ToplistákCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásVízparti szállások

TOP 10 hazai szálláshely a Fertő tónál – programajánlóval

2 perces olvasási idő
Cziráky Margit Rózsakert

Tavaly a kőszegi nyaralásból hazafelé tettünk egy kitérőt Fertőd felé, hogy meglátogassuk a fényűző Esterházy-kastélyt és Cziráky Margit meseszép rózsakertjét. Persze, ha már a környéken jártunk, megálltunk a Fertő tónál is, de idő híján sajnos nem sokat nézelődhettünk, pedig jó lett volna legalább egy hajókirándulásra befizetni. Már akkor elhatároztuk, hogy idén nem hagyjuk ki, keresünk egy klassz szállást, és eltöltünk legalább egy hosszú hétvégét a tónál, mert programban nincs hiány.

TOP 10 hazai szálláshely a Fertő tónál - programajánlóval
A fertődi Esterházy-kastély

Mit lehet csinálni a Fertő tónál?

Nos, rengeteg mindent, tényleg csak válogatni kell a jobbnál jobb lehetőségek közül. Itt az is talál elfoglaltságot, aki az aktív pihenést kedveli, és az is, aki inkább csak nézelődni, pihenni szeret. Néhány tippet adunk, aztán jönnek a szuper szállások is.

TOP 10 hazai szálláshely a Fertő tónál - programajánlóval
Cziráky Margit Rózsakert

A program már megvan, nincs más hátra, mint kiválasztani a tökéletes szállást, amihez segítségként mi is összeállítottunk egy 10-es listát.

TOP 10 hazai szálláshely a Fertő tónál

Patyolattiszta szálláshely Harkán, ahol az Alpok véget ér: Alpokalja Fogadó

A határ menti, családias panziót olyan családoknak és pároknak ajánljuk, akik szeretik a nyugodt, falusias hangulatot. A makulátlan tisztaság mellett a legtöbb vendég a szállásadó kedvességét és segítőkészségét emelte ki az értékelése során, de érdemes megemlíteni azt is, hogy az egyik legpénztárcabarátabb szálláshely a Fertő tó környékén.

TOP 10 hazai szálláshely a Fertő tónál - programajánlóval
Alpokalja Fogadó

Fertőrákos „csúcsszállásai”: A letisztult szépségű Szitakötő Panzió

Az 1700-as években épült kőépületet 2019-ben élesztették újjá egy gyönyörű panzióként, ami kitűnő helyen, a Püspöki Palota szomszédságában található Fertőrákos szívében.

Gyerekbarát szálláshely lévén természetesen biztosítanak kiságyat, fürdetőkádat, etetőszéket, és több apró kelléket is. Emellett a panzió négylábú vendégeket is szívesen lát, sőt, őket is ellátják pléddel, tállal, de akár játékkal és kullancscsipesszel is.

Akik egy tiszta szobánál és kényelmes ágynál többre, extrábbra vágynak, azoknak jó szívvel ajánljuk a Szitakötő Panzió igényesen berendezett, letisztult stílusú szobáit.

TOP 10 hazai szálláshely a Fertő tónál - programajánlóval
Szitakötő Panzió

A biciklisek kedvence: Horváth-ház Panzió

A 14 szobás panzió a biciklisek kedvenc fertőrákosi szállása, de remek kiindulópont a környékbeli túrákhoz is. Biztosítanak zárt kerékpártárolót, az autóval érkezőknek pedig ingyenes parkolást. A szobaár tartalmazza a finom és bőséges reggelit, ami nélkülözhetetlen indítása egy aktív napnak.

TOP 10 hazai szálláshely a Fertő tónál - programajánlóval
Horváth-ház Panzió

Madárlátta Vendégház, édenkert a Fertő-Hanság Nemzeti Park szélén

A vintage stílusú szálláshely és a csodaszép kertje olyan, mintha egy meseszerű álomba csöppennénk. Minden tökéletes, minden a helyén van, mégsem azt érzi az ember, hogy egy érinthetetlen kirakat, sokkal inkább otthonos. Apartmanjaik között a családok és a párok is megtalálják a nekik legmegfelelőbbet. Külön pozitívumként meg kell említeni, hogy a vendégeik ingyenesen kölcsönözhetnek biciklit, hogy bejárhassák a Fertő tó környékét.

