Nyári vakációCsaládi kiruccanás

A szélrózsa nyomában: 5 bakancslistás sárkányeregető hely

1 perces olvasási idő

Csodaszép helyek után kutattok a természetben, ahol varázslatos panorámában lehet részetek és még sárkányt is eregethettek? Nos, akkor nem kell tovább keresgélni, mert csokorba szedtük nektek a legjobb sárkányeregető pontokat, ahol ráadásként számos látványossággal, programmal és kiváló étteremmel is találkozhattok! 

A szélrózsa nyomában: 5 bakancslistás sárkányeregető hely 

1. Talpalatnyi béke a természetben: Normafa (Jánoshegyi út melletti rét)

A fővárosban is találhatunk olyan helyeket, melyeken kiszabadulhatunk egy kicsit a városi nyüzsgésből. Az egyik legnépszerűbb ilyen úti cél a Normafa. A János-hegyi út mentén húzódó zöldterület ideális egy kis sárkányreptetéshez, szabadtéri sportoláshoz vagy piknikezéshez. Azonban érdemes összekötni a kirándulást egyéb nevezetességek felkeresésével is. Itt fekszik például a János-hegy éke, Budapest legmagasabb pontja, a csodaszép Erzsébet kilátó, vagy a soha nem látott kalandokat rejtő Svábhegyi Csillagvizsgáló is! Ráadásul megéri sétát tenni a Harang- és Csillag-völgyben is.

A szélrózsa nyomában: 5 bakancslistás sárkányeregető hely
Normafa

Foglaljatok ide: Petneházy Club Hotel Budapest*** +superior

Maxoljátok ki a pihenést zöld környezetben, ahol kültéri- és beltéri úszómedence, valamint finn szauna és teniszpálya is helyet kapott!

2. Egy különleges hely: a Hármashatárhegyi repülőtér

A második kerületben fekvő Hármashatárhegyi repülőtér nem csupán a gépmadarak szerelmeseinek nyújt szuper kikapcsolódási lehetőséget. A dombon található lejtős területeken, a szélzsák mögött ugyanis a sárkányreptetők is meglelik a számításaikat. Azonban érdemes körültekintőnek lenni, ugyanis vitorlázó- és motoros gépek mellett a siklóernyősök kedvelt tanulóhelye is ez a vidék. Előnye, hogy nem csupán autóval, de tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. 

A szélrózsa nyomában: 5 bakancslistás sárkányeregető hely
A sárkányeregetés szuper nyári program

Foglaljatok ide: Budapest Holidays Harmony

Megnéznétek közelebbről Budapestet is, ha már erre jártok? Akkor foglaljatok szállást ebbe a kényelmes és jól felszerelt apartmanba!


3. Kalandok a Velencei tónál: Pákozd és környéke

Pákozdon nem ritkaság, hogy papírból megálmodott, színes, mesebeli lények veszik birtokba az eget. Itt ugyanis 1990 óta rendezik meg évről évre – a járványhelyzet idejét leszámítva – a Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozót. A csodás panoráma mellett pedig jól teszitek, ha körbenéztek a településen, mert a Katonai Emlékpark, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, valamint Miskahuszár 12,5 méter magas szobra is biztosan elvarázsol majd benneteket!

A szélrózsa nyomában: 5 bakancslistás sárkányeregető hely
Miskahuszár

Foglaljatok ide: Rovákja Vendégház Pátka

Ébredjetek patakparton a Pákozdhoz közeli Pátkán, ahol 2 jól felszerelt apartman vár rátok – összesen 7 férőhellyel!

4. Tökéletes kilátások: Magaspart, Balatonakarattya

Rajongtok a varázslatos kilátásért? Akkor ne hagyjátok ki az Akarattya Magaspartot, melyről szép időben akár a Badacsony távolba vesző csúcsait is megpillanthatjátok! Ugye, hogy milyen tökéletes helyszín egy kis sárkányröptetéshez? Ha pedig megéheztek akkor sincs probléma, mert az olasz ízvilágot felvonultató Spoon Il Mercato étterem mennyei kínálata gondoskodik róla, hogy teli hassal távozzatok. Amennyiben viszont csak egy könnyed reggelire vagy uzsonnára vágytok, nézzétek meg Nánásiék kisboltját, a Nekem a Balatont!

A szélrózsa nyomában: 5 bakancslistás sárkányeregető hely
Az akarattyai Magaspart

Foglaljatok ide: Xendala Panzió**** Balatonakarattya

Vakációzzatok pár lépésre a Balatontól, ahol igényes szobákkal és mesés kilátással is találkozhattok! 

5. Élmények a Dunakanyar szívében: Zebegény

Hazánk egyik leggyönyörűbb vidéke a méltán keresett és kedvelt Dunakanyar. Hódítsátok meg a híres zebegényi sárkányeregető dombot, a Sárkánydombot, melyet nem csak kedvező időjárás esetén érdemes közelebbről megtekinteni! Itt rejtőzik az omlós és szaftos húsairól híres Füstölgő Sarok BBQ, melyet egyszerűen bűn kihagyni! Ráadásul július 1-3-ig rendezik meg a Waldorfesztet, amit imádni fognak a művészrajongók és a kultúra szerelmesei is! 

A szélrózsa nyomában: 5 bakancslistás sárkányeregető hely
Zebegényi Sárkánydomb

Foglaljatok ide: Hotel Hubertus Zebegény ***

Erkélyről élvezhető panoráma, barátságos házigazdák és szabadtéri sütögetési lehetőségek is a rendelkezésetekre állnak a Hotel Hubertus Zebegény***-ben!

Még több belföldi szálláshelyért nézzetek körül a szallas.hu oldalán! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
Belföldi előfoglalás – utazz olcsóbban🧳

✔︎ Foglalj minimum 12% kedvezménnyel!

✔︎ Keresd az Előfoglalás 2023 címkével ellátott ajánlatokat!