Wellness + HotelekTéli tájolóToplisták

Páratlan szaunaszeánszok az ország TOP 9 wellness szállójában

1 perces olvasási idő

Egy egész napos karácsonyi vásározás vagy egy fagyos erdei túra után nincs is jobb érzés,  mint átmelengetni elgémberedett tagjainkat egy illatos és meleg szaunában. És hogy az infraszaunán túl is van élet, azt jól mutatja az a 9 wellnesshotel, ahol idén télen is különleges szaunaélményekben lehet részünk.

A szaunázás testi-lelki hatásai

A szaunázás nem csak egy elképesztően jó testet és lelket melengető wellnessprogram, hanem még az egészségre is jó hatással lehet. A szauna melegének hatására ugyanis távoznak szervezetünkből a méreganyagok, beindul az anyagcsere, megélénkül a vérkeringés.

Egyszóval a szaunázás mondhatni berúgja az immunrendszerünk motorját. Ráadásul a kis fülkében való izzadás több endorfint is termel, így biztosan jobban is érezzük magunkat utána. 

Páratlan szaunaszeánszok az ország TOP 9 wellness szállójában

Mitől más a szaunaszeánsz?

A szaunaszeánsz tulajdonképpen egy szakember által vezetett, 12-15 perces szaunázás. A szaunamester feladata  nemcsak az, hogy fokozatosan fűtse fel a kabint, hanem törölközőkkel vagy egy úgynevezett zászlóval meg is mozgatja a levegőt, így gondoskodva a megfelelő ventilációról. A magas hő ellenére a mozdulatok végeredménye pedig a libabőrözés, amely rendkívüli stresszoldó hatással bír

A felhevítés általában különböző illóolajos, aromás felöntésekkel történik, így ettől is sokkal kényeztetőbbé és pihentetőbbé válik az élmény a hagyományos gőzfürdőzéshez képest. 

Páratlan szaunaszeánszok az ország TOP 9 wellness szállójában

A szaunaszeánszot a csendben relaxálni vágyóknak nem ajánljuk. Érdemes ugyanis tudni, hogy egy ilyen esemény igazi társasági program. A szaunamester feladata ugyanis a higiéniás szabályok betartatásán túl a vendégek  szórakoztatása is.

Lehet vele beszélgetni vagy,  kérdezni tőle a szaunázásról, hiszen nála jobban talán senki nem ismeri a szaunák világát. Bár a szeánszok általában nem hosszabbak negyed óránál, de ha valakinek már nem esik jól a kabinban tartózkodni, akkor bármikor elhagyhatja.

Még több információt olvashattok a szaunázásról ebben a cikkünkben >>

TOP 9 wellness szálloda, ahol izgalmas szaunaszeánszokkal várnak

Ha kedvet kaptatok egy finom illatokban úszó, libabőrös szaunaszeánszhoz, akkor mutatunk nektek 9 olyan wellnesshotelt, ahol ilyen programokat is tartanak. Dobjátok be a fürdőruhát, és irány valamelyik szálloda!

Páratlan szaunaszeánszok az ország TOP 9 wellness szállójában

1. Greenfield Hotel Golf & Spa Bükfürdő****

A hatalmas, 3500 m2-es, exkluzív wellness- és spa-részleggel rendelkező szállodában a különböző beltéri és kültéri medencéken túl,  egy igazi szaunavilág várja a gőzfürdőzés szerelmeseit. Hagyományos finn szauna, gőzfürdő, bio- és softszauna, aromaszauna, gőzfürdő, sóbefúvásos sószoba sóhomokozóval, jégkút, merülőmedence, száraz Kneipp taposómedence és napi többszöri változatos szaunaszeánsz várja itt a vendégeket. 

2. Hotel Golden Lake Resort Balatonfüred**** +superior

A természetes anyagokból épült szállodában szerdánként, illetve szombatonként élvezhetik a vendégek a bőrmegújító sós, a tápláló mézes vagy a frissítő jeges szaunaszeánszot.

3. Hotel Azúr Prémium***** Siófok

Csodás balatoni panorámában gyönyörködhetünk a Hotel Azúr Prémium szaunakabinjaiból. A páratlan designnal rendelkező, 12 elemes szauna park a nyugalom és a harmónia színtere, ahol szombatonként élvezhetjük a forró légfürdőt szaunamester vezetésével.

4. Hotel Azúr Siófok****

Siófokon a Hotel Azúr Prémium kistestvére is minden szombaton szaunaszeánsszal örvendezteti meg vendégeit. Az itt tartózkodást finn szauna, gőzfürdő, illatkamra, sókamra és Kneipp-fürdő teszi élvezetesebbé.

5. Szent Orbán Erdei Wellness Hotel**** Kóspallag

A rohanó világból való teljes kikapcsolódásra ad lehetőséget az erdő közepén megbújú Szent Orbán Erdei Wellness Hotel Kóspallagon. A beltéri finn szauna, gőzkabin, só- és aromaszoba mellett lehetőség van külön bejelentkezéssel, térítési díj ellenében a kültéri, rönkből épült Erdei Tölgy Szaunaházat is igénybe venni. 

6. Aquaworld Resort**** Budapest

Az Aquaworld Resort Budapest komplexum Közép-Európa legnagyobb fedett szálloda- és élményfürdő-együttese, így természetesen itt is találnak a vendégek forró légfürdőt. A különböző típusú szaunaszeánszokra az interneten lehet helyet foglalni keddtől vasárnapig. Szerdától péntekig pedig naturista szaunázásra is van itt lehetőség. 

7. Danubius Hotel Bük Bükfürdő****

A Danubius Hotel Bük izgalmas élmény- és úszómedencékkel, szaunavilággal, wellness- és szépségkezelésekkel egy gyönyörű saját park közepén várja a Nyugat-Magyarországon kirándulókat.

8. Imola Hotel Platán Eger ****+superior 

A kizárólag 16 év feletti vendégeket fogadó szállodában finn szaunát, fényterápiával kiegészült bioszaunát, alpesi szénaszaunát, Kneipp taposómedencét és a tengerpart hangulatát idéző Solar Beachet is találni fogunk.

9. Saliris Resort Spa & Conference Hotel**** Egerszalók

A Saliris Hotel különleges élményt kínál a szaunázás szerelmeseinek. A szálloda szaunavilágában az országban először kerültek kialakításra rönkfából készült, kültéri finn szaunaházak. A fürdőruha nélkül használható házakhoz zuhanyzók és merülőmedencék is tartoznak. A hotelben beltéri szaunák is vannak, és szinte mindennap tartanak szaunaceremóniákat

Fürdők, ahol szaunaszeánszokat is tartanak >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%