Programok hétvégéreCsaládi kiruccanás

Makkosszállás, a Keresztanyu című sorozat forgatási helyszíne, az ország legújabb települése

1 perces olvasási idő

A filmes forgatási helyszínek általában nagy népszerűségnek örvendenek a rajongók körében. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az ikonikus Üvegtigris büfé, vagy éppen Teca Kocsmája A mi kis falunkból mennyi látogatót vonz. A Drága örökösök nézőit ezért kisebb csalódás érte, amikor hiába keresték Ökörapátit a térképen, hiszen a forgatási helyszín egy díszletfalu volt Budakeszin.

Makkosszállás, a Keresztanyu című sorozat forgatási helyszíne, az ország legújabb települése

Az RTL Klub legújabb sorozatának, a Keresztanyunak a képkockái azonban nagyon is valóságosak. A színes házak, a magasból filmezett község a templommal és a hangulatos kis termelői piac, mind-mind annyira igaziak, hogy már szinte elhisszük, hogy egy létező település. A valóság azonban az, hogy szintén csak egy nagyon jól kidolgozott, részletgazdag díszletfaluról van szó. Míg Ökörapátit már legalább forgatási helyszínként felismeri a Google térkép, addig Makkosszállás településnevét hiába írjuk be a keresőbe.

Akkor mégis hol található Makkosszállás?

Nos, ugyanott, ahol Ökörapáti. Ugyanis a film készítői a Drága örökösök budakeszi díszletfaluját alakíttatták át, és így született meg az ország legújabb települése, Makkosszállás községe. A paraszti jellegű házakat felváltották a jómódúbb épületek (hiszen mégiscsak a csempészetből meggazdagodott réteg lakja őket), amik az ukrán – magyar határ menti településekre jellemző tarka színvilágot kaptak. Az erősebb, tarkabarka színek egy takaros községbe repítik a Keresztanyu nézőit, amit legszívesebben személyesen is felkeresnénk, annyira hangulatos.

Makkosszállás, a Keresztanyu című sorozat forgatási helyszíne
Szentendre belvárosa

Ha Makkosszállásra nem is, de hasonlóan üdítő színvilágú településekre bármikor kiruccanhatunk. Adunk is néhány tippet ehhez.

Szentendre, a „festők városa”

Szentendrét találóan a „festők városának” is nevezik, ami nem véletlen, hiszen színes házai sok-sok művészt megihletnek mind a mai napig.

Makkosszállás, a Keresztanyu című sorozat forgatási helyszíne
Szentendre

A bohém külsejű város kirándulók ezreit csalogatja színes házaival, és minőségi kézműves termékeket árusító kis üzleteivel, így ha nem is kifejezetten egy makkosszállásihoz hasonló termelői piaccal vár minket, különlegességeket azért itt is találhatunk. 

Szuper szállások Szentendrén >>

Makkosszállás, a Keresztanyu című sorozat forgatási helyszíne
Hilltop Hideout Szentendre

A szeretnivaló Erdőbénye

Erdőbénye a templomtornyaival és hangulatos utcáival akár a Keresztanyu forgatási helyszíne is lehetne. A településen sétálgatva nem csak színes házakra, hanem számos érdekességre is bukkanhatunk, köztük zamatos borokat kínáló borászatokra, vagy éppen a település határában lévő szépséges bányatóra.

Ezt a szállást érdemes kipróbálni Erdőbényén: Édes Otthon Vendégház

Makkosszállás, a Keresztanyu című sorozat forgatási helyszíne
Édes Otthon Vendégház

Velem, a mesebeli magyar falu

Az Alpokalja egyik leghangulatosabb faluja szintén szuper úti cél lehet, ha Makkosszálláshoz hasonló takaros kis településen szeretnénk pihenni, ráadásul még csempészáru után sem kell kutatnunk, hiszen remek borospincék, és egy pálinkafőzde is gazdagítják a települést. Velem az Írottkő Natúrpark részeként számos természeti szépséggel is büszkélkedik, így remek kirándulóhelyek is találhatók a közelben.

A legjobb programok és látnivalók a településen >>

Szállásajánlatunk: Virágos Vendégház

Virágos Vendégház

Ráadásként három szuper szálláshely a magyar – ukrán határhoz közel, ahol Keresztanyuék is kényelemben és háborítatlanul pihenhetnének:

Színkavalkád a mándoki Forgách Kastély Hotelben

A nyugalom szigete Barabáson: Janó Panzió

Stílusos szálláshely Csarodán: Csaronda Vendégház

Ti ismertek még Makkosszálláshoz hasonló települést Magyarországon? Belföldi szálláshelyekért nézzetek körül a szallas.hu oldalán >>

(fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Te tudod, hol található Ökörapáti?


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%