ToplistákBudapest és környékeÉrdemes megnézniProgramok hétvégéreVidéki víkend

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte

2 perces olvasási idő

Ha szeretnéd tudni, hogy mit esznek egyesek a vegánságon, akkor próbáld ki, hogy milyen állati eredetű termékek nélkül az élet. Hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolgod, ebben a cikkben most olyan éttermeket mutatunk be országszerte, ahol a rántott gombán túl is van élet. Íme az ország TOP 20 vegetáriánus és vegán étterme.

1. Kis Padlizsán, Debrecen

Tisztán növényi alapú étkezést kínál a cívis város egyik kedvenc vegán bisztrója. A háziasan elkészített vegán finomságok saját bevallásuk szerint nemcsak a testet, hanem a lelket is feltöltik. Az à la carte ételek mellett hétköznaponként ebéd menüvel is várják a vendégeiket.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kis Padlizsán – Vegánkonyha, Debrecen

Szállások Debrecenben >>

2. Húshagyó Futár, Eger

Egerben hol máshol, mint a Gárdonyi Géza utcában találod a beszédes nevű Húshagyó Futár büfét. Itt naponta igyekeznek megmutatni a hozzájuk betérőknek, hogy a finom ízekről akkor sem kell lemondani, ha valaki elhagyja az állati eredetű hozzávalókat.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Húshagyó Futár Facebook oldala

Szuper apartmanok Egerben >>

3. Bojtorina, Sopron

Az egyedi hangzású soproni Bojtorina nemcsak a névválasztásban és a berendezésben bizonyult kreatívnak, hanem a konyhájára is jellemző a leleményesség. Ha Sopronban jársz, mindenképpen ülj be ide egy csillagfürt kávéra vagy egy jó kis házi készítésű tempehre.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Bojtorina Facebook oldala

Szállások Sopronban >>

4. Őrangyal Gasztroház, Szeged

A napfényes Szegeden a belvároshoz közel találod a város legrégebbi vegetáriánus éttermét. A kicsi, családias és egyszerű Őrangyal Gasztroházban hétköznap finom és változatos menükínálatot, hétvégente pedig svédasztalos ebédet is találsz hús- és tojásmentesen.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Őrangyal Gasztroház Facebook oldala

Apartmanok és hotelek a napfény városában, Szegeden >>

5. ABLAK a bablak, Veszprém

A tavaly nyáron nyitott ABLAK a bablak hamar Veszprém egyik üde színfoltjává vált. A családi vállalkozás teljesen vegán kínálattal várja a kíváncsi és éhes vendégeket. Az étteremnek egyenlőre nincs hagyományos à la carte étlapja, hanem napi ajánlattal, levessel, főétellel és süteményekkel nyűgözik le a hozzájuk betérőket.

Kép: ABLAK a bablak Facebook oldala

A királynék városában is remek szállások várnak >>

6. Babszi, Pécs

Kompromisszummentes vegán finomságokkal vár a Mecsek szívében a Babszi. A pécsi étterem minden fogása a leggyakoribb allergénektől (tejtől, tojástól, gluténtől) mentes, és még a finomított cukrot is kihagyják belőlük. A helynek van reggeli- és ebédajánlata is.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Babszi by MadKinga Facebook oldala

7. Lyr, Pécs

Pécs megkerülhetetlen vegán találkozóhelye a Lyr. A fenntarthatóságra az étterem nemcsak a vegetáriánus és vegán ételekkel törekszik, hanem azzal is, hogy alapanyagait helyi termelőktől szerzi be. Fontos szerepet játszik náluk az újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés is. A laktató, mégis húsmentes fogások pedig az egykori tulajdonosok által kikísérletezett receptúra szerint készülnek. 

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Lyr Facebook oldala

Pécsi szállások >>

8. Vegeneeta Home, Balatonalmádi

A stílusos Vegeneeta Home nemcsak a Balaton egyik legnépszerűbb vegán étterme, hanem kávézó, reggeliző és koktélbár is egyben. A lenyűgöző, elegáns belső térrel és utánozhatatlan hangulattal rendelkező helyen minden falattal hozzájárulsz a fenntarthatósághoz.

