CsobbanóhelyekBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakáció

6 szuper vízisí és wakeboard strand Magyarországon

2 perces olvasási idő

A strandolást mindenki szereti, de vannak olyan vízisportok, amikkel feldobhatjuk a sima csobbanás-napozás kombinációt. A wakeboard ezek közé tartozik! Ez egy igazán adrenalinnal teli extrém sport, és szerencsére könnyedén elsajátítható. A sport népszerűségét jelzi, hogy számos versenyt rendeznek belőle és itthon is egyre több helyen van lehetőségünk kipróbálni. Összegyűjtöttünk hatot, ahol érdemes wakeboardozni – kezdőknek is.

vízisí wakeboard strand

Síelés, szörfözés? – A vízisí és a wakeboard eredete

Először is érdemes tisztázni, mi a különbség a vízisí és a wakeboard között. Nagyon hasonlítanak egymáshoz, hiszen mindkettő esetében a vízen siklunk úgy, hogy kötéllel húznak minket a megfelelő sebességgel. Míg azonban vízisíeléskor lécek vannak a lábunkon – innen a „sí” elnevezés – addig a wakeboardozáskor egy deszkán állunk, mintha szörföznénk. És valóban, a wakeboard feltalálása is ehhez kapcsolódik: az egész úgy indult, hogy szörfösök szerették volna kitalálni, hogyan szörfölhetnének olyankor, amikor nincsenek hullámok. A megoldás a wakeboard lett!

Azonban nem feltétlen mindig kábelen vontatnak; van olyan verzió is, hogy motorcsónak húz. Az alábbi, itthoni wakeboard pályák elsősorban kötélpályások, és amikor kezdőket oktatnak, úgy állítják be, hogy a vontatás sebessége lassúbb legyen.

vízisí wakeboard strand
Motorcsónakos wakeboard

Vízisí és Wakeboard Pálya Vonyarcvashegy

A vonyarcvashegyi Lidó strand önmagában is az egyik legjobb balatoni strand, homokos parttal, gyerekbarát szolgáltatásokkal és kulturáltan kiépített sétánnyal. Erre jön még az izgalmas vízisí pálya, ami 820 méteres és 5 oszloppal rendelkezik. Kezdők is nyugodtan jelentkezhetnek, hiszen az oktatók garantálják, hogy az alapokat elsajátítva, biztonságos körülmények között vízisíeljünk. A vonyarcvashegyi pálya az egyik legnépszerűbb, elsősorban a fiatalok körében, de természetesen idősebbek, haladók is vízre szállhatnak (pontosabban deszkára)!

Vízisí és Wakeboard Pálya Vonyarcvashegy

Ne feledjétek! Ha a környéken foglaltok szállást, 10 % kedvezmény jár a jegy árából!

Itt találtok szállásokat Vonyarcvashegyen >>

Central Wakeboard Park Pécs

Pécstől délre, a Tüskésréti-tónál található a Central Wakeboard Park, ahol széleskörű szolgáltatások várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Kétféle wakeboard pálya közül is választhatunk, 2 és 5 oszlopos közül. Az 5 oszlopos, különböző elemekkel teli pálya több mint 500 méter hosszú, míg a kisebb pálya 185 méterével tökéletes a kezdőknek. A vízisportok mellett lehetőségünk van a tavat körbe ölelő futópályán futni, strandröplabdázni, focizni, vagy éppen grillezni. A gyerekek számára pedig külön játszótér is épült. Itt mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódási formát!

https://www.instagram.com/p/BXkXAg9jnIq/

Tipp: Ha szeretitek az extrém sportokat (szárazföldön is), keressétek fel Pécsen a Mecsextrém Erdei Kalandparkot, ahova pécsi szállásfoglalással 15 % kedvezményt kaptok a jegy árából! >>

Pécsi szállások >>

Venice Beach Cable Park, Velence

A Velencei-tónál találjuk a remekül felszerelt Venice Beach Cable Parkot, ahol hangulatos környezetben, a nádasok között wakeboardozhatunk. A 800 méteres, 5 oszlopos pályára szívesen várják a kezdőket is, akiknek délelőttönként oktatást nyújtanak. A szabadstrand és a Velencei Korzó szomszédságában található, nem csoda, hogy nagyon közkedvelt pálya. Pár éve a Magyar Wakeboard Bajnokságot is itt rendezték meg. Sőt, áprilistól októberig egyhetes táborokat is szerveznek, így akiket komolyan érdekel a sport, azoknak ez a legjobb választás!

Venice Beach Cable Park, Velence

Foglaljatok a közelben szállást, és a foglaláshoz kapott kuponnal 10 %-al olcsóbban vehetitek ide a belépőt!

Segítünk szállást találni Velencén >>

BambooSziget, Siófok Szabadifürdő

Siófok a balatoni strandok egyik központja, itt mindenki megtalálja a kedvére valót! Ne hagyjuk ki a BambooSzigetet se, ami a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ mellett található. A BambooSziget májustól szeptember közepéig várja a vállalkozó szelleműeket, nem kevesebb, mint 1 km hosszú és 5 oszlopos pályával. A sziget a parttól 80 méterre található, egy 460 négyzetméteres stégen. A wakeboard mellett van wakeskate, landlock és kneeboard is. A kezdők egész napos oktatást kapnak! Aki Siófokon nyaral, mindenképpen próbálja ki, hiszen a Balaton nyílt vízén wakeboardozni igazán klassz élmény!

Szállást kerestek Siófokon? Itt mindet megtaláljátok egy helyen >>

vízisí wakeboard
BambooSziget, Siófok Szabadifürdő

Jade Beach, Dunavarsány

Budapesttől fél óra autóútra, eldugott, festői környezetben találjuk a Jade Beach-et, melynek a vize kifejezetten tiszta. A strandolás mellett számtalan sportolási lehetőségünk is van, nem csak wakeboard, hanem wakesurf, kneeboard, trickski és barefoot is (amikoris mezítláb siklunk a vízen). A kiváló vízminőség, zöld környezet és különféle vízisportok mellett az exkluzív Jade Beach étterem és koktélbár miatt is érdemes ide látogatni! Ha pedig ezen felül kiépített csúszdaparkot is szeretnétek, látogassátok meg a szintén Dunavarsányon található Rukkel-tó Waterparkot is!

vízisí wakeboard
Jade Beach, Dunavarsány

Tudtad? Ha Dunavarsányon foglaltok szállást, 33 % kedvezményt kaptok a Jade Beach belépőjének árából!

Dunavarsányi szállások >>

Sun City Szabadidő- és Vízisportcentrum, Szeged

Szeged nemcsak a napfény, hanem az izgalmas strandok városa is, gondoljunk például az Aquapolis Napfényfürdőre, mely a régió legkiválóbb minőségű fürdőkomplexuma. Ha pedig kifejezetten a vízisportoknak szeretnénk hódolni, látogassunk el a szegedi Sun City szabadidőközpontba, ahol 5 oszlopos, 657 méter hosszú pálya üzemel. Kifejezetten ajánlott kezdőknek, mert hétköznap délelőttönként oktatás kapnak és 1 óra áráért 2 órát wakeboardozhatnak. Az oktatásban ráadásul Hegedűs Ákos 3-szoros világbajnok is segít! Mellette élvezhetjük a strand sekély, fokozatosan mélyülő vizét és a kellemes, homokos partot. Sőt, étterem és játszótér is rendelkezésünkre áll.

Ne felejtsétek, hogy ha Szegeden foglaltok szállást, számos szegedi programhoz kaptok kupont, melyekkel kedvezményesen fedezhetitek fel a várost! Itt megtaláljátok a listát >>

Szállást kerestek Szegeden? >>

Próbáljátok ki a wakeboardot valamelyik hazai strandon, adrenalinban nem lesz hiány! Több, strandhoz közeli szállást itt találtok >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%