TOP 10 hazai szálláshely a Fertő tónál - programajánlóval
Madárlátta Vendégház

Hidegség legjobb szálláshelye: A családoknak ideális Gosztola Apartmanház

A hidegségi szállás 2 tökéletesen felszerelt, szépen felújított apartmannal, összesen 8 férőhellyel rendelkezik, így elsősorban családoknak éri meg kibérelni, vagy nagyobb baráti társaságoknak. Az itt töltött időt még élménydúsabbá teszi a kertben biztosított sütögetési lehetőség, vagy egy jó kis pingpong meccs.

Gosztola Apartmanház

Faház a Hegykői gyógyfürdő mellett: Aqua Vendégház

A nyugodt, csendes helyen lévő 2 szobás faházikó tökéletes választás családoknak. Kitűnő elhelyezkedésének köszönhetően innen minden közeli látnivaló könnyen elérhető, a gyógyfürdő hátsó bejárata pedig alig 50 méterre van. A Fertő tavat megkerülő kerékpárút Hegykőn halad keresztül, így akár nyeregbe is pattanhat a család.

Aqua Vendégház

Fertő tavi szállás wellness-szel: Marben Panzió

Azoknak ajánljuk, akik az aktív kikapcsolódás mellett szeretnének egy kicsit ellazulni, és relaxálni. A panzió ugyanis szuper wellness részleggel rendelkezik, ahol dézsafürdő, jakuzzi, szauna, infraszauna, szolárium és masszázs is segíti a vendégek kikapcsolódását. Pároknak és családoknak is szuper, sőt, egy családi és egy kisebb szobájukban speciális kialakításának köszönhetően mozgássérültek is gond nélkül pihenhetnek.

Marben Panzió

A vendégértékelések alapján legjobb fertődi szálláshelyek

Hotel színvonal panzió áron: Hotel-Patonai Panzió

A szálláshely ajánlójában kiemelte: „szállásunk a ***Hotel kategóriának kíván megfelelni, azonban az árversenyben, a panzió besorolást célozta meg”. A nagyon jó értékelések alapján ennek eleget is tesznek, így a vendégek elégedetten távoznak tőlük. Változatos szobatípusaik között mindenki megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbbet. Szobáikhoz reggelit kínálnak, de a panzió nagy előnye, hogy saját étteremmel is rendelkezik.

Hotel-Patonai Panzió

Rókafalvi Vendégház, ahol otthon érezheti magát az ember

Akinek fontos, hogy minél inkább otthon érezze magát, annak a fertődi szállások közül a Róka Vendégház tágas, 50 négyzetméteres apartmanját ajánljuk figyelmébe, ahol 4 fő is kényelmesen elfér. A kiváló értékeléssel bíró otthonos vendégház a központhoz közel, mégis csendes helyen található, kertjében pedig még sütögetésre, bográcsozásra is van lehetőség.

Rókafalvi Vendégház

A legkedveltebb fertődi szállás: Bo-Ni Vendégház

Több mint 100 vendég nem tévedhet, ugyanis Szallas.hu oldalán foglalók közül kivétel nélkül mindenki kitűnőre értékelte a vendégházat. Ennek köszönhetően a Bo-Ni Vendégház megkapta a „patyolattiszta” besorolást, de ami ennél is fontosabb, az a vendégek elismerő szava. A bababarát szálláshely a maga egyszerűségével az egyik legkedveltebb fertődi szálláshely, ahol családok és párok is kellemesen pihenhetnek.

Bo-Ni Vendégház

Ha Fertő tavi pihenést terveztek a közeljövőben, a fenti szállások között egészen biztos, hogy akad olyan, ami megtetszik. Próbáljátok ki, és mondjátok el a véleményeteket ti is!

Még több belföldi szálláshely a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, Bene Marianna, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%