ÍzkalandToplisták

Mamma mia! – Merüljetek el az olasz finomságokban!

2 perces olvasási idő

Január 17-én ünnepeljük az olasz konyha napját, ami erősen meghatározza a magyar emberek mindennapjait is. Gondoljatok csak egy finom, gőzölgő pizzára, egy mennyei tésztára, vagy éppen egy selymes tiramisura, amik közül egyet szinte minden héten elfogyasztotok. Összegyűjtöttük most számotokra azokat az olasz éttermeket, ahová érdemes ellátogatnotok. 

Il Pastaio Ristorante & Bar – Budapest

Hamisítatlan itáliai hozzávalók, vékony nápolyi pizza, érlelt húsok és tradicionális ételek. A fővárosban található Il Pastaio Ristorante & Bar Giovanni séf vezetésével várja az olasz konyha szerelmeseit egész évben. Látogassatok el ti is erre a különleges helyszínre, ha megkóstolnátok a menüben szereplő mennyei pizzák vagy tészták egyikét. Vigyázat, függőséget okoz! 

Il Pastaio Ristorante & Bar, Budapest

Soha nem voltatok még a Széchenyi fürdőben, és nem próbáltátok ki a Városligetben található hőlégballont? Nem sétáltatok még az Andrássy út macskaköves járdáin? Nem láttátok még a Váci utca ikonikus boltjait? Töltsetek el pár napot Budapesten és ismerjétek meg a fővárosunkat egy kicsit közelebbről!

Meseszép szállások a fővárosban >>

Pest vs. Buda? >>

Pizza Pazza – Zamárdi

A Balaton télen is különleges, így, ha felejthetetlen, olasz élményre vágynátok, látogassatok el a Zamárdiban található Pizza Pazzába! Igazi fatüzelési kemencében készítik a finomabbnál-finomabb itáliai pizzákat, valamint az ázsiai ízek kedvelő is megtalálhatják a kedvencüket az étlapon. A kikötőnél található étterem akár csodás napsütésben, akár borongós időben is kiváló választásnak bizonyul!

Pizza Pazza, Zamárdi

Pihenjétek ki a 2022-es év fáradalmait Zamárdiban, és fedezzétek fel a várost. A hideg hónapokban is magával ragadó, különleges bájjal vár benneteket a nyáron folyton nyüzsgő buliparadicsom, ahol wellness szállások sokasága közül választhattok.

Wellness szálláshelyek Zamárdiban >>>

Római Pince Étterem – Hévíz

Ha valaha jártatok már Olaszországban, biztos titeket is magával ragadott a különleges kis tavernák hangulata. Ezt az életérzést élhetitek át újra, ha Hévízre a Római Pince étterembe látogattok. Változatos hal – és tésztaételek várnak benneteket egy csipetnyi magyaros betyársággal, amit a zamatos helyi borok tesznek teljessé. Kóstoljátok meg ezt az egyedi fúziót Hévízen!

Római Pince Étterem, Hévíz

Természetesen, ha Hévízen jártok, nem lehet kihagyni a programból egy kis fürdőzést sem. Töltsetek el egy hosszú hétvégét a vizek városában, merüljetek el a gyógyfürdők páratlan medencéibe és élvezzétek egy kicsit a Dolce Vitát!

Pihenjetek Hévízen >>> 

Pietro Bistro Pizzeria – Siófok

A magyar és olasz konyha különlegességeit vonultatja fel a Pietro Bistro Pizzéria Siófokon. Az állatbarát helyszín a balatoni „főváros” központjában található, így a pezsgő hangulat garantált! Látogassatok el ebbe a különleges bisztróba, ha egy kis olasz, magyar, vagy mexikói ínyencségre vágytok, ráadásul akkor sem kell lemondanotok a finomságokról, ha glutén – vagy laktózmentes étrendet tartotok!

Pietro Bistro Pizzeria, Siófok

A mindig nyüzsgő Siófok januárban sem alszik, így könnyen megtalálhatjátok a számtokra szimpatikus szállást, ha szeretnétek pár napot a Balaton mellett tölteni. Gyönyörködjetek a tó szépségében, vagy sétáljatok egyet a parton, és felejtsétek el egy pillanatra a rohanó hétköznapokat!

Siófoki kikapcsolódás >>>

TOP 20 mesés balatoni látnivaló >>

Il Mercato Ristorante e Gelateria – Balatonakarattya

Mediterrán hangulat, autentikus, olasz receptek – ezt a kettőt ötvözi Balatonakarattya egyik legjobb étterme, az Il Mercato Ristorante e Gelateria. Saláták, tenger gyümölcsei, tészták és természetesen az elmaradhatatlan pizzák is helyet kaptak az étlapon, amelyek mind-mind minőségi alapanyagokból készülnek.

