Tippek utazáshozCsaládi kiruccanás

Utazás kisbabával – tippek az első nagy kalandhoz

2 perces olvasási idő

Ha életetek első utazására készültök a kisbabátokkal, akkor valószínűleg már ezerszer megkérdeztétek már magatoktól, hogy biztosan jó ötlet-e ez? Tény ugyan, hogy kisgyerekkel utazni nem olyan laza és kötetlen, mint a családalapítás előtt, de egy kis szervezéssel és előre gondolkodással mégis csodás élmény lehet. Ebben a cikkünkben a kisbabás utazáshoz hoztunk nektek most néhány tippet és trükköt, hogy egy kicsit könnyebb legyen az elindulás.

A pakolás

Az utazáshoz készülődésnél az első hatalmas kihívás egy újdonsült család számára egészen biztosan a pakolás. Általában mindenki úgy érzi, hogy a fél házat magával kellene vinnie ahhoz, hogy minden tökéletes legyen. Pedig ez ma már egy jól megválasztott, bababarát szállással nem kell, hogy így történjen.

Sokszor a nem kifejezetten kisgyermekesekre specializálódott szállások is fel vannak szerelve káddal, fellépővel, pelenkázóval, de ha bababarát szállásban gondolkoztok, akkor a kínálat ennél csak gazdagabb lehet. Éppen ezért járjatok utána, hogy mit kaphattok a kiválasztott helyen, és máris annyival több hely marad az autóban.

A pakolásban viszont az a jó, hogy a ruháik – főleg nyáron – tényleg nem foglalnak igazán sok helyet. Így nyugodtan oda rakhatjátok a hatodik váltás bodyt is neki, mert valószínűleg a neszesszereitek is nagyobb helyet fognak foglalni, mint az ő egész toalettje. Váltóruhákból pedig mindig legyen kéznél.

Ha repülővel utaztok, akkor a kézipoggyászban, ha kocsival, akkor pedig akár a kesztyűtartóban. Így egy „balesetnél” megúszhatjátok azt, hogy az egész csomagtartót fel kelljen túrni. Pelusból néhány napnál többre elegendőt nem is biztos, hogy vinnetek kell magatokkal, mert akár külföldön, akár belföldön utaztok, pelenkát biztosan mindenhol lehet kapni.

Utazás kisbabával – tippek az első nagy kalandhoz

Mi legyen kéznél?

A pakolnivalót érdemes mindig két listába szedni. Az egyik lista tartalmazza azokat a dolgokat, amelyek mehetnek a csomagtérbe a bőröndbe, a másikra pedig a feltétlenül kéznél levő, szükséges dolgokat érdemes feljegyezni, amit aztán a kézipoggyászba, vagy az autós táskába kerülnek.

Ha átlépitek a határt, akkor a baba iratai legyenek mindig kéznél. A belföldi utaknál a TAJ-kártya is mindig legyen nálatok. A váltóruháról és néhány pelusról már írtunk, de ezekhez kapcsolódóan jó, ha van nálatok kézközelben pelenkázó alátét, popsitörlő és nedves törlőkendő is.

Ne feledkezzetek meg az élelemről sem. A tápszer vagy a hozzátáplálás finomságai is legyenek esetleg kéznél. Egy vékony pléd a repülőn a hideg miatt sem árthat, a kocsiban pedig jól fog jönni, hogy betakarjátok, ha elalszik. Egy alapgyógyszer, például egy láz- és fájdalomcsillapító is legyen nálatok a táskában, mert egy váratlanul fellépő betegség egy hosszabb átszállásnál, egy késve induló repülőnél kihívást jelenthetne nélküle.

Készüljetek néhány előkapható, kisebb játékkal, rágókával is, arra az esetre, ha a nézelődés nem kötné le.

Tipp: dugjatok el hetekkel előtte néhány játékot, így azok az út során előkapva az újdonság erejével hatnak. 

Az utazás és a napirend kisbabával

Ahogy mi felnőttek is kényelmes ruhában szeretünk utazni, úgy ez igaz a gyerekekre is. Lehetőleg ne adjátok rá hátul gombos ruhát, mert egy hosszú úton nyomhatja majd a hordozóban. 

