Családi kiruccanásProgramok hétvégéreVárosnézések

Nyíregyházán gyerekkel – 5+1 legjobb családi program

1 perces olvasási idő
A kép illusztráció

Nyíregyháza és környéke mára az ország egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságává nőtte ki magát, főképp a nemzetközi szinten is közkedvelt állatkertjének hála. Azonban számos más program is várja a látogatókat Nyíregyházán, beleértve a családokat is – mutatjuk, mi mindent lehet csinálni Nyíregyházán gyerekkel!

Top 5 családi program Nyíregyházán

1. Nyíregyházi Állatpark 

A Nyíregyházi Állatpark kétszer is elnyerte az Európa legjobb állatkertje címet, és valóban az egyik legkedveltebb vidéki látványosságnak számít. A gyerekek garantáltan élvezni fogják: nagy, de bejárható területen helyezkedik el, a tömeg eloszlik, az állatgyűjtemény pedig rendkívül színes, és földrész szerinti csoportosításban látogatható. A közönségkedvenc program a fókashow, de a cápaetetésről vagy a papagájbemutatóról sem érdemes lemaradni. A hosszú séta után pedig a Bambusz étterem menüje frissíthet fel.

Szállástipp: Palermo Panzió Nyíregyháza 

„Mindennel meg voltunk elégedve. A személyzet kedves volt, a reggeli finom és bőséges. A Panzió a városközpontban van.” – vendégértékelés a Palermo Panzióról

Nyíregyházán gyerekkel – 5+1 legjobb családi program
Palermo Panzió Nyíregyháza 

2. Tuzson János Botanikus Kert 

A nyíregyházi botanikus kert 5,6 hektáros területen terül el, igazi zöldövezetben, a Sóstói erdő mellett. A botanikus kertben több, mint 2500 növényfaj csodálható meg, és a gyerekek is észrevétlenül szívják magukba a tudást, mivel a kert elsődleges célja az általános-, közép- és felsoktatás biológia anyagának bemutatása. A ritka növények és virágok minden évszakban látogathatók!

Belépő: Felnőtt 500 Ft, gyerek és nyugdíjas 300 Ft

Szállástipp: Hotel Írisz Nyíregyháza *** 

„Azt kaptam amit vártam, kellemes, kényelmes és a környezet is gyönyörű. Az étteremben nagyon jó a kiszolgálás, és finomak a házias jellegű ételek, melyből annyit eszik a vendég amennyi jól esik!” – vendégértékelés a Hotel Íriszről

Nyíregyházán gyerekkel – 5+1 legjobb családi program
Hotel Írisz Nyíregyháza *** 

3. Sóstói Múzeumfalu 

A falusi örökséget látványos és interaktív módon tapasztalhatjuk meg a Sóstói Múzeumfaluban. A hét minden napján más és más falusi munkafolyamatokba nyerhetünk bepillantást, például a háziszőttes készítésébe, kádármesterségbe vagy fazekasságba. De a népi gasztronómiával és gyógynövények főzetével is megismerkedhetünk. Lehetőség van múzeumfoglalkozásra és interaktív mesefoglalkozásra is, ehhez viszont előzetesen telefonon vagy emailben kell érdeklődni. 

Belépő: Felnőtt 1200 Ft, diák és nyugdíjas 600 Ft

Tudtad? Ha Nyíregyházán foglalsz szállást, 15 % kedvezményt kapsz a Sóstói Múzeumfalu belépőjéből!

4. Aquarius Élmény- és Parkfürdő 

Nyíregyháza másik híres vonzereje az Aquarius Élményfürdő, ahol felsorolni is nehéz, mennyiféle medence, csúszda és wellness-szolgáltatás várja a csobbanni vágyókat. Van külön Termálvilág, Élményvilág és Gyermekvilág, ahol a kincses sziget és az inka romtemplom kínál kalandos élményt a lurkóknak. A fedett részlegnek köszönhetően minden évszakban lehet fürödni!

TIPP: Ha a közelben foglaltok a szallas.hu-val, akkor 10 % kedvezményt kaptok a belépőjegy árából!

Nyíregyházán gyerekkel – 5+1 legjobb családi program
Aquarius Élmény- és Parkfürdő 

Szállástipp: Family Apartman II. Nyíregyháza 

„Modern, kulturált, jól felszerelt szálláshely, minden rendelkezésre állt amire szükségünk lehetett. Különösen tetszett a fedett, kiülős teraszos rész, illetve a kialakított kerthelyiség. A szállásadó korrekt és rugalmas volt, minden kérésünkre gyorsan reagált, segítőkész volt.” – vendégértékelés a Family Apartman II.-ról

Nyíregyházán gyerekkel – 5+1 legjobb családi program
Family Apartman II. Nyíregyháza 

5. Nyíregyházi Kalandpark 

Hiperaktív a gyerkőc, és valami izgalmas kalandra vágyik? Nem kell sokat gondolkodni a szülőnek, hova menjenek – a nyíregyházi kalandparkban a kicsik és nagyok is kipróbálhatják az ügyességüket. A Nyíregyháza-Sóstó üdülőövezetében található kalandpark 130 különböző akadállyal és pályával gondoskodik az izgalmakról, melyek közt természetesen van gyerekpálya is. A nyíregyházi kalandpark május elejétől augusztus végéig várja az aktív kikapcsolódás híveit.

Nyíregyházán gyerekkel – 5+1 legjobb családi program
A kép illusztráció

+ 1 program a közelben, amit a gyerekek élvezni fognak, és rossz időben is szuper választás:

Agóra Tudományos Élményközpont, Debrecen 

Mi vár rátok az Agórában? Nem a száraz tudomány, az biztos! A Debreceni Egyetem botanikus kertjében egy igazi modern játszótér vár. Az élményközpontban ugyanis az interaktív eszközöké és a látványos kísérleti bemutatóké a főszerep. Ki ne hagyjátok a csillagdát sem!

Agóra Tudományos Élményközpont, Debrecen 

Nektek mi a kedvenc gyerekprogramotok Nyíregyházán?

Több szállást itt találtok >> 

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%