Külföldi kalandokBarátokkalÍzkalandNyári vakáció

Meghalt Karl Lagerfeld, ezek voltak a kedvenc helyei Párizsban és St. Tropez-ban

1 perces olvasási idő
Karl Lagerfeld és Vanessa Paradis

Gyászol a divatvilág: 85 éves korában meghalt Karl Lagerfeld német származású francia divattervező. A Chanel divatház kreatív igazgatója február 19-én hunyt el Párizsban, Lagerfeld egyike volt a XX. századi divattörténet meghatározó alakjainak.

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld és Vanessa Paradis

Karl Lagerfeld élete: Hamburgból Párizsba

Karl Otto Lagerfeldt Hamburgban született 1933. szeptember 10-én. Fiatalon, 1953-ban költözött Párizsba, ahol dolgozott a Valentinónak, Fendinek, majd 1972-től haláláig a Coco Chanel vezető tervezője, később kreatív igazgatója lett. Lagerfeld személyes jelképévé vált dioptriás napszemüvege és lófarokban hordott haja. Bár lakása, illetve kastélya volt Biarritzban, Monte Carlóban, Rómában és New Yorkban, élete nagy részét Párizsban töltötte.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld kedvenc helyei Párizsban


A nemrégiben meghalt Karl Lagerfeld Párizs szerelmese volt, Ha a francia fővárosban jársz, ne hagyd ki a divatikon kedvenc helyeit, ahol sokat időzött!

Kedvenc könyvesbolt Párizsban:

7L, 7 Rue de Lille

Kedvenc virágüzlet:

Lachaume, 103 Faubourg Saint Honoré

A legjobb galéria Párizsban:

Galerie Kreo, 31 Rue Dauphine

Kedvenc kávézó Párizsban:

Café de Flore, 172 boulevard Saint-Germain

További helyek Párizsban Karl Lagerfeld kedvencei közül:

 • Gustave Doré, Musée d’Orsay
 • La Société, 4 Place Saint-Germain
 • Galignani, 224 Rue de Rivoli
 • Sennelier, 3 Quai Voltaire
 • Colette, 213 Rue Saint-Honore
 • Lydia Courteille, 231 Rue Saint-Honore
 • Robert Adams, Le Jeu du Paume
 • La Maison du Vaiar, 21 Rue Quentine Bauchart

Karl Lagerfeld kedvenc helyei St. Tropez-ban


Fedezd fel a Cote D’Azure-t Lagerfeld módra! Ez a néhány Karl Lagerfeld idézet segít, hogy megtaláld a legjobb helyeket a francia riviérán a divatikon ajánlása alapján.

Sennequier 

„Ez Saint Tropez szíve, Jean Robert pedig a Sennequier lelke. Mindig ide megyünk esténként, vacsora előtt vagy után, és néha még vacsorára is. Rendelek egy teát vagy egy friss gyümölcslét, és kiülök a terasz végére, egy kicsit elrejtőzve. Szeretem az embereket és a móló hangulatát – ez a legjobb hely a városban.”

Cím: Quai Jean Jaurès, Place aux Herbes

Parfumerie Truphème

„Nincs más parfüméria – még Párizsban sem -, amely ilyen sok terméket kínál és még remek csapattal is rendelkezik. Valószínűleg ugyanazokat a termékek találhatók meg, mint más, nagynevű boltokban, de itt minden annyira szép. A Parfumerie Truphème-ben szoktam megvásárolni a krémeket, mint például a La Prairie-t, a fényvédőt és az ajándékokat a vendégeimnek. „

Cím: 19, Quai de Suffren

La Place des Lices

“Ez St. Tropez ‘Place de la Concorde’-ja. Nem hagyhatod ki még akkor sem, ha nem kedveled a golyósportot, amit itt állandóan játszanak. A téren áll egy újságos stand, ahol általában a magazinokat vásárolom.”

L’Annonciade

„Szeretem ezt a múzeumot. Egy 16. századi kápolna épületében található a mólónál, és mindig kitűnő kiállításokat rendeznek itt. ” 

Cím: 2, rue de l’Annonciade, Place Georges Grammont

Le Quai

“Bár-club-étterem a mólón. Általában vacsora előtt vagy után járok ide a zene, az atmoszféra és a kabaré show miatt.”

Cím: 22, Quai Jean Jaurès

La Réserve Ramatuelle

„A La Réserve Ramatuelle az állandó nyári rezidenciám. Nem tudok semmit rosszat mondani a La Réserve-ről – tökéletes! Már több mint 10 éve járok erre a gyönyörű helyre. A legjobban a tengerre nyíló panorámás kilátást szeretem, de az étterem konyhája is nagyon egészséges.”

Cím: 736, Chemin des Crêtes

Ebéd a strandon: Club 55

„A leginkább kozmopolita strandklub, ahol a legjobb crudité tálat és sügért készítik, amit valaha is kóstoltam. Ez nekem A tengerparti étterem. Nagy rajongója vagyok a személyzetnek és a légkörnek, különösen a zenekart kedvelem, amely asztaltól asztalig jár a vendégek között.”

Cím: 43, Boulevard Patch, Ramatuelle

Néhány dolog amit kevesen tudtak Karl Lagerfeld életéről

Karl Lagerfeld hotelszobát is tervezett

 • A divatikon számára nem ismeretlen a szállodaipar: az 5 csillagos berlini luxusszálloda, a Patrick Hellmann Schlosshotel egyik lakosztályát Lagerfeld tervezte. A luxuslakosztályban egy éjszaka közel 600.000 forintba kerül 2 fő részére. 
 • Karl Lagerfeld saját nevével fémjelzett luxushotel indításán is dolgozott. A Makaó szigetén épülő Grand Lisboa Palace szállodakomplexumba Donatella Versaceval közösen terveztek lakosztályokat. Az ötcsillagos luxusszálloda átadását évek óta tervezik.
 • Choupette nevű macskáját imádta, magával vitte mindenhová, így rendszeresen utaztak együtt magánrepülőjén is. Biztosra vesszük, hogy Karl Lagerfeld is állatbarát hoteleket választott!

(forrás: karl. com, elle.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%