Teljesen úgy érezhetitek magatokat, mintha Róma egyik szűk kis utájában ennétek a különleges ételeket. Mivel a hely rendkívül népszerű, így érdemes előre asztalt foglalnotok, ha ki akarjátok próbálni ezt a méltán híres éttermet!

Il Mercato Ristorante e Gelateria, Balatonakarattya

Balatonakarattya előnye, hogy rendkívül közel van az autópályához, így a fővárosból megközelítve is könnyen elérhetjük a balatoni atmoszférát. Látogassatok el ebbe a bájos városkába akár télen is egy kis pihenésre!

Szállások Balatonakarattyán >>>

Pizza Brumbrum Világbéke – Eger

Az egri vár tövében helyezkedik el az igazi olasz hangulatot idéző Pizza BrumBrum Világbéke, amit a miskolci Pizza Kávé Világbéke mintájára hoztak létre. Nem a vékony tésztájú, nápolyi pizzákkal találkozhatunk ezen a mediterrán helyszínen, hanem a vastag, serpenyős, téglalap alakú pizzákat próbálhatjátok ki.

Ha ez nem lenne elég, a világhírű Gianni Frasi kézműves kávéját is megkóstolhatjátok, valamint olasz borok és kézműves sörök is a rendelkezésetekre állnak. Érdemes ellátogatni ide egy kis téli olasz életérzésért!

Pizza Brumbrum Világbéke, Eger

Pizza Quasi Napoletana – Eger

Akkor sem kell csüggednetek, ha inkább a vékonytésztás pizzák rajongói vagytok, ugyanis a Pizza Quasi Napoletana személyzete az igazi, minőségi, olasz pizzát készíti Egerben. Speciális hozzávalók, egyedi különlegességek várnak benneteket, ha ide látogattok. A pizzák mellett az étlapot olyan olasz ételek gazdagítják, mint a ropogós grissini, a hamisítatlan foccaccia, vagy az eredeti olasz tészták és desszertek.

Pizza Quasi Napoletana, Eger

Egerben a kiváló szálláshelyek mellett számtalan látnivaló akad, így, ha nem ismeritek ezt a részét Magyarországnak, akkor itt az ideje, hogy felfedezzétek!

Irány Eger >>

Corleone Ristorante – Debrecen

A Keresztapa című filmből mindenkinek ismerős lehet a Corleone név, így nem meglepő a Debrecenben található étterem olaszos ízvilága. Minden vendég megtalálhatja a számára különleges fogást az étlapon, gondolnak a vegetáriánusokra, az édesszájúakra és a húsimádókra is. Igazi, családias hangulatban lehet részetek, ha a Corleone Ristorantét választjátok!

Corleone Ristorante, Debrecen

Panificio il Basilico – Debrecen

Szabi, a pék Debrecenben is megvetette a lábát, így, ha minőségi, kovászos pékárút fogyasztanátok, akkor Panificio il Basilico a ti helyetek. A belső térben elhelyezett kis Fiat 500-as rögtön Rómába repít benneteket, a helyben készített olasz pizza pedig minden képzeletet felülmúl!

Panificio il Basilico, Debrecen

Pihenjetek meg Debrecenben, élvezzétek a város vibrálását, fedezzétek fel az állatkertet, vagy látogassátok meg a számtalan múzeum vagy templom egyikét. Unatkozni nem fogtok, az biztos!

Debreceni szállások >>>

10 csodálatos hely Debrecenben >>

GUSTO13 Bistro & Delicate – Veszprém

A helyi magyar termelőkből és az olasz Friuli-Venezia Giulia tartományból beszerzett alapanyagok keresztezéséből születik meg a Gusto13 Bistro ételeinek kínálata. Az sem meglepő, hogy egy magyaros libaleves vagy egy különleges lazacpisztráng mellett ugyanúgy helyet kap egy mennyei pizza, vagy egy selymes, krémes rizottó.

Ha beleszerettetek a hely finomságaiba, nem kell otthon sem lemondanotok róla, ugyanis az étterem delikát részén ezeket egytől-egyik beszerezhetitek!

GUSTO13 Bistro & Delicate, Veszprém

A 2023-ban Európa kulturális fővárosának választott Veszprém nem véletlenül népszerű a magyarok és a külföldiek körében, hiszen részét képezi a több ezeréves kultúránknak. Fedezzétek fel a múlt és a jelen találkozását, töltsetek el pár napot a városban és frissüljetek fel!

Szálláslehetőségek Veszprémben >>>

Nem kell lemondanotok az olasz finomságokról, látogassatok az ország bármely pontjára az év során! 2023 nálatok is a wellness éve lesz? Fedezzétek fel a hazánkban található több száz wellness szálloda egyikét és pihenjétek ki a hétköznapi fáradalmakat. 

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%