Tippek utazáshozCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Nagy Pakolós Lista Utazáshoz – Ami nem hiányozhat a bőröndödből!

2 perces olvasási idő

Kétféle „pakolós típus” létezik. Aki alig várja, hogy elővehesse a listáját, hogy szépen sorban összegyűjtsön mindent a bőröndjében, és aki az utolsó pillanatra hagyja a rámolást, és csak reméli, hogy semmit nem hagy otthon. Te melyik típusba tartozol? Szaladj végig a következő csoportokon, és garantáljuk, hogy hamarabb becipzárazhatod a bőröndödet, mint gondolnád! Következzen a Nagy Pakolós Lista Utazáshoz, a Szallas.hu ajánlásával!

Több listával is készültük:

  • Mit vigyek magammal 1 hétre?
  • Mit vigyek magammal 3 napra?
  • Nagy Pakolós Lista Utazáshoz – Ha a gyerekekkel utazol! 
  • Tengerparti, vízparti nyaralás – Mire lesz szükséged a strandon?
Nagy Pakolós Lista Utazáshoz – Ami nem hiányozhat a bőröndödből!
Nagy Pakolós Lista Utazáshoz

Mit vigyek magammal 1 hétre? – Ne bízd a véletlenre! 

Nem annyira egyértelmű, hogy mit kell magaddal vinni egy egyhetes utazásra, nem mindegy ugyanis, hogy a szállás mivel van felszerelve. Sátorban fogsz aludni? Esetleg egy ötcsillagos szállodában, saját lakosztállyal? Akármelyik is a válasz, vannak olyan eszközök és használati cikkek, amelyekre biztosan szükséged lesz. Ezek a következők: 

  • Ruhák és cipők
  • Kozmetikai táska
  • Orvosi csomag
  • Iratok, Hasznos holmik
  • Elektronikai kütyük
  • Hobbi

Ruhák és cipők:

Évszaknak megfelelő nadrág, szoknya, felsőrész, pulóver, kabát, fehérnemű, alkalmi ruha, alvóruha, sportruha, papucs, félcipő, és szükség esetén elegáns cipő. Mindenből érdemes kicsivel többet csomagolni, hogy legyen váltóruha, ha valami elszakad, tönkremegy, elveszik útközben. Ha fontos számodra, készíts be ékszereket, bizsukat, kendőket, kalapokat, napszemüveget és más kiegészítőket is. 

Nagy Pakolós Lista Utazáshoz – Ami nem hiányozhat a bőröndödből!
Évszaknak megfelelő ruházat mindig legyen a bőröndben

Kozmetikai táska:

Ebbe a táskába kell kerülnie mindennek, amire a fürdőszobában szükséged lehet. Tusfürdő, dezodor, parfüm, sampon, balzsam, testápoló, fésű, borotva, borotvahab, fogkefe, fogkrém, arckrém, sminklemosó, vatta, kisolló, körömlakk, smink termékek, higiéniai termékek, esetleg papír zsebkendő, Wc papír

Orvosi csomag:

Ha egy gyógyszertárat nem is vihetsz magaddal az útra, egy alap orvosi csomagot érdemes összeállítani. Legyen nálad fájdalomcsillapító, gyomorfertőtlenítő, allergiagyógyszer, megfázás elleni szer, hányáscsillapító, sebfertőtlenítő, szemcsepp, fülcsepp, orrcsepp, és minden olyan gyógyszer, amit rendszeresen szedsz. Bekészíthetsz egy mini varrócsomagot is, hátha szükség lesz rá, akárcsak a szúnyogcsípésre való krémre.

Utazz Szlovéniába, válaszd ki a szálláshelyet még ma! >>

Hasznos holmik:

Vannak olyan praktikus tárgyak is, amelyekre szintén szükséged lesz, akár 1 napra, akár 1 hétre mész pihenni. Ilyenek a személyes okmányok (ha kell, útlevél), a pénz (készpénz, helyi valuta és bankkártya), utazási kedvezményre jogosító papír vagy kártya, kirándulótáska, kocsikulcs, kisállatoknak oltási könyv, hám, póráz, szájkosár, szúnyog és kullancsriasztó, toll, papír, ceruza

Nagy Pakolós Lista Utazáshoz – Ami nem hiányozhat a bőröndödből!
Praktikus tárgyak, amelyekre szintén szükséged lesz

Elektronikai kütyük:

Telefon, töltő (póttöltő), hordozható aksi, tablet, laptop (+töltő), mp3 lejátszó, pendrive, elemek többféle méretben, fülhallgató

Hobbi:

Szeretsz olvasni? Elkötelezett fotós vagy? Szívesen fejtesz rejtvényt nyaralás közben? Gondold végig, mi az a tevékenység, amit a szabadidődben előszeretettel teszel első helyre, és írd fel a listára. Na és persze ne felejtsd ki a bőröndből se a fényképezőgépet, se a régóta áhított könyvet! 