Vegeneeta Home, Balatonalmádi

Fantasztikus szálláslehetőségek Balatonalmádiban >>

9. Életkert étel- és desszertbár, Szombathely

Szombathely napfényes és mindenmentes gyöngyszeme az Életkert étel- és desszertbár. Az otthonosan berendezett étteremben a lángostól a gyros tálon át egészen a főzelékig találhatsz a fogad alá való glutén- és cukormentes, illetve vegán finomságokat.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Ételkert étel és desszertbár weboldala

Szombathelyi szállások >>

10. Vegán Bázis, Zalaegerszeg

Friss növényi alapanyagokból varázsolnak eléd glutén-, laktóz és cukormentesen mindent a Vegán Bázisban, Zalaegerszeg belvárosában. A heti menüben választhatsz a főtt, a főzelékes vagy épp az édes ajánlat közül, de a gyorsételek közül a pizza, a hamburger és a gyros is megtalálható itt húsmentes változatban.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Vegán Bázis Facebook oldala

Hotelek Zalaegerszegen >>

11. RépaRetek Manufaktúra, Budapest

Az elsősorban kiszállításra törekvő RépaRetek menü-összeállításában a nagyétkűekre és a diétázókra is gondolnak. A napi ajánlatok mellett ugyanis fitt és bőségmenü is elérhető náluk hús-, tojás-, tej-, illetve tejtermékmentesen.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: RépaRetek Manufaktúra Facebook oldala

12. Hÿgge Bisztró, Budapest

Skandináv életszemlélet és növényi fogások keverednek a Frankel Leó úton Budapesten. A tányérod itt biztosan ezer színben pompázik majd rá kerülő szezonális ételektől, amelyek kistermelőktől beszerzett hozzávalókból készültek.

Kép: Hÿgge Bisztró Facebook oldala

13. The Planteen, Budapest

A Planteen az ország első vega kantinja. Az eredetileg csupán a szomszédos nemzetközi iskola diákjait kiszolgáló étterem mára a főváros egyik legnépszerűbb vegán helye. Köszönheti ezt az egészséges, gyerekbarát és vegán ételeinek és a teljes fenntarthatóságra törekvő szemléletének.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: The Planteen Facebook oldala

14. Szabad Új Hely, Budapest

Lazaság és vegánság vár Józsefváros szívében is. A Szabad Új Hely a város egyik első vegán gasztrokocsmája, ahol bebizonyítják neked, hogy a húsmentes ételek is lehetnek finomak, laktatóak és zamatosak. Az à la carte ételek mellett heti menüvel is várnak.

Kép: Szabad Új hely Facebook oldala

15. Vegán Garden, Budapest

Pazar étlapjával a Vegán Garden még a húsevőket is elcsábíthatja egy vegán gasztroutazásra. A minőségi, száz százalék vegán alapanyagokból készült ételek káprázatos színei és textúrája biztosan nem hagy majd hidegen.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Vegán Garden Facebook oldala

16. Napfényes, Budapest

Az ország talán legöregebb vegán étterme olyannyira állatbarát, hogy ide akár kutyával vagy macskával is érkezhetsz, hiszen van olyan része az étteremnek, ahol helyet foglalhatsz velük. A minőségi alapanyagokból készülő, tisztán növényi ételek között étlapról is tudsz válogatni, de napi menüt is ehetsz, ha a Ferenciek terén jársz.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Napfényes Étterem Facebook oldala

17. Tökmag, Budapest

Ha csak gyorsan bedobnál valamit, akkor a Jászai Mari téren található Tökmag biztosan be fog jönni. Laktató levesekkel, szendvicsekkel és pazar hamburgerekkel tömheted itt vegán módon degeszre a pocakod. A hely szintén kutyabarát, így ide a kis kedvenceddel együtt ugorhatsz be.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Tökmag Facebook oldala

18. Govinda, Budapest

Ősi indiai, védikus tradíció szerint készült vegetáriánus ételekkel találkozhatsz az 1996-ban nyitott Govindában – Budapesten 3 helyen, illetve Egerben, Debrecenben, Szombathelyen és a somogyvámosi Krisna-völgyben is. A Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége saját márkájú étteremláncának palettáján hagyományos indiai fogások, lakto-vegetáriánus és vegán ételek is szerepelnek, amelyek hús-, hal-, tojás- és hagymamentesek is.

Kép: Govinda Vegetáriánus és Vegán Étterem Facebook oldala

19. Madal Food, Budapest

A Parlament közelében kínál nemzetközi ételkülönlegességeket, krémleveseket és tésztákat növényi alapokon a Madal Food. Az ország első vegán tésztázójaként megismert egységben a specialty kávét is érdemes kipróbálni.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: Madal Food Facebook oldala

20. VegaKuckó Vegetáriánus Gasztroműhely és Étkezde, Budapest

A vegán konyha sokszínűségével találkozhatsz a Boráros téren is a VegaKuckóban. A hely séfje igyekszik a magyar konyha sajátosságait összehozni a mediterrán ízvilággal, de a kínálatban rendszeresen található egy-egy népszerű közel- és távol-keleti, illetve dél-amerikai ételféleség is.

TOP 20 vegetáriánus és vegán étterem országszerte
Kép: VegaKuckó Vegetáriánus Gasztroműhely és Étkezde Facebook oldala

Szállások Budapesten >>

Diétázol? Vegetáriánus vagy? Ételérzékenységed van? Ezekben a hotelekben biztosan találsz magadnak megfelelő fogásokat >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%