VárosnézésekŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódás

Városok, amiket kötelező ősszel is felkeresni

1 perces olvasási idő

Nehéz úgy írnom a magyarországi városokról, hogy ne tűnjek elfogultnak. Mert vannak helyek, ahova rendszeresen visszatérek, akár minden évszakban is, és természetesen ezeket jó szívvel ajánlom mindenki másnak is, aztán vannak települések, ahová csak szökő évente egyszer sodor a szél.

Éppen ezért, remélem nem lesz belőle sértődés: nem a legszebb városokat ajánlom a következőkben, hanem azokat, ahol már én is jártam ősszel és mindig találok újdonságot.

Íme az én TOP 5 listám:

Eger

eger

Eger még soha nem okozott csalódást. Nyáron azért imádom, már hihetetlen kulturális élet zajlik a városban, télen a karácsonyi díszek miatt varázsol el a belváros, ősszel pedig…Nos, szerintem ősszel mutatja a legszebb arcát Eger! A szüreti időszakban, amikor minden a borról és a szőlőről szól, akkor él csak igazán a város. A főiskola megtelik hallgatókkal, a Szépasszony-völgyi borospincék pedig csalogatják a turistákat. A legfőbb látnivalók, a minaret, a bazilika és az egri vár pedig évszázadok óta stabilan meghatározzák Eger képét. Imádom!

Egri szállások >>

Győr

gyor

Győr hihetetlen fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Néhány éve még csak szimplán egy szép város volt, ma pedig a Dunántúl egyik ipari és kulturális központjává nőtte ki magát. A belváros évszázados templomai, palotái, múzeumai, jellegzetes sarokerkélyei, macskaköves utcái hívogatják a látogatót. A Káptalandombon álló Bazilika és Püspökvár a nyugat-magyarországi katolicizmus szimbólumai, a Bazilikában található a város legféltettebb kincse az „Aranyfej”, Szent László hermája. A közelben rengeteg kirándulóhely található, a Fertő–Hanság Nemzeti Park  turisztikai szempontból is fontos tájvédelmi körzet.

Győri szállások >>

Kőszeg

koszeg

Kőszegen úgy keverednek a kultúrák, hogy szinte észre sem venni, melyik épület milyen stílusjegyet hordoz magán: magyart, németet, netán horvátot? Mivel a város szerencsésen túlélte a háborúkat, jelenleg 326 épület áll országos egyedi védelem alatt. A Fő tér meghatározó épülete a Jézus Szíve templom, a Jurisics tér egykor Kőszeg vásártere volt, ma közigazgatási központ. Szintén a téren található az ország legrégebbi, ma is városházaként működő épülete.

Érdekesség: 2004-ben a Magyar Televízió nézőinek szavazata alapján az „Az év települése” címet érdemelte ki a város.

Kőszegi szállások >>

Vác

vac

Vác történelmi belvárosa is mindenképp megér egy hétvégi sétát, ami viszont abszolút kedvenc és ősszel tényleg kihagyhatatlan, az egy Duna-parti séta a gesztenyefák alatt! Romantikus program, de családoknak is ajánlott, ami plusz jó hír, hogy közel van Budapesthez, vonattal és kocsival is fél óra alatt megközelíthető.

Váci szállások >>

Tata

tata

Tatán, a vizek városában  a turisták elsődleges úti célja egyértelműen az Öreg-tó és környéke. A partján található ugyanis a Tatai vár, a város szimbóluma, mellette az Esterházy-kastély, majd a Hősök tere következik. A belváros mellett érdemes ellátogatni az Angolkertbe, amely a Cseke-tóval, a műromokkal és a kis-kastéllyal csodás kirándulást ígér.

Tatai szállások >>

És neked melyik a kedvenc őszi városod? Oszd meg velem kommentben!

Szeretettel:

a

pkl


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%