Tippek utazáshoz

Ne légy palimadár! – jótanácsok szállásfoglalóknak

2 perces olvasási idő

Nincs is annál bosszantóbb érzés, mint amikor aprólékos gonddal tervezed meg az utazást, de miután megérkezel a szálláshelyre egymást érik a problémák és rádöbbensz, hogy a tökéletes leírás bizony nagyon távol áll a valóságtól. Adunk pár tippet, hogy az álomnyaralás ne váljon rémálommá. Jótanácsok szállásfoglalóknak!

Ne légy palimadár! - jótanácsok szállásfoglalóknak

Ne légy palimadár! – jótanácsok szállásfoglalóknak

1. Cseles fotókkal csalnak

Senkinek sem jelent újdonságot, hogy egy jól beállított fotóval gyakorlatilag bármi eladható – és természetesen bármi letagadható is! Gondoljunk csak arra, hogy egy tökéletességet sugalló képpel milyen ügyesen lehet csalni a medence vagy a szoba méreténél. De az is lehet, hogy míg a szálláshely egy illusztris környéken helyezkedik el, addig az erkély már egy omladozó épületre néz… 

Ne légy palimadár! - jótanácsok szállásfoglalóknak
Ügyes beállítással jól eltitkolható egy medence valós mérete

JótanácsÉrdemes a foglaláskor leinformálódni a kiszemelt szálláshelyen, hogy mekkora méretekkel rendelkezik a szoba vagy milyen mély a medence, esetleg hová néz az erkély. Így elkerülhetőek a félreértések. A Szallas.hu kollégái folyamatosan azon vannak, hogy ellenőrizzék, a szálláshely adatlapokon megjelenített információkat.

2. Úgy van, hogy éppen nincs

Természetes dolog, hogy a szállodák időnként renoválnak vagy karbantartási munkákat végeznek. Ez a folyamat azonban különösen bosszantó lehet, ha odautazáskor derül ki, hogy nem tudjuk használni a szálláshely wellnessrészlegét vagy búcsút inthetünk a szaunázási élményeknek. Ugyanilyen fontos, hogy tájékozódjunk előzetesen a medencék használatáról, mert bár szerencsére ma már sok szálláshely büszkélkedhet kültéri medencével, mégsem mindegyik fűthető, így pedig csak egy szűk időszakban használhatóak.

Ne légy palimadár! - jótanácsok szállásfoglalóknak
Lehet, hogy az adott szálláshelyhez medence is tartozik – de nem biztos, hogy minden évszakban üzemel is

Jótanács: A szallas.hu szálláshely adatlapján megtaláljátok a részletes információt erre vonatkozóan is. Még azt is meg tudjátok nézni, hogy hány fokosak a medencék.

3. Minden van… de a többségért fizetni kell

Mesebeli listán taglalja az adott szálláshely, hogy milyen szolgáltatásokat tud nyújtani neked – a legtöbbször viszont elfelejt a mondat végére írni két fontos szót: felár ellenében. Vagyis igaz, hogy sok különböző lehetőséget kínál neked a szállásadó, de ez nem jelenti azt, hogy ezért nem kell pluszban a zsebedbe nyúlnod. Az esetlegesen felmerülő költségekkel pedig már nem is biztos, hogy olyan megérős a szálláshely, mint ahogyan előzetesen számoltál vele.

Ne légy palimadár! - jótanácsok szállásfoglalóknak
Utazás előtt kérdezzünk rá a szolgáltatásokra, hogy ne a helyszínen érjen a meglepetés

Jótanács: Érdemes érdeklődni foglalás előtt a kiválasztott szálláshelyen arról, hogy milyen szolgáltatásokat kapunk díjmentesen és melyekért kell fizetnünk pluszban.

4. A bababarát szálláshely tág fogalom

Sok szülő előszeretettel választja a bababarát szálláshelyeket, ahová nem kell magukkal cipelni a kiságyat vagy az etetőszéket. Jobb azonban vigyázni, mert könnyen előfordulhat, hogy az előbb említett példákat életkorhoz és nem súlyhoz kötik, ami félreértésekhez vezethet. A bababarát fogalmat is elég tágan értelmezik a szállásadók, így indulás előtt célszerű részletes tájékoztatást kérni a szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Ne légy palimadár! - jótanácsok szállásfoglalóknak
A bababarát szálláshelyeken a részletek is fontosak lehetnek

Jótanács: A szallas.hu szálláshely adatlapokon részletes leírást találtok a gyerekbarát szolgáltatásokról.

5. A felszereltség kulcskérdés

Minden szálláshelynél, de különösen a vendégházaknál és az apartmanoknál nagyon fontos, hogy megfelelő rálátásunk legyen a felszereltségre. A konyha esetében nem mindegy, hogy van-e sütő vagy csak rezsó vagy az ajándéknak gondolt teásfilterekért nem számolnak-e fel később felárat. Hosszabb tartózkodási idő esetén pedig jó szolgálatot tehet egy mosógép, vasaló vagy vasalódeszka is. Ezek hiányában pedig hasznos lehet tájékozódni a mosodai szolgáltatások felől.

Kevesen gondolnak a sötétítőfüggönyökre vagy redőnyökre is, amikor szállást foglalnak maguknak, de egy rossz szögben lévő utcai lámpa fénye vagy a reggeli Nap első sugarai bizony nem várt és kellemetlen meglepetést tudnak okozni a fentiek hiányában.

A konyhai felszereltség jól jöhet, ha nincs ellátás az adott szálláshelyen

Jótanács: Minden esetben hasznos információt kérni a szálláshelyen, amivel nem csupán önmagunkat nyugtatjuk meg, hanem  sok helyet is megspórolhatunk a bőröndben, ha nem kell magunkkal cipelni a hajszárítót vagy a törülközőket…

+1 tipp külföldi úthoz:

A rutinos külföldi utazókat nehéz zavarba hozni a felkészültséget illetően, de a határt ritkábban átlépőket érhetik nem várt problémák  már egy egyszerű telefontöltésnél is a szállodában – legalábbis abban az esetben, ha a poggyászból hiányzik az utazó adapter. A világ országaiban kialakított elektromos csatlakozók ugyanis eltérőek lehetnek – még Európán belül is találkozunk kivételekkel: például Angliában.

Menj biztosra és foglalj a szallas.hu-n!

Az utazás bizony bizalmas dolog, ezért fontos, hogy a megbízható partnert válaszd.  Foglalj a szallas.hu-n , mert amit mi ígérünk, az úgy is lesz!

További információt itt találsz >>

Ellenőrzött szálláshelyeink, amelyeket jó szívvel ajánlunk:

SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok****

Tipp: Készüljetek! Hamarosan 360 fokos panorámafotókon mutatjuk majd be a szálláshelyek belső tereit annak érdekében, hogy a legteljesebb képet kapjátok az adott helyről. 

Még több belföldi szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%