ToplistákBalcsiKedvenc szállásokWellness + Hotelek

Top 10 szállás Hévízen, a kerubok városában

2 perces olvasási idő

Tudtad, hogy Hévíz nemcsak egyedülálló gyógyvizéről nevezetes, hanem egy mitikus kerub-legenda is él a városban? És arról hallottál, hogy egyszer még fájós lábú állatok is visszanyerték egészségüket a hévízi gyógykúra után? Olvass tovább, mert az érdekes történetek mellett 10 remek hévízi szállodát is találsz!

A kerubok legendája

Az oroszlán és sas testéből gyúrt lények az ókori sémi népek mitológiájában az isteneket szolgálták, képmásaikat királyi paloták és templomok kapujára vésték. Azt tartották, hogy ezek a lények távol tartják a gonosz szellemeket, valószínűleg ezért készíttette őket a Festetics család.

A legenda szerint ha valaki úgy sétál át a Tófürdő bejáratát őrző két kerub között, hogy nincs szerelem a szívében, a szobrok megszólalnak. Erre azonban még soha nem volt példa.

A hévízi Tófürdő bejárata

Állati gyógykúrák 

Hallottál arról, hogy a Tófürdő vize nemcsak kettő-, de négylábú fürdővendégeket is kezelt már? 1914 nyarán egy fiatal cirkuszi elefánt, Nelly reumájára írta fel orvosa a hévízi gyógykúrát. Az elefánthölgy imádott a tóban pancsolni, néhány hét alatt meg is gyógyult. Az 1980-as években pedig egy 12 éves osztrák színészkutya, Boba nyerte vissza járóképességét a hévízi gyógykúra segítségével.

Forrás: heviz.hu

TOP 10 szállás Hévízen

1. Palace Hotel Hévíz****

Legszívesebben a szálláshelyeden vennéd igénybe a tradicionális hévízi gyógykúrát? Akkor a Palace Hotelben foglalj! A szálló iszappakolást, gyógymasszázst, elektro- és hidroterápiát is kínál vendégeinek. Óriási wellness részlege felnőttek és gyerekek számára egyaránt tökéletes, a családok utazását pedig babagondozási felszereléssel könnyítik meg.

Ha a jótékony vizes élmények mellett szívesen felfedeznéd a környéket, itt kölcsönözhetsz felnőtt- és gyerekbiciklit is.  

2. Hotel Európa Fit Hévíz****+superior

A Hotel Európa Fit****superior az egyik leghíresebb családbarát hévízi szálloda, ahol gyerekek 5 éves korig ingyenesen üdülhetnek. A hotel küldetésének tekinti, hogy unokától nagyszülőig minden vendégük felejthetetlen élményekkel gazdagodjon, óriási wellness részlegük is hozzájárul ehhez. Szeptemberben is kreatív foglalkozások, gameroom és a Roomli játszóház várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Aki pedig ínyenc gasztronómiára vágyik, itt megtalálja a számításait.

3. Hotel Spa Hévíz****

A közvetlenül a gyógytó parkjában működő Hotel Spa Hévíz minden korosztály számára kitűnő választás, főként, ha egészségeteket szeretnétek visszanyerni. A szálló ugyanis minden nap ingyenes, korlátlan belépőjegyet biztosít vendégeinek a Tófürdőbe, ahol a kicsik számára kialakítottak gyermekmedencét és gyermekzónát is. A hévízi szálloda parkra vagy erdőre néző szobáiban jólesik majd a pihenés egy-egy élményekben gazdag nép végén, érkezéskor pedig welcome drinket is kínálnak.

4. Hotel Erzsébet Hévíz***

A klasszikus stílusú, békebeli hangulatot árasztó Hotel Erzsébetben szauna, szobáiban pedig lustálkodásra csábító bútorok szolgálják a kényelmes pihenést, a Tófürdő ráadásul csak pár perc séta innen. Ha kisgyerekkel utaztok, biztosan örülni fogtok a babagondozási holmiknak és a gyerekmenünek, de éttermükben a speciális étrendet követők is találnak finomságokat. 

5. Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz*****

Hévíz egyetlen ötcsillagos luxus wellness szállodája, a Lotus Therme Hotel & Spa fantasztikus spa élményeket és hagyományos gyógykezeléseket kínál. Érdemes kipróbálni keleti masszázsaikat és egyedülálló Holt-tengeri sóbarlangjukat is, és persze ne hagyd ki a reggelit a kültéri medence mellett. A kis vendégekkel érkező családokat babagondozási felszerelés és játszószoba várja.

6. Bonvital Wellness & Gastro Felnőttbarát Hotel Hévíz****+superior

Ha gyerekzsivajtól mentesen szeretnétek kipihenni a rohanó hétköznapokat, válasszátok a felnőttbarát Bonvital Wellness & Gastro szállodát! A hévízi hotel 14 éves kortól fogad vendégeket, állatbarát szállás lévén pedig cica és kutya is veletek utazhat. A Tófürdő közelében álló szálloda számos gyógykezelést, wellness élményeket kínál, a hölgyeket még szépségszalon is várja.    

7. Easy Suites Hévíz

Csendes helyen, a belvároshoz közel találod ezt a nívós hotelt, ahol a feltöltődést jóga, fitness részleg és szauna is segíti, nem beszélve az isteni reggeliről. Ez a hévízi szálloda remek választás főként nagy társaságoknak, mivel az összenyitható lakrészeknek köszönhetően akár nyolc vendég is együtt pihenhet itt.

8. Holiday Club Apartman Hotel Hévíz

A Holiday Club Apartman Hotel párok és családok számára egyaránt kitűnő pihenési lehetőséget kínál, wellness részlegén medence, szauna, és jacuzzi segíti a lazítást.

A kisgyermekkel érkezők számára babagondozási felszerelésekkel és babajátékokkal készülnek, sőt, még négylábú családtagokat is szívesen látnak. Az érkezés perceit alkoholos vagy alkoholmentes welcome drinkkel koronázzák meg.

9. Ensana Thermal Aqua Hévíz****

Csecsemőtől a nagyszülőkig mindenki számára felhőtlen kikapcsolódást, wellness élményeket kínál a hévízi Ensana Thermal Aqua szálloda. All inclusive ajánlatuk keretében kulináris élvezetek sokasága vár, ha pedig gyógyulni vágysz, saját gyógyvizes medencéjük erre is lehetőséget biztosít.

10. Fortuna 7 Apartments Hévíz

Szállodai színvonalú, igényes lakrészek közül válogathatsz, ha a Fortuna 7 Apartments szálláshelyet választod hévízi pihenésedhez. Akár családdal, akár párosan érkeztek, jól felszerelt apartmanok várnak, ráadásul szauna és medence is található itt. Családok számára bizonyára jó hír, hogy a gyerekek 11 éves korig ingyenesen tartózkodhatnak itt.

Gyere idén Hévízre és sétálj át a kerubok között! Vajon megszólalnak? Próbáld ki, utazásodhoz pedig foglalj nagyszerű szállásaink közül! >>

Aktív nyaralás Hévízen és környékén >>

(Képek: Szallas.hu, heviz.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
60%
Imádom
Imádom
20%
Vicces
Vicces
20%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
87 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Wellness + Hotelek

    Játssz velünk, és nyerj őszi pihenést a káprázatos Grand Hotel Esztergomba!

    1 perces olvasási idő
    Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramja

    Múltról mesélő falak – Top 10 kastély és vár, amit Szallas.hű tagságoddal kedvezményesen látogathatsz

    2 perces olvasási idő
    Őszi élményszüret

    Budapest bakancslista az őszre – TOP 30 program és szállás

    3 perces olvasási idő