ÍzkalandBalcsiCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekŐszi élményszüretProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Mesés panorámák és kitűnő borok – 8 szuper borterasz

1 perces olvasási idő

Jól megérdemelt láblógatás, mámorító italok és kitűnő ételek… kell ennél több? Igen! Ugyanis a sor itt még nem ér véget. Hoztunk nektek 8 szuper borteraszt, ahol nem csak az ízektől marad tátva a szátok, hanem a varázslatos panorámától is. Badacsony? Villány? Ti merre indulnátok? 

Mesés panorámák és kitűnő borok – 8 szuper borterasz

1. Pláne Badacsony borterasz, Badacsony

Családias hangulattal és a legfinomabb borokkal csábít titeket Badacsony szívébe ez a szuper hely, ahol hozzáértő felszolgálók segítenek nektek eligazodni az itallap tételei között akkor is, ha még kezdők vagytok a borkóstolásban. Bízzatok bennük, és ízleljétek meg a környék kisebb és nagyobb pincészeteinek kiválóságait!

További információt itt találtok >>

Mesés panorámák és kitűnő borok - 8 szuper borterasz
Pláne Badacsony borterasz, Badacsony

2. Petrányi Pince és Borterasz, Csopak

Térjetek be ide és lassuljatok le egy felejthetetlen helyen, ahol meseszép panorámában gyönyörködhettek! Élvezzétek a mámorító kortyok között a szitahegyi szőlőkőn megcsillanó napsugarakat, valamint a távoli Balaton látványát. Mellé pedig mennyei falatokat szolgálnak fel a pincérek… kihagyhatatlan!

További információt itt találtok >>

3. Hegyi Borterasz, Balatonlelle

Kellemes mediterrán hangulat, finom ételek, széles borkínálat és elképesztő panoráma – mindet megtapasztalhatjátok, ha úgy döntötök, hogy felkeresitek a Hegyi Borteraszt. Miért hagynátok ki? 

További információt itt találtok >>

4. Csendes Dűlő Szőlőbirtok, Badacsonyörs

Csak annyit mondanánk: ellenállhatatlan. Aki ugyanis egyszer ellátogat ide, azt garantáltan leveszi a lábáról a 3 hektáron elterülő szőlők, és a balatoni panoráma látványa. Vesszetek el együtt a kilátásban, miközben megízlelitek a páratlanul finom olaszrizlinget és hárslevelűt!

További információt itt találtok >>

Mesés panorámák és kitűnő borok - 8 szuper borterasz
Csendes Dűlő Szőlőbirtok, Badacsonyörs

5. Schieszl Vendéglő és Borház, Budakalász

Igazán szerencsések a fővárosiak, ugyanis nem kell messzire menniük ahhoz, hogy különleges gasztroélményben legyen részük. Elég, ha felkeresik a Budakalászon lévő Schieszl Vendéglő és Borházat, ahol a sváb ételek széles választékából válogathatnak. Azonban nem csak a budapestieknek, hanem mindenki másnak is megéri egyszer betérni ide. Élvezzétek ki a hangulatos kerthelyiséget, ahol remek borokat szürcsölgethettek!

További információt itt találtok >>

6. Szászi Birtok, Hegymagas

Létezik egy hely a Balaton-felvidéken, mely a Szent György-hegy oldalába ékelődött be, és ahol Ottonel muskotályt, Cabernet sauvignont és Pinot noirt is iszogathattok, miközben a környező tanúhegyekben és a Szigligeti várban gyönyörködtök… ez a Szászi Birtok. 

Tipp: Amennyiben 10 fős baráti társasággal látogattok ide, érdemes előzetesen jelentkezni egy szuper borkóstolásra! 

További információt itt találtok >>

7. Laposa Birtok, Badacsonytomaj

Rajongói vagytok a Furmintnak, a Kéknyelűnek vagy a Rajnai rizlingnek? Akkor ott a helyetek Badacsonytomaj egyik legfelkapottabb vendéglátóhelyén, a Laposa Birtokon! Szemezgessetek a gazdag borkínálatból, majszoljatok hozzá egy kis sajtot! Miután kiélveztétek az álomszép panorámát, ne felejtsetek el választani a kitűnő palackozott borok közül, hogy bármikor otthon is felidézhessétek az itt átélt felejthetetlen pillanatokat!

További információt itt találtok >>

8. Sauska 48, Villány

Természetesen nem maradhatott ki az összeállításunkból hazánk egyik legkedveltebb borászati fellegvára, Villány sem, mely a Sauska 48-nak ad otthont. A szuper helyi borok mellett ráadásul Tokaj kincseit is megkóstolhatjátok, melyet jól egészít ki a hazai ízeket felvonultató, minőségi étterem. Nézzétek meg közelebbről ezt a modern és hívogató helyet!

További információt itt találtok >>

Ha pedig a borteraszok mellé szálláshelyet is kerestek, a szallas.hu oldalán garantáltan megtaláljátok az igazit! >>

(fotók: szallas.hu)



Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%