Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásProgramok hétvégére

Márton-napi családi és páros programok az egész országban

2 perces olvasási idő

A legenda szerint Szent Márton Savariában, vagyis a mai Szombathelyen született egy római tribunus fiaként i.sz. 316 körül. A római császár katonájaként a franciaországi Amiens városában egy hideg téli estén odaadta meleg köpenyének felét egy koldusnak. Aznap éjszaka álmában megjelent előtte Jézus a koldus alakjában, ettől kezdve Márton Isten szolgálatába állt. Tetteinek, jóságának híre messze földre eljutott, püspökké akarták szentelni. A monda szerint mikor ennek hírét vette, az érte jövő küldöttek elől nagy alázatosságában a ludak óljába bújt, a szárnyasok azonban gágogásukkal elárulták rejtekhelyét. Márton püspökként haláláig híven szolgálta az egyházat, a ludakat pedig azóta is Szent Márton madaraiként emlegetik.

Libalakoma Szent Márton napján

Ez a Márton-nap rövid története, melyet az egész országban libalakomákkal, mulatságokkal ünnepelünk. Mutatunk most néhány remek Márton-napi programot, s hozzájuk nagyszerű szállásokat is ajánlunk.

Márton-napi családi és páros programok az egész országban

1. Márton-napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal – Debrecen

  • Időpont: 2020. november 13 – 15.
  • Helyszín: 4024 Debrecen, Kossuth tér

Évek óta hagyomány, hogy Márton napja tiszteletére a debreceni Református Templom előtti téren nagyszabású gasztrofesztivált rendeznek színpadi programokkal, ínycsiklandó finomságokkal, ahonnan természetesen nem maradhat el az újbor kóstolása sem. A Libalakoma Egri Borcsillagokkal fesztivál az egyik legjobb Márton-napi program Debrecenben. 

Márton-napi családi és páros programok az egész országban
Debreceni Református Nagytemplom

Ha Debrecenbe látogattok, itt szálljatok meg: Hotel Óbester Debrecen***

A Hotel Óbester Debrecen a világ első szállodája, mely a huszárságnak állít emléket. A különleges hangulatú szállóban családok, párok, de akár egyéni utazók is találnak kitűnő szálláshelyet. A hotel bababarát szálláshely Debrecenben, ahol gyerekek 3 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak.

Márton-napi családi és páros programok az egész országban
Hotel Óbester Debrecen***

2. Márton Napi Vigasságok és Búcsú – Bogács

  • Időpont: 2020. november 7 – 9.
  • Helyszín: 3412 Bogács, Cserép út 

A bogácsi Cserép úti pincesoron vár mindenkit a Márton – napi Vigasságok és Búcsú, ahol színes programokon vehettek részt, és persze számtalan finomságot kóstolhattok. Az esemény állatbarát, így érkezhettek házi kedvenccel, ráadásul részben akadálymentesített is, a közelben pedig ingyenesen parkolhattok. 

Márton-napi családi és páros programok az egész országban
Cserép úti pincesor, Bogács

Bogácson ezt a szállást ajánljuk: Erdőszéli Vendégház Bogács

A Bükk lábánál fekvő Bogácson, közel a híres gyógyfürdőhöz található az Erdőszéli Vendégház, mely remek választás családok, párok, vagy nagyobb társaságok számára is. A vendégházat társaságok egyben is kibérelhetik, de ha csak egy szobát vesztek ki, akkor sem kell osztoznotok a konyhán a többi vendéggel. 

Márton-napi családi és páros programok az egész országban
Erdőszéli Vendégház Bogács

3. Szent Márton napi újbor ünnepe – Pápa

  • Időpont: 2020. november 7 – 8.
  • Helyszín: 8500 Pápa, Fő tér 1. 

Az Esterházy-kastély udvarán kerül megrendezésre a pápai Szent Márton – napi újbor ünnepe, ahol koncertekkel, folklór programokkal, újbor és mustkóstolással várnak mindenkit. A pápai Márton – napi programon a család minden tagja számára kínálnak szórakozási lehetőséget.

Márton-napi családi és páros programok az egész országban
Esterházy-kastély, Pápa

Itt szálljatok meg, ha Pápára érkeztek: Hotel Villa Classica Pápa****

A Hotel Villa Classica rendkívül egyedi stílusú szálló, amely a mesés Keletet idéző wellness részleggel, az 1950-es évek Amerikájának stílusát követő étteremmel, és az afrikai szavannák ihlette különtermével igazi utazásra hívja vendégeit. A bababarát pápai wellness szállodában gyerekek 4 éves korig ingyenesen üdülhetnek.