Tipp! Mit vigyek magammal 3 napra?  

Ha három napra utazol, akkor is rengeteg mindenre lesz szükséged, így nyugodtan pakolj a korábbi lista szerint, csak a ruhákból értelemszerűen kevesebb kell majd. Ne aggódj, semmi nem marad majd ki a táskából!

Nagy Pakolós Lista Utazáshoz – Ha a gyerekekkel utazol! 

A fix 7 napos listát egészítsd ki játékokkal, könyvekkel, babával, autókkal, és néhány olyan kedvenc tárggyal, ami semmiképpen nem maradhat ki a bőröndből. Ruhából és cipőből csomagolj többet. A gyerekek elképesztő kreatívak tudnak lenni, ha arról van szó, hogyan piszkolják össze az összes ruhájukat már a nyaralás első napján. Vagy akár 5 perc alatt. 

Ha kisbabával utazol, a pelenkázó táska szokásos tartalmát sokszorozd meg, de ezt biztosan nem kell mondanunk. Szerencsére egy ilyen táska általában minden anyukánál bevetésre készen áll, így nem a nyaralás előtt kell összegyűjteni a tartalmát. Autóval utaztok? Etetőszéket, utazóágyat, hintát is nyugodtan készítsetek a csomagtartóba!

Válaszd ki a tökéletes gyerekbarát szállást! >>

Tipp! Táborba készülnek a gyerekek?

A tábori csomagot egészítsétek ki a strandos felszerelésekkel, gondoljatok a készpénzre, és arra is, hogyan telefonálhat nektek haza a csemete. Egy dolog biztos: váltás ruhából és sportcipőből sosem elég! 

Tengerparti, vízparti nyaralás – Mire lesz szükséged a strandon?

Ha strandra készülsz, ügyelj arra, hogy ne hiányozzon semmi akkor sem, ha az egész napot a vízparton töltöd, nem csak néhány órát. 

Egy pléd, törölköző, és strandpapucs mellett alapdarab a fürdőruha, de vihetsz magaddal labdát, napernyőt, strandsátrat, nyugágyat, szalmakalapot, napszemüveget, naptejet, váltó fürdőruhát és strandruhát is. Természetesen nem hiányozhat a nasi és az innivaló sem. Hiszen a szülők tudják, hogy a pancsolástól azonnal farkaséhesek lesznek a gyerekek.

Szálláshelyet keresel a horvát tengerparthoz közel? >>

Gondolj a gyerekekre, pakolj a táskádba néhány könyvet, játékot, homokozó játékot, és persze annyi felfújható matracot, karúszót és úszógumit, amit csak otthon találsz a szekrényben. 

Úgy gondolod, hogy mindez túlzás? Jobban jársz, ha mindenre gondolsz, mint ha a vízparton azon töröd a fejed, vajon hogyan mondhattál le egy-egy haszontalannak tűnő, de extrafontos kiegészítőről! 

A pléd, törölköző és strandpapucs mellett alapdarab a fürdőruha

A komplett úticsomag lista egy helyen

pakolós lista utazáshoz
Mentsétek el a képet és nyomtassátok ki pakolás előtt

Készen állsz az útra? – Biztos vagy benne?

Ha végigszaladtál a listánkon, valószínűleg már nem hiányzik majd semmi létfontosságú tárgy a bőröndödből. Persze 100%-os lista nem létezik, de a 99,9% is elegendőnek bizonyul majd, ha pihenés közben nem a hiányzó holmikra, hanem az élményekre koncentrálsz! 

Megtetszett a Nagy Pakolós Lista Utazáshoz? Foglald le most a kiszemelt szállást a szállás.hu kínálatából, és kezdődhet is a gondtalan csomagolás! >>

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
68%
Imádom
Imádom
13%
Vicces
Vicces
5%
Hűha
Hűha
5%
Nem tetszik
Nem tetszik
8%