Utazói történetek

Utazói történetek: 100 méterrel a föld alatt csodavilág vár

1 perces olvasási idő
utazoi_tortenetek_tordai_sobarlang_Sándor-Balázsi

Napjainkban valószínűleg elszigeteltebbnek érezzük magunkat, mint valaha, de ezek az utazói történetek színt visznek az olvasóink hétköznapjaiba. Tervezgetni egy következő utazást mindig jó! Megmutatjuk Erdély egyik legszebb természeti képződményét, ami kivételesen a föld alatt található. Köszönjük az élmények megosztását a Szallas.hu blog lelkes olvasójának, Sándornak.

Utazói történetek: 100 méterrel a föld alatt csodavilág vár a Tordai Sóbarlangban
Sándor egyik kedvenc úticélja a Salina Turda

Meséld el, mi volt a fotó sztorija! 

A fotó az egyik legjobb kirándulós helyszínen készült Tordán a Sóbányában. Ha Erdélyben jársz, ne sajnálj néhány órát, akár fél napot lemenni 100 métert a föld alá. Mintha nem is a Földön lennénk! Múlt és jelen találkozása, üvegajtós lift, visz le 13 emeletnyi mélységbe, én a lépcsőt választottam, amire néhol egy-két centis sóréteg rakódott rá a története ideje alatt. Ha már beléptél a bejáraton, megszűnik minden, csak a sós levegő tölti ki a tüdődet, és megpróbálsz minél több mindent beszippantani minden érzékszerveddel. 

Hol érdemes megszállni?

A legjobb választás, ha a Sóbányához legközelebbi szállást keressük. Egy ilyen körút nem egy-két napos, érdemes több helyen megszállni, minél közelebb a látnivalókhoz.

Mi volt a legjobb étel, amit ettél az úton?

A juhtúrós puliszka egyik kedvencem. Piacon, pásztoroktól vett juhtúróból, amit kinn az erdőn készítenek, ahol a nyáj legel. Hogy lásd milyen változatos növények állnak a rendelkezésükre a juhoknak, elég, ha teszel egy sétát valahol az aszfalt mellett… Benne van szinte minden gyógynövény, amit külön külön szoktál tablettánként megvenni…

Mi tipped annak az utazónak, aki ide látogat?

Ne sajnáld az időt. Míg lent vagy, úgy elfelejted a fenti világot a gondjaival, mintha nem is lenne. Pingpongozhatsz, óriás kerekezhetsz, ha épp ahhoz van kedved, ha mondjuk VIP ügyfeleidnek szeretnél egy igazán exkluzív meetinget, értekezletet tartani, azt is megteheted, van erre lehetőség. Ha még négy emeletet lejjebb lépcsőzöl, vagy liftezel, akár csónakázhatsz is. Igaz várni kell a csónakokra, pedig nem kevés van belőlük.

Miért jó az úticél gyerekszemmel? 

A sóbarlang elképesztő hatással lehet a gyerek képzeletvilágára, főleg, ha szögletes, kocka környezetben él. Garantálom, hogy aki ebbe a föld alatti birodalomba látogat, annak akinek eszébe nem jut, van-e térerő, WIFI, mert önmagában is lenyűgöző a látvány. 

Külön termek vannak különböző légúti betegségek kezeléséhez, ezért a sóbarlang kifejezetten jó program lehet olyan családoknak, ahol előfordulnak ezek a megbetegedések. Vasárnap sajnos ezek a sótermek zárva vannak.

Mi a következő úticél a bakancslistádon?

Mindenki más helyhez kötődik valamiért, nekem ez Erdély. A következő úticél a Gyilkos-tó és környéke lesz.

Erdélyi Gyilkos-tó

Reméljük, tetszett az olvasói történet, és meghozta a kedved a következő utazáshoz. Ha úgy érzed, szívesen ragadnál tollat, oszd meg velünk saját élményeidet!

Készítsük el a legnagyobb online fotós útinaplót, őrizzük közösen az utazás szenvedélyét! Miért ne osztanád meg a legjobb pillanatokat másokkal is? Havonta 500.000 magyar utazót inspirálhatsz a történeteddel! Lássam a részleteket >>

Küldd be a sztoridat a blog.szallas.hu-ra, most közzétesszük a legjobb útinaplókat!

Még több történet a Szallas.hu utazóitól:


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%