Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

A nyár slágere: elképesztő homokszobrok Tinnyén

1 perces olvasási idő

Néhány éve külföldön felfedeztünk egy nagyszabású homokszobor fesztivált, ami már akkor teljesen lenyűgözött. Azt viszont sosem hittem volna, hogy egyszer itthon is részünk lehet hasonló élményben. Most végre itt az alkalom, aki többre és extrábbra vágyik, mint néhány homokvár a strandon, látogasson el Tinnyére, ahol hatalmas homokszobrok várják az érdeklődőket.

A homokszobrok ötlete Monostori Ferenc homokszobrász fejéből pattant ki…

…a helyszínt pedig a Tinnyei Teniszklub biztosította számára. Magyar költők arcképével kezdte a munkát, majd a tematikát kibővítette az 1848-as forradalom és szabadságharc alakjaival. Ehhez már külföldről hívott a „szakmában” szintén elismert segítőket, akiknek a neve az általuk készített szobrok mellett olvasható. Ők Radovan Zivny Csehországból, Andrey Pinchuk Ukrajnából és Aaron Jimenez Ojeda Spanyolországból.

Homokszobrok Tinnyén
Az 1848-as forradalom alakjai

A szabadtéri kiállítás megtekintése ingyenes, de aki szeretné támogatni az alkotók munkáját, az természetesen megteheti. Erre a célra kihelyeztek egy gyűjtődobozt.

A homokszobrok olyan technikával készültek, aminek köszönhetően sokáig épek maradnak, csak a szélsőséges időjárás nem kedvez nekik. Reméljük, még nagyon sokáig bírják, és minél többen megnézhetik.

Homokszobrok Tinnyén
Lehel huszárok – az utolsó lovascsata

A kiállítás nagyjából fél óra alatt körbejárható, de ha kedvünk van, még leülhetünk egy hűsítő italra a Teniszklub hangulatos kerthelyiségében.

A nyitvatartást itt találjátok >>

Merre található Tinnye?

Budapesttől körülbelül negyven percnyi autóútra, Piliscsaba szomszédságában. Filmrajongóknak ismerős lehet, mert a település határában lévő Garancsi-tónál forgatták a nagy sikerű Üvegtigris egyes jeleneteit, sőt, maga a büfé a mai napig ott áll, és működik is. Érdemes kiegészíteni a programot ennek felkeresésével, de még ezen kívül is van néhány tippünk.

Látnivalók a környéken

Pilisi Levendula Élményház, Kesztölc

Ilyen például a közeli Kesztölcön a Pilisi Levendula Élményház, ami nem csak a virágzás idején kitűnő program, itt ugyanis egész évben szerveznek érdekes eseményeket, mint például „A szörp-és koktélkészítés fortélyai”, vagy „A levendula titkai” program. További részletek >>

levendula

Túrák a Pilisben

Vannak, akik szeretnek túrázni, de kevésbé ismerős tájnak nem vágnak neki olyan bátran, nekik ajánljuk az alábbi vezetett túrákat a Pilisben >>

Pilis

Városnézés Szentendrén

Nincs messze Szentendre sem, ahol bőven van látnivaló akár több napra is. Jó hír, hogy a Szallas.hu oldalán foglalóknak a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Sovietairsoft és Sovietpaintball árából 10% kedvezmény jár!

Pilisborosjenő és az egri vár másolata

Pilisborosjenő szintén izgalmas látnivalót tartogat, itt található ugyanis az egri vár másolata, ahol az Egri csillagokat forgatták.

Szállások a környéken >>

Az egri vár másolata Pilisborosjenőn

Extra ajánlat: szálltál már meg jurtában? Ha nem, itt az alkalom, érdemes kipróbálni Dobogókőn a Jurta Szállást! >>

25 tipp utazás témában: jurtaszállás Dobogókőn
Jurtaszállás

Még több jurta és glamping Magyarországon:

(fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%