is láthatunk, de nem árt tisztában lenni vele, hogy nem mindig mutatkoznak meg a látogatók előtt, ezért ne csak erre az egy programra koncentráljunk, hiszen a völgy tényleg tele van szebbnél szebb látnivalókkal.

Szállások Szilvásváradon >>

Hatvani Vadaspark

A Szúnyog-szigeten található 6 hektáros területen 2014-ben került kialakításra a vadaspark, mely azóta egyre népszerűbb a látogatók körében. Különlegessége, hogy mellette található egy lombkoronasétány is, melynek hídjáról lehet megközelíteni a parkot.

A „szokásos” vadasparki állomány mellett láthatók még itt háziállatok, vadászgörények, sőt, mosómedvék is. Időről időre egy-egy nagyobb rendezvénnyel is megörvendeztetik a látogatókat, melyről Facebook-oldalukon adnak hírt. A belépő jelképes, és ha a Szallas.hu oldalán foglaljátok le környékbeli szálláshelyeteket, még 50% kedvezményt is kaptok.

Szállások a környéken >>

Kecskeméti Vadaspark

Az 1971-ben alapított kis vadaspark különlegessége, hogy elsőként az I. Vadászati Világkiállításon bemutatott hazai élőállat-gyűjtemény került ide. Azóta viszont látható már itt tigris, majom és oroszlán is, és szinte minden kontinensről található itt állat, így inkább az állatkertes jelleg a mérvadó.

Szállások Kecskeméten >>

Szolnoki Bagolyvár Vadaspark

A NEFAG Zrt. Szolnoki Erdészetének területén egy hangulatos kis erdei játszótér mellett várja a látogatókat a Bagolyvár Vadaspark. Maga a környezet is csodálatos, akár egy teljes napot is el lehet tölteni a parkban, ahol a kicsik az állatsimogatóban még közelebbről is megismerkedhetnek néhány állattal.

Szegedi Vadaspark

Az ország legfiatalabb és egyben legnagyobb állatkertje 1989-ben nyitotta meg kapuit, de ekkor még lényegesen kisebb területen működött. A vadaspark állatai ma már 45 hektáron élhetik mindennapjaikat a hatalmas, fákkal borított területen. Állományukban nem csak hazai, hanem egzotikus állatok is megtalálhatók, így vadaspark jellege már kevésbé érezhető, inkább hasonlít egy szuper állatkertre.

Szegedet nem szabad egy nap alatt letudni, mert az ismert látnivalók mellett még számos kevésbé ismert érdekességet is rejteget.

Szegedi programok és szállások >>

Kisebb állatparkok és állatsimogatók

Állatkert, Állatsimogató és Állatotthon a zalaegerszegi Csácsi-hegyen

A hely kezdetben csak állatotthonként működött, majd állatsimogató lett, végül pedig 2017-ben megkapta az állatkerti besorolást is. Jelenleg 140 állat él itt, melyek többsége szelíd.

A Szallas.hu-n foglalóknak 10% kedvezmény jár a belépőből.

Szállások Zalaegerszegen >>

Fenyvespusztai Állatsimogató Balatonmagyaródon

A Kányavári-sziget bejáratával szemben található állatsimogatóban többféle háziállattal is megismerkedhetnek a gyerekek, mellette pedig van lehetőség pónilovaglásra, vagy egy izgalmas családi hintókirándulásra a Kis-Balaton szépséges vidékén.

Még több program a Kis-Balatonnál >>

Keszthelyi Festetics Imre Állatpark

A keszthelyi állatparkban 4,2 hektárnyi területen láthatunk őshonos fajokat, valamint különböző hazai vadfajokat. Kitűnő családi program, mert a kisebbeket állatsimogató, homokozó és játszótér is várja. A téli időszakban azonban zárva tart, erre érdemes figyelni a programtervezésnél.

TOP 10 szálláshely Keszthelyen >>

Livi állatfarmja Gyenesdiáson

Tündéri hely Gyenesdiáson, ahol a család egy vidéki farm életébe csöppenhet. A kicsik etethetik, simogathatják az itt élő kecskéket, de még arra is van lehetőség, hogy kipróbáljuk a kecskefejést. A farm nincs minden nap nyitva, ezért célszerű előzetesen bejelentkezni.

Livi állatfarmja

Még több izgalmas program és szuper szállások a településen >>

Salföldi Major

A Salföldi Major nem egy egyszerű állatfarm, itt egy egész napra való programmal várják a látogatókat. Állataik között megtalálhatók az őshonos magyar háziállatfajták, a legkisebbeknek pedig állatsimogatóval is kedveskednek. Igazán családi program attól lesz a major felkeresése, hogy a fentiek mellett még egy egész sor izgalmas programot tartogatnak.

Ilyen például a fűszer- és gyógynövénykert, a mezőgazdasági gépkiállítás, a szekér és kocsi kiállítás, vagy éppen a játszótér, de lehetőség van lovas szolgáltatások igénybevételére is.

Salföldi szállásaink >>

Siófoki Bella Állatpark

Siófokra nem feltétlenül azért látogat el az ember, hogy állatkertbe menjen, pedig érdemes ezt is belekalkulálni a programba, mert a Bella Állatpark tele van cukibbnál cukibb szőrmókokkal. Élménypark részében buborékfoci, zorb ball és ugrálóvár biztosítja a felhőtlen szórakozást. Még több családi program Siófokon >>

Siófok változatos szállásait itt találjátok >>

Katica Tanya Patcán

A Katica Tanya Élményközpont számos kalanddal várja a családokat, melyek közül az egyik az állatparkjuk, ahol több mint 40 fajta háziállat él. Van természetesen állatsimogatójuk, aki pedig kedvet érez hozzá, a tehénfejést is kipróbálhatja náluk. A Katica Tanya „küldetésének” tekinti a megunt nyuszik és tengerimalacok megmentését, ezért örökbefogadó programjuk keretében be is fogadnak kisállatokat.


Exit mobile version