Vidéki víkendBarátokkalCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekNyári vakációŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásVidéki vendégség

Stílusos hétvégi kiruccanás: álomszép települések és varázslatos látnivalók

1 perces olvasási idő

Festői völgykatlanok, különleges, hegyi kilátók, múltidéző barangolások és egyedülálló természeti kincsek lesznek a főszereplői annak az utazásnak, amelyre most elhívunk benneteket. Húzzatok bakancsot, és kerekedjetek fel velünk, hogy együtt járjuk be azokat a vidéki úti célokat, ahol nem csak kihagyhatatlan látnivalók, hanem szuper szálláshelyek is rejtőznek!

1. Egy mesebeli világ: Jósvafő

A vadregényes Észak-Magyarország bizony nem szűkölködik a csodás helyekben. Jó példa erre az Aggteleki Nemzeti Park területén megbújó, hihetetlenül bájos Jósvafő. Érdemes követnetek a Fürkész tanösvény vonalát, mely a Tengerszem szálló mögötti parkolóból indul, és érinti az elragadó Jósva-forrást, a Tájházat, valamint a Tengerszem-tavat is. Útközben sebesen zubogó víz felett kelhettek át a fa pallókon, különleges állatokat láthattok és még egy klassz, erdei játszótér mellett is elhaladtok majd, ahol akár sütögethettek is, míg a legkisebbek hintáznak. Ne hagyjátok ki!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Kikötő Vendégház Jósvafő

Látogassatok el a közeli Bódva-völgybe és fedezzetek fel egy titkokkal teli vidéket:

2. Egy magával ragadó zsákfalu: Buják

Apró, mesés kis település rejtőzik a Cserhátban, melynek felkeresése igazi felüdülés lehet nektek is -, ha nem féltek túracipőt húzni. Itt magasodik az erdők gyűrűjében fekvő, autóval is könnyen megközelíthető, Sasbérci Kilátó, ahonnan eszméletlen panoráma nyílik a Börzsönytől egészen a tekintélyt parancsoló Mátráig. A falutól északra pedig még egy látnivaló várja, hogy felfedezzétek: a Bujáki vár, melynek romjait a Sár-hegy meghódítása után tudjátok közelebbről is szemügyre venni.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Róza Vendégház Buják

3. Mélységek és magasságok: Dömös

Hát persze, hogy a Dunakanyar egyik települése is képviselteti magát a listánkon.  A csodálatos elhelyezkedéssel megáldott Dömösön ráadásul lépten-nyomon izgalmas helyekbe botlik az ember. Voltatok a lebilincselő panorámát ígérő Prédikálószék-kilátóban? Megmásztátok a Visegrádi-hegység szikláit a Vadálló kövekért? Vagy leereszkedtetek már a Rám-szakadék katlanjába? Ha még nem tettétek meg mindezt, akkor itt az ideje behozni a lemaradást!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Villa Panorama Artist Dömös

4. Séta a múltba: Hollókő

Minden utazót ámulatba ejt a UNESCO világörökségi listáján is szereplő Hollókő, melynek macskaköves útjain sétálva, megelevenedik előttetek a múlt. Keressétek fel a csodálatos Ófalut és garantáljuk, hogy nektek is tátva marad majd a szátok! Pillantsatok be a Guzsalyasba vagy a Falumúzeumba, igyatok egy mennyei kávét a Hollókői Várban, kóstoljatok finom falatokat Gazduram Sajtboltjában és ne feledjétek el bebarangolni a Kertek-alja tanösvény se!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Tugári Vendégház Hollókő

5. A Mecsek titkos kincse: Óbánya

A Kelet-Mecsek egyik, ha nem a legszebb faluja, Óbánya egy völgykatlanba zárva bújik meg a környező hegyek, völgyek és erdők ölelésében. A takaros település azonban nem csak a szépen tartott portáiról híres, hanem a kiapadhatatlan természeti kincseiről is. A vadregényes Óbányai-völgyben egykori vízimalmok maradványaival, lenyűgöző forrásokkal, valamint pisztrángokat rejtő tóval is találkozhattok. Gyönyörködjetek a Tündérlépcsőnek becézett, egyedi Ferde-vízesésben vagy a Csepegő-sziklában! A kirándulás megkoronázásaképpen pedig vegyetek erőt magatokon, és kapaszkodjatok fel a Cigány-hegyi kilátóhoz, ahol még a lélegzetetek is eláll, ha körbenéztek!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Tulipános Vendégház Óbánya

(Képek: szallas.hu, Bojnár Anita)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
78%
Imádom
Imádom
22%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%