Programok hétvégéreBarátokkalCsaládi kiruccanásÉrdemes megnézniÍzkalandTavaszi zsongásToplisták

Unikornis világnap van! – Íme az ország TOP 5 unikornisos helye

2 perces olvasási idő

Április 9-e pirosbetűs ünnep a lovak, a vibráló színek és a csillogás szerelmeseinek, hiszen hivatalosan is ekkor tartjuk az Unikornis Világnapot. De mitől lett ilyen népszerű a csavart szarvú cukorpaci? Melyek a legjobb unikornisos helyek az országban? És miért galoppolt a Szallas.hu ügyvezetője egyszarvúnak öltözve a Balaton-parton?

Olvass tovább, és megtudod!

Unikornis Világnap! …de miért is?

Tetszik vagy sem, a 2010-es években belobbant unikornis láz tovább szedi áldozatait. A plázák roskadásig vannak egyszarvús ruhákkal, plüssökkel és sminkpalettákkal, Instán pedig több mint 16 millió poszt tartozik a #unicorn alá. Lassan már a Balcsira sem tudsz úgy leugrani, hogy fürdés közben ne ütközz frontálisan egy unikornisos matraccal.

Unikornis világnap van! – Íme az ország TOP 5 unikornisos helye
Az Unikornis Világnap kötelező kelléke

Odáig fajult a dolog, hogy a gofri és a hóember után már az egyszarvúnak is van egy saját, külön bejáratú világnapja – mégpedig április 9-én. Nem hibáztatlak, ha most azon agyalsz, hogy lehet ezt egyáltalán megünnepelni? Pedig a válasz magától értetődik: minden játszik, ami színes, vidám és valamilyen úton-módon a mitikus lényhez köthető. 

Vannak, akik ilyenkor szivárványra pingálják az arcukat, mások a tarka süteményekre esküsznek vagy egyszerűen csak felkeresnek egy látnivalót, amiben túlteng a csillám-potenciál.

A sütést és a sminket inkább rád bízzuk, de unikornisos látnivalók terén van pár szuper tippünk a számodra! Következzen hát az 5 legkirályabb egyszarvús hely az országban, ahol stílusosan maxolhatod ki az unikornis napot:

5 unikornisos hely itthon, ami rózsaszínné varázsolja neked a világot

#1 Hotel Unicornis Eger

Toplistánk első állomása Eger szívébe vezet, egy olyan szálláshelyre, amit már több mint  60 éve átjár az unikornisos hangulat. Ebben a patinás hotelben lépten-nyomon egyszarvú logókra bukkanhatsz, a bejárat előtt pedig még egy szelfizésre termett szoborpaci is helyet kapott.

Unikornis világnap van! – Íme az ország TOP 5 unikornisos helye
Unikornis szobor a hotel előtt

Nem mellesleg a legtöbb bakancslistás étterem és látnivaló sétatávolságra van az épülettől, így tökéletes kiindulópont az egri kalandodhoz.

Nézd meg, milyen szuper programok várnak rád Egerben >>

#2 Egyszarvú – az Unikornis bisztró

Ha van hely, amit minden unikornis fannak kötelező meglátogatnia, az Osváth Zsoltiék rózsaszín meseországa, az Egyszarvú. Nem elég, hogy ez Európa első unikornis étterme, de tényleg sikerült az összes fogásba belesűríteni azt a jellegzetes csillámpóni karaktert. Nemrég személyesen is teszteltük: az egyszarvú hambiktól kezdve a hedonista szivárvány-desszertekig minden a helyén van!

Szállástipp 200 méterre a bisztrótól, ha beütne a kajakóma:

Mutass még több budapesti szállást >>

#3 Unikornis Krémfagyi Balatonszemes

Lassan, de biztosan közelít a balatoni nyár – és mi az, amit nem maradhat ki belőle? Hát a hűsítő, ízbomba fagylaltok! Amennyiben kedvenc krémes desszerted az egyszarvú világnap jegyében szeretnéd elfogyasztani, a balatonszemesi Unikornis Fagyizót muszáj alávetni egy próbának! Merthogy itt „az unikornisok csavarják a fagyit”.

Váltsd valóra a Balaton-parti álompihenést:

A legjobb balatoni szállások egy helyen >>

#4 Szelfimúzeum

Létezik-e bármi, ami olyan szinten hozza a glitterpóni fílinget, mint egy 5 köbcentis cukorgyöngy-medence? Persze nem csak emiatt érdemes jegyet váltani a budapesti Szelfimúzeumba: 2 szinten, 11 teremben, összesen 400 négyzetméteren szelfizhetsz a létező legszínpompásabb díszletek között. Plusz még egy „igazi” egyszarvúval is fotózkodhatsz!

Unikornis világnap van! – Íme az ország TOP 5 unikornisos helye
Alig várja, hogy lőjön veled egy szelfit

Stílusos bázis egy budapesti kalandhoz:

Érdekel a pesti felhozatal >>

#5 Unikornis Lovarda

Utolsó tippünket kifejezetten a haladó unikornis mániások figyelmébe ajánljuk. A Pilisjászfalunál álló, 4000 négyzetméteres Unikornis Lovardában ugyan nem galoppoznak igazi egyszarvúak, de mindent megtudhatsz a lovas élet szépségeiről és a versenyzés csínját-bínját is ellesheted, szakképzett oktatók segítségével.

Unikornis világnap van! – Íme az ország TOP 5 unikornisos helye
Látogasd meg az Unikornis Lovardát!

Távol a város zajától:

Köpős reklám: így lett a Szallas.hu-nak saját unikornisa

Nagy hullámokat vert Facebookon a Szallas.hu 2013-as reklámfilmje, amit az utókor stílszerűen csak köpős reklámként könyvelt el. Ha nem láttad még a notórius klipet, akkor ideje bepótolni a hiányosságot:

Balaton, szexi bikinis lány, focistákat megszégyenítő csulázás – legyen elég annyi, hogy sokan kiakadtak tőle. Támadás érte a jó ízlést és ezért valakinek felelnie kellett. Nem sokkal ezután fel is bukkant egy szavazás az oldalon, „Büntessük meg, aki ezt jóváhagyta!” felkiáltással.

Arról dönthetett a közönség, hogy milyen szivatást érdemel Szigetvári József, amiért áldását adta a megosztó reklámra. Nos, a nép döntött, az eredményt pedig jobb, ha a saját szemeddel csodálod meg:

Az unikornisunk azóta már a Tiktokon is visszatért:

Ezúttal nem egy kétes múltú reklámfilm, hanem sokkal egy szerethetőbb módon találkozhattok vele. Ezen például egy kollégánk mutatja meg, hogy miért szeretjük az irodánkat:

@szallas.hu Kiengedtük az unikornist. 🦄#szallashu #ugyislett #utazás #budapest #iroda #miskolc #könyv ♬ Che La Luna – Louis Prima

Itt pedig az ügyfélszolgálatunk előtt tisztelgünk, akik számára a lehetetlen nem létezik:

@szallas.hu Szeretjük a kihívásokat 😏 #szallashu #ugyislett #hotel #nyaralás #utazás #szállás #kirándulás #ügyfélszolgálat ♬ Stan Mariano – Sterling Silver

Reméljük, hasznát vetted a cikknek, és már el is döntötted, hogy mivel fogod ünnepelni az idei Unikornis világnapot! 

Jártál már a legszínesebb helyeken Magyarországon?

(Képek: Szallas.hu, shutterstock, instragram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%