Márton-napi családi és páros programok az egész országban
Hotel Villa Classica Pápa****

4. Lovagok Csatája – döntő és Márton-napi gasztrokaland – Bikal

  • Időpont: 2020. november 7.   10:00-17:00
  • Helyszín: 7346 Bikal, Rákóczi utca 22. (bikali Reneszánsz Élménybirtok)

Vesd bele magad a legfantasztikusabb reneszánsz kalandokba a bikali Reneszánsz Élménybirtokon, ahol a korhű díszletek között számos remek Márton-napi program vár. A finom libás fogások és borkóstolás mellett izgalmas előadásokon, hagyományőrző kézműves programokon vehettek részt, a nap fénypontja pedig a Lovagok Csatája lesz. 

Lovagok csatája

Bikalon ez a legtökéletesebb szállás családoknak és pároknak: Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal****

Mintha történelmi filmek fantasztikus díszletei közé csöppennél, olyan hatást keltenek a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok lakosztályai, szobái, vendégháza, nem is beszélve a varázslatos élményfürdőről, wellness részlegről. Feledhetetlen őszi pihenés minden itt töltött nap!

Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal****

5. Márton-nap – Gyenesdiás

  • Időpont: 2020. november 7.
  • Helyszín: 8315 Gyenesdiás, Kossuth Lajos utca 97.

Gyenesdiáson az idei Márton – napon biztosan nem fogtok unatkozni. Ha szeretitek a zenés programokat, részt vehettek közös éneklésen és a táncházban is rophatjátok. A rendezvény különlegessége, hogy „batyus” jellegű, vagyis szívesen fogadnak süteményt és italokat a résztvevőktől, s ha szereted a közös főzőcskézést, a libasültek elkészítésében is segédkezhetsz. 

Márton-nap Gyenesdiáson

Gyenesdiáson ezt a panziót ajánljuk: Zöldház Bio Panzió Gyenesdiás

Nagy társaságok, családok számára kitűnő választás a Zöldház Bio Panzió Gyenesdiás, ahol akár 45 fő is megszállhat egyszerre. A szálláson bio alapanyagok felhasználásával készülő házi pékárukkal, szendvicskrémekkel egyedi reggelit biztosítanak akár ételallergiás, vegán és vegetáriánus vendégek számára is. 

Zöldház Bio Panzió Gyenesdiás

6. Szent Márton újborfesztivál és libator – Szentendrei Skanzen

  • Időpont: 2020. november 7 – 8.
  • Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum (2000 Szentendre, Sztaravodai út)

A Skanzen ad otthont a szentendrei Szent Márton újborfesztivál és libatornak, amely idén a párválasztás jegyében kerül megrendezésre, mivel ez az időszak a falvakban az ismerkedés és a párválasztás időszaka volt. A libaételek és az újbor kóstolása mellett fonóbeli játékok, szerelmi jóslás, Skanzen love túra és bálok teszik egyedivé ezt a Budapesthez közeli Márton – napi programot.

Szentendrei skanzen

A festői Szentendrén ezt a szállást válasszátok: Mathias Rex Panzió Szentendre

A Mathias Rex Panzió Szentendre központjában vár párokat, családokat, egyéni utazókat egyaránt. Családok számára saját konyhás önálló apartmanokat kínálnak, de mozgáskorlátozott vendéget is szívesen fogadnak akadálymentesített szobájukban. Az egyszerre klasszikus és modern szálláshelyen a kisgyermekeseket babagondozási kellékek és gyerekmenü is várja.

Mathias Rex Panzió Szentendre

7. Márton-nap – Noszvaj

  • Időpont: 2020. november 14.
  • Helyszín: Gazdaház (3325 Noszvaj, Deák Ferenc út 40.)

Kézműves foglalkozásokhoz vagy közös bográcsozáshoz is csatlakozhattok a noszvaji Márton-napon. A különleges, kemencés finomságok és az újbor kóstolása szintén nem maradhatnak ki ebből a remek Márton – napi családi programból. 

Noszvaji Gazdaház

Szállás a közelben: Hotel Síkfőkút Noszvaj***

Egerhez közel, a gyönyörű síkfőkúti tó partján áll a Hotel Síkfőkút Noszvaj, amely egész évben várja a hegyvidéki üdülésre vágyó vendégeket. Ez a szálló a Bükkben tökéletes kiindulópont túrázáshoz, hiszen több út is indul innen. 

Hotel Síkfőkút Noszvaj***

Ha még eddig nem volt benne részetek, idén ne hagyjátok ki a Márton – napi vigasságokat. Válasszátok ki a számotokra leginkább vonzó programot és foglaljatok hozzá szállást is, hogy felfedezhessétek a választott tájat. Előre fizetés és lemondási díj nélküli belföldi szállásainkat Márton napja környékére itt találod >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%