Külföldi kalandokNyári vakáció

Strandoljatok Ausztriában, csodás tófürdőben vagy medencékben!

1 perces olvasási idő

A Balaton helyett mit szólnátok valami máshoz az idén? Magyarország nyugati határán túl, a szomszédos Ausztriában hangulatos tófürdők és élménymedencék bújnak meg, melyekért megéri útra kelni. Kíváncsiak vagytok, hol rejtőzik az osztrákok legnagyobb medencéje vagy hol tudtok egy vegyszermentes, természetes tavacskában megmártózni, távol a zsúfoltságtól? Akkor könnyű a dolgotok: olvassatok tovább, és kiderül!

1. Freibad Fürstenfeld − Fürstenfeld

Ausztria legnagyobb medencéjébe csobbanhattok a Freibad Fürstenfeldben, melyet a természet karjai ölelnek át. A 23.000 (!) négyzetméternyi vízfelület minden generációnak valódi, pihentető felüdülést ígér.

Terítsétek ki a plédet a puha pázsitra és induljatok felfedezőútra a 10 méteres ugrótorony, valamint a 116 méter hosszú óriáscsúszda irányába! Vagy tempózzatok zavartalanul az 50 méteres úszómedencében, miközben az idilli tájat veszitek szemügyre!

A parton is akad azért szórakozási lehetőség, amit számos sportpálya biztosít. Röplabdázásra, focizásra fel!

Szállástipp: Shine Apartman − Szentgotthárd

A kiváló elhelyezkedéssel rendelkező Shine Apartman mindennel felszerelt, amire csak szükségetek lehet a nyaralás alatt. A friss, reggeli kávé mellé még gofrit is tudtok készíteni, ha szeretnétek.

Aludjátok ki magatokat a kényelmes ágyon, engedjetek a szundításra buzdító kanapénak vagy borozgassatok este az erkélyen!

2. Podobeach – Podersdorf am See

Forró nyarakon 30 fokos hőmérséklet magasságában tetőzik a részben Magyarországhoz, részben Ausztriához tartozó Fertő-tó. A határhoz közeli osztrák fürdőhelyen, a Podobeach-en zavartalanul kiélvezhetitek a testi-lelki feltöltődés élményét aktív és passzív formában is.

Úszkáljatok a sekély vízben, heverésszetek gondtalanul az árnyas fák alatt vagy álljatok SUP deszkára és szeljétek át a Fertő hullámait! A gyerekek számára a PODOplay nyújt felejthetetlen kikapcsolódási lehetőséget a hatalmas, homokos játszótérrel és meghódításra váró akadályaival. 

Szállástipp: Harol Home & Bike – Fertőrákos

Csodaszép szállásra lelhettek a Fertő-part szomszédságában, a fertőrákosi Harol Home & Bike apartmanjában, ami 5 vendég számára egyszerűen tökéletes megoldást kínál. A tágas terek, a két szoba, illetve az otthon kényelme garantálja az önfeledt pihenést a családok számára is.

3. Naturbad Bründlbad Neudorf bei Parndorf − Neudorf

Nem szeretitek a zsúfolt helyeket, ahol egymást érik a törölközők és nagy a zsivaj? Ez esetben a Naturbad Bründlbad Neudorf bei Parndorf csodálatos, vegyszermentes fürdőtavánál remekül fogjátok érezni magatokat.

A vízi növények ölelésében elhelyezkedő, öntisztító tóban önfeledten úszkálhattok. Ám, a gyerekekről sem feledkeztek meg, akik a kavicsos pancsolóban és a játszópataknál frissülhetnek fel. Az árak korrektek, a víz kellemes, a hangulat pedig extra családias

Szállástipp: Heléna Hotel & SPA − Étterem*** − Levél

Magyarország északnyugati csücskébe ékelődött be Levél települése, mely szuper, határközeli szállással kecsegtet. Foglaljatok helyet a Heléna Hotel & SPA − Étterem*** rendezett, tiszta szobáiba és élvezzétek egész nap az igényes wellness kalandokat a szezonális medencével, a gőzfürdővel, illetve a profi masszázsokkal!

4. Thermenresort Loipersdorf − Loipersdorf bei Fürstenfeld

Stájerország eszméletlen fürdőkomplexumában, a Thermenresort Loipersdorfban mesés termálfürdőt, vízi parkot és relaxációs részleget álmodtak meg annak érdekében, hogy a babáktól a szépkorúakig mindenki jól érezze magát.

7 csodás bel- és kültéri medence, 4 tikkasztó szauna, valamint egy pompás sóbarlang is helyet kapott az épületegyüttesben. Ezenkívül a 4 szédületes óriáscsúszdát is letesztelhetitek. A 100 méter hosszú, panorámás csúszdán való száguldást biztosan sikítással vegyes nevetés kíséri majd.

Szállástipp: Artis Boutique Hotel**** − Szombathely

Igényesen felújított, közel százéves épületben töltődhettek fel az Artis Boutique Hotelben****, melynek védjegye az ízléses elegancia és a maximális komfort. A szobák meseszépek, a zseniális étterem kiváló konyhája pedig igazi ízutazásra csábít.

Ráadásul a város történelmi kincsei, kulturális értékei alig egy pár lépésre lesznek innen. 

5. Strandbad Neufelder See − Neufeld an der Leitha

„Fürdőparadicsom Bécs kapujában” – így hirdeti magát a népszerű Strandbad Neufelder See, ami bizony nem áll távol a valóságtól. A kristálytiszta tónál szép strandot alakítottak ki játszótérrel, óriáscsúszdával és modern gasztronómiai szolgáltatásokkal.

Ami jól is jön, hiszen egy kis úszkálás, csónakázás vagy épp búvárkodás után alaposan megéhezik az ember. Használjátok ki a nyári napsugarakat és lazítsatok a Neufeldi-tó partján

Strandoljatok Ausztriában, csodás tófürdőben vagy medencékben!
Strandbad Neufelder See, Neufeld an der Leitha

Szállástipp: Fagus Hotel Conference & Spa****+superior − Sopron

Megkapó zöld övezetben, a természet csendjében lelhettek rá a Fagus Hotel Sopron Conference & Spa**** varázslatos épületére. A gyermekbarát, kreatív programkínálattal rendelkező soproni szállodában páratlan, növényfalas wellnessoázis rejtőzik kétszintes szaunavilággal kiegészítve. A félpanziós ellátáson pedig megkóstolhatjátok az étterem fenséges konyhájából kikerülő ételeket is!

Ausztria strandjai csak rátok várnak! Válasszatok közülük kedvetekre és foglaljatok szálláshelyet közel a határhoz még ma!

Kristálytiszta tavak csábítanak fürdésre Ausztriában >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com, facebook.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Külföldi kalandok

    Minden, amit Parajdról tudni érdemes – Íme, a legjobb látnivalók és szállások

    3 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Cölöpsétány, függőhíd és mesés várak: 10 wellness hotel, csodaszép kirándulóhelyekkel

    2 perces olvasási idő
    Horvátország

    A Trónok Harca és a kőbe vésett mesék városa, Trogir – TOP látnivalók és szállások

    2 perces olvasási idő