Családi kiruccanásProgramok hétvégére

Kóstoljatok bele a vadnyugati kalandokba Magyarországon!

1 perces olvasási idő

Utazzatok az ördögszekereket kergető szél hátán, mely belföldön is elrepít benneteket az igazi Vadnyugatra! Seriffek, cowboyok, banditák földjén járhattok majd, miközben kipróbálhatjátok a célbadobást, az aranymosást és letesztelhetitek, mennyi ideig tudjátok megülni a vad bikát!

Rodeó, aranymosás és hatalmas gőzmozdony: Henryx Western City, Császár

Tatabányától nem messze, az erdők ölelésében egy igazán bájos kis település bújik meg, ami mellett könnyű, de nem ajánlott elmenni. Császáron lelt otthonra ugyanis az ingyenesen látogatható, Henryx Western City, ahol a vadnyugati életérzés egy szempillantás alatt rátok is átragad majd. 

Járjátok be az indián- és western múzeumot, ahol szinte kivétel nélkül a tengerentúlról származó ereklyékkel találkozhattok! Csodáljátok meg a gőzmozdonyt, igyatok egy jó kávét a vagonokban, pattanjatok fel a rodeó bikára vagy tegyétek próbára az ügyességeteket célbadobás közben! Sőt! Ha szeretnétek, akkor a korongozás és a kovácsolás fortélyait is elsajátíthatjátok, de aranymosásra is lesz lehetőségetek.

A vadnyugati város szombat és vasárnap 10-18 óráig látogatható. 14 órától pedig különleges western showműsort láthattok.

Mit érdemes még megnézni?

Keressétek fel a közeli kisbéri tó partján kialakított Mini-Magyarország Makettparkot, ahol apró ösvényeken haladva fedezhetitek fel hazánk csodás épületeit!

Kóstoljatok bele a vadnyugati kalandokba Magyarországon!
Makettpark, Kisbér

Szálláshelyek a közelben: 

Bankrablás, célbalövés és állatsimogató: Westernpark Nemesvita

A magyar tengertől északra, a csodás Balaton-felvidéken terül el a Westernpark Nemesvita, ahol még bankrablást és madárbemutatót is láthattok. A rengeteg szuper játék gondoskodik róla, hogy egyetlen percre se unatkozzanak se a gyerekek, se a felnőttek. 

Kóstoljatok bele a vadnyugati kalandokba Magyarországon!
Westernpark, Nemesvita

Ragadjatok íjat vagy légpuskát és gyakoroljátok a célbalövés művészetét, váljatok igazi cowboyokká és pattanjatok nyeregbe, de a vadnyugati élményeken túl a csemetéket trambulin, gokart, labirintus és állatsimogató is várja!

Ennyi izgalom után jól esik majd megpihenni a Saloon-étteremben, ahonnan biztosan nem távoztok majd éhesen!

Mit érdemes még megnézni?

Egészítsétek ki a napot egy kis túrával, melynek célja a páratlan panorámát kínáló Tücsökdomb kilátó meghódítása. Ha viszont jókat ennétek, akkor térjetek be Répa Rozi Csárdába, ahol még a zseniális dödöllét is megízlelhetitek!

Szálláshelyek a közelben:

Kaszkadőr show, kézműves foglalkozás és hordólovaglás: Tordasi Élményfalu

A Tordasi Élményfaluban megelevenedik előttetek a spagetti western filmek világa, ahol rusztikus épületek között bolyonghattok, indiánokkal találkozhattok és látványos kaszkadőr show-műsorokat is megtekinthettek. 

Kóstoljatok bele a vadnyugati kalandokba Magyarországon!
Tordasi Élményfalu

Az interaktív helyszínen azonban párbajozni, patkót dobni, hordólovagolni is lehet, míg a sátrakban különböző kézműves foglalkozásokba kóstolhattok bele. A kíváncsi szemek előtt pedig nem marad rejtve a seriff irodája, a múzeum és a börtön sem. 

Az élményfalu jelenleg egyénileg nem látogató, csak az előre meghirdetett tematikus napokon. 

Mit érdemes még megnézni?

Nézzétek meg közelebbről a martonvásári Brunszvik-kastélyt, melynek falai között fejezte be a híres zeneszerző, Beethoven az Appassionata-t!

Kóstoljatok bele a vadnyugati kalandokba Magyarországon!
Brunszvik-kastély, Martonvásár

Szálláshelyek a közelben:

Kedvet kaptatok? Akkor ne habozzatok, hanem éljétek át ti is a vadnyugati kalandokat Magyarországon! Foglaljatok szállást oldalainkon >>

Még több felejthetetlen élmény vár Magyarország kalandparkjaiban, gokart- és bobpályáin. Mutatjuk hol találjátok ezeket a helyeket >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock, a Westernpark Nemesvita és a Tordas Élményfalu Facebook oldala)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő