Családi kiruccanásWellness + Hotelek

10 gyerekbarát hotel, ami mellett kiváló családbarát programokat is találsz

2 perces olvasási idő

Hamarosan vége a tanévnek, és kitör a vakáció. A családok nagy része nyakába veszi az országot, és nyaralni indul. A gyerekbarát szállodák egész évben hatalmas népszerűségnek örvendenek a kisgyermekesek körében. De a nyaralás akkor az igazi, ha a hotel falain túl is akad látnivaló, ami élményt adhat az egész családnak.

Ebben a cikkben most nemcsak olyan szállodákat szedtünk össze, ahol szívesen és felkészülten fogadják a kis- és nagy gyerekeket, hanem olyan helyeket, ahol még a környék látnivalói is felvillanyozhatják a család apraja-nagyját.

1. Thermal Hotel Visegrád

Idén nyáron is izgalmas kalandokban lehet részük azoknak a családoknak, akik a Budapesthez közel eső Visegrádot választják pihenésük helyszínéül. A július eleji Palotajátékok alatt a középkorba csöppenhetünk vissza. A jelmezesek forgataga és a változatos programok az egész család számára élményt jelenthetnek.

Ha megunnánk a páncélok csörgését, akkor irány a hegyoldalban kanyargó, télen-nyáron üzemelő bobpálya. A lebilincselő programokat pedig a Thermal Hotel Visegrád négycsillagos komplexumában pihenhetjük ki, ahol a játszóház és gyermekmedence is vár minket.

2. Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok

Az egyedülálló, gyerekbarát, alsópáhoki Kolping Hoteltől mindössze 10 perces autóútra találjuk Keszthelyt, ahol többek között Játékmúzeum, kalózhajó és egy kastély is felfedezésre vár, ha ezt a Balaton-parti települést választjuk úti célunknak.

A csodálatos Festetics-kastély talán inkább a nagyobb gyerekeket fogja lekötni, de a kikötőből induló Hableány Nosztalgia Sétahajó kalózos programja a kisebbeket is le fogja nyűgözni.

A Játékmúzeumban nosztalgiázhatunk egy kicsit gyerekkorunk játékain, hogy aztán a Kolping Hotelbe visszaérve elmerülhessünk az ország legnagyobb szállodai játszóházában, Bobóországban.

5 kihagyhatatlan látnivaló Keszthelyen >>

3. Hunguest Hotel Forrás Szeged****

A Dél-Alföld napsütötte városában, Szegeden a Hunguest Hotel Forrás várja gyerekbarát szolgáltatásaival a családokat. Magyarország egyik legnagyobb gyógy-, wellness- és élményfürdő-komplexuma, a Napfényfürdő Aquapolis Szeged közvetlen összeköttetésben áll a hotellel, így egy szuper fürdőzés mindig a rendelkezésünkre áll, ha itt szállunk meg.

Egy sétahajózás a Tiszán, kirándulás Ópusztaszerre vagy a Móra Ferenc Múzeum kiállításai pedig a család minden tagja számára szórakoztató programok lehetnek. 

6 családi program gyerekekkel Szegeden? >>

4. Betekints Wellness és Konferencia Hotel Veszprém****

Veszprém egyik legszebb pontján, a Viadukt lábánál, a Séd-patak partján épült a Betekints Hotel. A gyerekbarát hotel közelében található az ország egyik leghíresebb állatkertje, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, mely a szálloda szomszédságában elhelyezkedő Népmesék játszótérrel együtt remek családi programokat kínál az ide látogatóknak.

5. Tisza Balneum Hotel Tiszafüred****

A Tisza Balneum Hotel a Tisza-tó első, minősített, családbarát szálláshelye. A káprázatos szálloda bizonyos szobái és lakosztályai csodálatos kilátással bírnak a vadregényes Tisza-tó páratlan természeti világára.

Mindezt persze nemcsak az ablakból csodálhatjuk meg, hanem a  Tisza-tavi Ökocentrum interaktív komplexumában is, ahol többek között Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere és egy háromdimenziós vetítőterem is vár ránk.

6. Sástó Hotel Mátrafüred***

Mátrafüreden a családbarát Sástó Hotelben kézműveskedés, arcfestés és különböző, vezetett családi túrák szolgálják az önfeledt családi kikapcsolódást. A hotel közelében található Oxygen Adrenalin Park pedig 16 hektáron 35 élményelemmel várja a kalandvágyókat.

A Mátra madárcsicsergős túraútvonalain pedig felfedezhetjük a vidéket.

7. Hotel Silver Hajdúszoboszló****

A Hotel Silver Hajdúszoboszló gyermekmedencével, játszóházzal és saját játszótérrel is rendelkezik. A városban a sportosabbak számára a Mókus Kalandpark, a vízimádók részére pedig Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a Hungarospa jelenthet tökéletes programot.

A közeli Debrecenben pedig a Kerekerdő Élménypark vagy a Nagyerdei Kultúrpark állat- és növénykertje az egész család számára tartalmas kikapcsolódást jelenthet.

Hajdúszoboszló – Programok és látnivalók a fürdőn túl családoknak és pároknak >>

8. Hotel Sopron****

Egy nyugat-magyarországi kikapcsolódáshoz érdemes a Hotel Sopront választani. A szállás a családbarát szolgáltatásaival igyekszik felejthetetlenné tenni a kikapcsolódást a gyermekkel érkezőknek. Gyermekkedvezmények, sok-sok játék, darts, csocsó, asztalitenisz, Xbox, biliárd, kerti játszótér, trambulin, mászóka, csúszda, illetve változatos gyerekprogramok is várják az itt megszállókat.

Ha pedig Sopron, akkor irány a Fertő-tó, amelyet akár körbe is bicajozhatunk. A kicsit nagyobb gyerkőcökkel érdekes program lehet a fényűző Esterházy-kastély, míg a határ túloldalán, Ausztriában található Familyparkban az egész család jól szórakozhat. 

9. Hotel Palota Lillafüred****

Miskolc szomszédságában, Lillafüreden is izgalmas napokat tölthetünk, ha erre vesszük az irányt. Csónakázzunk egy nagyot a Hámori-tavon, üljünk fel a Libegőre, vagy látogassuk meg a miskolctapolcai Barlangfürdőt!

Szállásként pedig válasszuk a Hotel Palota Lillafüredet, amely gyerekbarát szolgáltatásaival igyekszik kényelmesebbé tenni az ott tartózkodásunkat. 

Világhírű lillafüredi látnivalók >>

10. Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal****

Bár a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok magában is rengeteg programot kínál, de ha mégis kimozdulnánk erről a fantasztikus helyről, akkor a közeli Pécs remek úti cél lehet egy családi kiránduláshoz.

A Mecsek legnagyobb városában megcsodálhatjuk a panorámát a tévétoronyból, próbára tehetjük a bátorságunkat a Mecsextrém Erdei Kalandparkban, vagy felfedezhetjük a pécsi mammutot a Természettörténeti Múzeumban. 

Időutazás és kaland az egész családnak >>

Ha nem találtátok még meg a megfelelő családbarát szálláshelyet, akkor böngésszetek a Szallas.hu kínálatában, vagy válogassatok az általunk ajánlott gyerekbarát bakancslistás szállások közül >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%