Őszi élményszüretBarátokkalCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

Halloweeni borzongástól a karácsonyi vásárig: kihagyhatatlan programok novemberre

2 perces olvasási idő

Ugye, ti is kíváncsiak vagytok, milyen kihagyhatatlan események várnak rátok novemberben? Akkor ideje felkerekedni: többek között őszi pikniket, zenei fesztivált, halloweeni kastélytúrát, holdfénytúrát és karácsonyi vásárt is tartogat számotokra ez a borongós hónap. Induljon a novemberi programbörze!

10 zseniális program, amik felejthetetlenné teszik a novembert

1. Halloween-i éjszaka a keszthelyi Festetics-kastélyban 2023

Időpont: november 3. (péntek)

Borzongás és rejtélyek várnak titeket sötétedés után a Festeticsek egykori kastélyában. November 3-án rendhagyó tárlatvezetés során emlékezhettek a főnemesi család hajdan itt élt és holt tagjaira, miközben bűnös titkokra is fény derül…

Szállások a közelben >>

2. Szőlőhegyi Piknik 2023, Zalakaros

Időpont: november 11-12., péntek-szombat

Ki mondta, hogy novemberben nem lehet piknikezni!? Kóstoljatok bele a zalai gasztronómia utánozhatatlan ízeibe a Szőlőhegyi Pikniken, ahol idén is rengeteg gasztroélmény – zamatos helyi borok, finom falatok –  és izgalmas program várja a látogatókat. Az esemény a család minden tagjának, kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartogat meglepetéseket, ne hagyjátok ki!

Halloweeni borzongástól a karácsonyi vásárig: kihagyhatatlan programok novemberre
Szőlőhegyi Piknik, Zalakaros

Szállások a környéken >>

3. Őszi esküvő kiállítás 2023

Időpont: november 11-12. (péntek-szombat)

Menyasszonyok és vőlegények figyelem! Ha éppen esküvőt szerveztek, vagy csak ábrándoztok a nagy napotokról, akkor az esküvő kiállításra mindenképp érdemes ellátogatnotok.

Itt ugyanis több mint 250 szolgáltatóval találkozhattok, nagy kedvezményekkel vásárolhattok, vezető designerek legújabb ruháit láthatjátok a menyasszonyi ruha bemutatókon, valamint elismert esküvői fotósokkal és filmesekkel ismerkedhettek meg. 

Szállások a közelben >>

4. Veszprém Jazz Fesztivál 2023

Időpont: november 16-19. (csütörtök-vasárnap)

A Veszprém Jazz Fesztivál a világ élvonalába tartozó zenészeket és a fiatal magyar tehetségeket egyaránt felvonultatja. Az esemény során több ingyenes minikoncert is várja a jazz szerelmeseit, de ha még többet szeretnétek hallani, napijegyeket vagy bérleteket is érdemes beszerezni.

Az esemény során közel 30 koncerten vehettek részt a Hangvilla, az Expresszó, illetve a Papírkutya színpadán. Jazz-rajongóknak szinte kötelező!

Halloweeni borzongástól a karácsonyi vásárig: kihagyhatatlan programok novemberre
Veszprémi Jazz Fesztivál

Szállások a közelben >>

5. KidExpo 2023

Időpont: november 24-25-26. (péntek-vasárnap)

Három napig a családoké a Budapest Aréna! A KidExpon felfedezhetitek a legújabb játékokat és megtalálhatjátok a legjobb karácsonyi ajándékokat. A kiállításon a rengeteg újdonság mellett kreatív foglalkozások, előadások és tanácsadások is várják a látogatókat.

Nemcsak a legkisebbek, de a szülők és a nagyobb gyerekek számára is biztosított a felhőtlen szórakozás a rendezvény ideje alatt. A tematikában kiemelt helyet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság, a tudomány, a sport, és az egészségmegőrzés is.