Kocsival azért szerencsésebb utazni, mert egyrészről bármi történik, azzal mindig haza lehet indulni, másrészről a fűtést és a hűtést magatoknak szabályozhatjátok. Egy repülőgépes útnál ezt nem lehet megtenni, cserébe viszont sokkal hamarabb célba értek

Ha tehetitek, indulásnál igazodjatok a napirendjéhez. Sokan esküsznek az alvásidőben indulásra, ami viszont csak az autónál működik. A repülőgépek indulását viszonylag ritkán lehet a napirendhez igazítani, de persze nem lehetetlen tenni az ügy érdekében. Ilyen esetben muszáj egy kicsit rugalmasan hozzáállni a kérdéshez. Egy nap talán még nem fogja felborítani a hosszú hónapok alatt kialakított napirendet.

Utazás kisbabával – tippek az első nagy kalandhoz

Tipp: Az altatás módján és az etetés időpontjain ne változtass a kirándulás alatt, ha nem muszáj.

Járjatok utána

Az utazáshoz való előkészületekhez az is tartozzon hozzá, hogy előre utánanéztek annak, hogy az adott városban hol található a kórház és az ügyelet. Ha repülővel utaztok, akkor nézzétek meg, hogy lehet-e elsőbbségi beszállást kérni, hogy ne kelljen sokat sorban állni. Vagy adnak-e például felakasztható ágyat, ha hosszabb útról van szó?

Csekkoljátok le, hogy mit tud biztosítani számotokra a szállás. Van-e például bébiétel a főétkezéseknél, vagy arról nektek kell gondoskodnotok? Amikor megérkeztek, feltétlenül ellenőrizzétek a szobát szülői szemmel is. Mennyire biztonságos az erkély? Hol vannak szabad csatlakozók? 

A legfontosabb tanácsunk azonban talán az, hogy ne aggódjatok! A nem várt helyzetek otthon is éppúgy előfordulnak, mint utazás közben. 

TOP bababarát wellness hotelek, hogy még könnyebb legyen az utazás kisbabával

Ahhoz, hogy igazán jól sikerüljön az utazás, ahogyan már említettük, egy bababarát szállás rengeteget tud hozzá tenni. Ezek közül a szállások közül mutatunk most nektek néhányat.

1. Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok****

Egy igazi játékbirodalom az alsópáhoki Kolping Hotel. Babajátszótér, bébi és gyermek vacsorabüfé és 1 éves kortól gyermekfelügyelet teheti felejthetetlenné az ott töltött időt.

2. MenDan Magic Spa & Wellness Zalakaros****+superior

A zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellnessben az egész család jól érezheti magát. Családosok számára a superior, az apartman, illetve a junior suite szobákat ajánlják. A legkisebb vendégeknek a szobába kiságyat, pelenkázót, fürdetőkádat (tartóval); a kicsit nagyobbaknak bilit, WC-szűkítőt és kis zsámolyt készítenek be.

Varázslatos kalandok Zalakaros szívében >>

3. Hotel Aquarell Cegléd****

Cegléden csodaszép és igényesen kialakított játszószobákkal várják a legkisebbeket a Hotel Aquarellben. Itt valóban kényelmes lehet egy utazás még kisbabával is.

4. Gotthard Therme Hotel & Conference Szentgotthárd****

Az osztrák határ közelében vár benneteket  Gotthard Therme Hotel and Conference gyerekbarát személyzettel és szobákkal. A rácsos ágytól kezdve a pancsolón át a gyerekmenüig mindenben igyekeznek a családosok kényelmét kiszolgálni.

TOP babarát szállások >>

5. Borostyán Med-Hotel Debrecen – Nyíradony****

A négy csillagos Borostyán Med Hotel Nyíradonyban annyira gyerekbarát, hogy még különböző tematikájú szobák közül is válogathatnak a gyerekek.

6. Hotel Marina-Port Balatonkenese****

A Hotel Marina-Port**** wellnessrészlegében beltéri gyermekmedence és babapancsoló várja a gyerekeket szivárványos csúszdával, vízköpő békával és spriccelő óriáskígyóval.

7. Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal****

A bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok**** egy középkori mesevilággal kápráztatja el a családot. Ráadásul mindennel fel vannak szerelve, amire kisgyermekesként szükséged lehet.

Időutazás és kaland az egész családnak – Bikal Élménybirtok és Puchner Kastélyszálló >>

8. Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotel Gosztola***

Gyerekággyal, fürdőkáddal, bilivel, etetőszékkel és kis adagos ételekkel is várják a családosokat a fantasztikus környezetben fekvő Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotelben.

Bababarát wellness hotelek, ahol 2 éves kor alatt ingyenes a szállás >>

TIPP: Töltsd le most a Szallas.hu mobil appot ingyenesen, találj és foglalj szállást egyszerűen! Letöltöm Androidra >> , Letöltöm iOS-re >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%