Szállások a közelben >>

6. Tatai Vadlúd Sokadalom 2023, Tata

Időpont: november 25. (szombat)

Amikor Tatán megjelennek az első vadludak, az csak egyet jelenthet: mindjárt itt van a Tatai Vadlúd Sokadalom hétvégéje. A vizek városában ezen a napon összegyűlnek a természetkedvelők és együtt gyönyörködnek a nem mindennapi látványban az Öreg-tó partján.

A programok keretében lehetőség nyílik teleszkópon keresztül is megfigyelni a madarakat, amit a gyerekek is garantáltan imádni fognak. Ha egy igazán különleges őszi programra vágytok, ezt nem érdemes kihagyni, lenyűgöző kép fog elétek tárulni!

Halloweeni borzongástól a karácsonyi vásárig: kihagyhatatlan programok novemberre
Tatai Vadlúd Sokadalom

Szállások Tatán és a környéken >>

7. Debreceni adventi vásár – 2023

Időpont: november 25. (szombat)

November végén hivatalosan is beindul a karácsonyi szezon! Ha ti is elkezdenétek hangolódni az ünnepre, akkor a debreceni adventi vásárba mindenképp érdemes ellátogatnotok.

A város központjába közel 100 kereskedő és vendéglátó települ ki, akiknél egyedi kézműves termékeket, ellenállhatatlan finomságokat és lélekmelengető forró italokat– többek között teát vagy forralt bort – vásárolhattok.

Sőt, a Nagytemplom előtt egy 750 négyzetméteres korcsolyapályát is felállítanak, ahol akár a jégdiszkóban is megmutathatjátok a tánctudásotokat.

Halloweeni borzongástól a karácsonyi vásárig: kihagyhatatlan programok novemberre
Debreceni adventi vásár

Szállások a közelben >>

8. Késő őszi holdfénytúra a Badacsonyon 2023

Időpont: november 28. (szombat)

Ha ősszel is szívesen járjátok a természetet, akkor a Késő őszi holdfénytúrát biztosan imádni fogjátok, hiszen minden adott lesz egy igazán különleges barangoláshoz.

A könnyed, körülbelül 2,5 órás túrát még fényes nappal kezditek meg a Rózsakőtől, utána érintitek a Hertelendy-emléket, és végül a Kisfaludy-kilátóban köszönt rátok az este, ahol a csillagfényben tündöklő, varázslatos balatoni panoráma tárul elétek. 

Késő őszi holdfénytúra a Badacsonyon

Szállások Badacsonyon >>

9. Pálinka Experience – Budapest

Átfagytatok a novemberi hidegben? Akkor ideje felmelegíteni a testeteket és a lelketeket egy kis pálinkával! A Pálinka Experience bemutatja, hogy az elmúlt évszázadokban miként alakult a pálinka készítése, fogyasztása és a magyar kultúrában betöltött szerepe.

2 főzde 30 féle gyümölcsből készült 100 tételét kínálja, ezekből választhatjátok ki, melyik illik a saját karakteretekhez. A kóstolókhoz különleges olajokkal kísért falatokat, hidegen tálalt hungaricum tálakat és vacsorákat is lehet rendelni. 

Halloweeni borzongástól a karácsonyi vásárig: kihagyhatatlan programok novemberre
Pálinka Experience, Budapest

Szállások a közelben >>

10. Élményfürdő Zalakaroson

Ha felelevenítenétek a nyarat egy csobbanással, akkor bármikor megtehetitek a zalakarosi élményfürdőben – akár akkor is, ha szakad az eső vagy a hó!

A fürdő fedett részél élvezhetitek például vadvízi sodrást, a nyakzuhanyt vagy a fekvő vízi masszázst, de akár a fekete lyuk csúszdát is kipróbálhatjátok. Sőt, a szaunákban is lazíthattok!

Egy ilyen élmény után garantáltan megújulva térhettek vissza a szürke, novemberi hétköznapokba.

Halloweeni borzongástól a karácsonyi vásárig: kihagyhatatlan programok novemberre
Zalakarosi Fürdő

Szállások a közelben >>

10 fedett élményfürdő, ahol rossz időben is strandolhatunk >>

(Fotók: Szallas.hu, Shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő