Budapest és környékeProgramok hétvégére

8 varázshely Budapesten – Harry Potter rajongók, figyelem!

1 perces olvasási idő

Ha ti is évek óta várjátok, hogy megérkezzen a leveletek a Roxfortból, akkor a következő varázslatos helyekre mindenképpen érdemes ellátogatnotok. Olyan éttermeket, kávézókat és kiállításokat gyűjtöttünk össze, ahol pontosan úgy érezhetitek magatokat, mintha a 9 és ¾-ik vágányon felszálltatok volna a vonatra, és elutaztatok volna a varázslóvilágba. Hagyjátok magatok mögött a muglikat, és élvezzétek ki a mágiát!

Varázshelyek Budapesten, amiket a Harry Potter rajongók imádni fognak

The Magic

Amint beléptek a The Magic varázsvilágába, amerre csak a szemetek ellát, varázstárgyakat, misztikus ereklyéket és varázslények szobrait láthatjátok. De ez még csak a kezdet! Mágikus fogásokat, káprázatos desszerteket és füstölgő bájitalokat szolgálnak fel nektek a körülöttetek sürgő-forgó boszorkányok.

Az elvarázsolt, modern gasztrotrendekhez igazított fogások ráadásul titkos összetevőket is tartalmaznak. Az étlapon Merlin Lakomájától kezdve a Boszorkánysalátán és a Sárkánytűz Burgeren át az Édes Mandragóráig mindent megtaláltok. Ha pedig megszomjaztok, Szépségelixírt, Szerelemfőzetet vagy Vajsört is választhattok.

  • Cím: 1065 Budapest Hajós utca 25.
  • Nyitvatartás: Hétfő-Vasárnap 10:00-22:00-ig

The Magic II

A The Magic nagy sikere után egy másik helyszínen is várja a boszorkányokat, varázslókat és muglikat a The Magic II. Ez a varázskastély (is) egész nap ízletes fogásokkal, brunch ételekkel, rengeteg mágikus nyalánksággal és különleges bájitallal halmozza el a betérő vendégeket. Itt garantáltan kizökkenhettek egy kicsit a szürke hétköznapokból, és úgy érezhetitek magatokat, mintha éppen a Roxfortban vacsoráznátok.

  • Cím: 1065 Bp. Nagymező utca 45.
  • Nyitvatartás: Hétfő-Vasárnap 10:00-22:00-ig

Repülő Seprű élmény és Varázskávézó

A Harry Potter-filmek varázslóvilágát idéző kávézóban színváltoztató italok és hidegen füstölgő kelyhek biztosítják a mágikus hangulatot. A bűvös ételek és italok mellett állandó és időszakos programok, többek között játékok, kvízek, kézműves csomagok is várnak rátok, így garantált a felejthetetlen élmény, ha egyszer betértek ide.

Megkóstolhatjátok többek között A magyar füstölgőt, a Zöld rengeteget, desszertként pedig a Repülő Seprű féle mindenízű cakepopot is kipróbálhatjátok. Ha pedig innátok valamit, az Unikornis limonádéval vagy a Nem ártó szurok szándékkal nem lőhettek mellé!

  • Cím: 1034 Budapest Pacsirtamező utca 36.
  • Nyitvatartás: Szerda-Vasárnap 12:00 – 21:00-ig

Könyvbár & Restaurant

Előfordult veletek már valaha, hogy egy jó könyv olvasása közben a leírt ételek zamatát szinte a szátokban éreztétek? Ha szerettétek volna megkóstolni Harry Potter sütőtökös derelyéjét vagy a vajsört, akkor ezt a gasztro-élményt ne hagyjátok ki, itt ételekben testesülnek meg kedvenc olvasmányaitok!

A Könyvbárban a hagyományos étlap és italválaszték mellett ugyanis néhány hetente változó, könyvek ihlette ételeket kínálnak kóstolásra. Plusz pont, hogy a Harry Potter menüt kérhetitek vegetáriánus és gluténmentes változatban is!

  • Cím: 1074 Budapest Dob utca 45. 
  • Nyitvatartás: Szerda-Csütörtök 16:00-23:00-ig, Péntek-Szombat 12:00-23:00-ig, Vasárnap-Kedd zárva

Vault51 Gamer Bar

Ha imádjátok a kalandokat és a játékokat, a Vault51 lesz a tökéletes Harry Potter-menedék a számotokra! A Gamer Bar két szinten, hat tematikus teremmel várja a vendégeket, akik társasozhatnak, valamint konzoljátékokat is kipróbálhatnak.

Az itallapról több mint 50 féle tematikus koktélkülönlegesség közül választhattok, az étlapról pedig igazi street foodokat rendelhettek. A Százfűlé főzetet vagy a tüzes Főnix koktélt ne hagyjátok ki!

  • Cím: 1066 Budapest Ó utca 51.
  • Nyitvatartás: Héttfő-Vasárnap 14:00-00:00-ig

Neverland Bar & Escape Room – Harry Potter Szabadulószoba

A Harry Potter ihlette szabadulószoba mágikus falai garantálják a felejthetetlen élményeket: mindegy, hogy barátokkal, munkatársakkal vagy családdal érkeztek, eddig fel nem fedezett, varázslatos képességekkel fogtok távozni. Itt végre megkezdhetitek a tanulmányaitokat varázslótanoncként- sőt, egészen pontosan egyből az iskola végső kihívásához érkeztek.

A varázslóvilág biztonsága rajtatok múlik: meg kell szereznetek egy veszélyes bájital receptjét, ami ha gonosz erők kezébe kerül, annak végzetes következményei lehetnek. Ha sikerrel jártok, csodás jutalomban részesültök!

  • Cím: Budapest Dohány utca 22-24.
  • Nyitvatartás: Vasárnap-Csütörtök 09:00-00:00-ig, Péntek-Szombat 09:00-01:00-ig

Illúziók Múzeuma

Az Illúziók Múzeumában ti is részesei lehettek a varázslatnak! Optikai csalódások széles tárháza várja az érkezőket, ahol többek között a Fordított szobába, a Végtelen szobába és az Örvénylő alagútba is ellátogathattok. Figyeljetek oda, mert itt semmi nem az, aminek elsőre látszik!

Tipp: Ahhoz, hogy sorban állás nélkül megússzátok a kalandot, célszerű előre időpontot foglalni

  • Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 3.
  • Nyitvatartás: Hétfő-Csütörtök és Vasárnap 10:00-19:00-ig, Péntek-Szombat 10:00-20:00-ig
Illúziók Múzeuma, Budapest

House of Houdini

A House of Houdini minden idők legnagyobb szabadulóművészének, a magyar származású Harry Houdininek állít emléket. A ház Houdini ritkán látható, nevezetes tárgyait őrzi, az eredeti darabok, mint például Houdini bilincsei mellett kiállításra kerültek az Adrien Brody főszereplésével hazánkban forgatott Houdini című film eredeti kellékei is.

A látogatók továbbá élő bűvészműsorra és interaktív élményekre is számíthatnak, a kaland végén pedig Houdini árnyéka mellett készíthetnek fényképet. Ha szerencsétek van, akkor Houdini egy soha nem látott trükkel is meglep titeket!

  • Cím: 1014 Budapest Dísz tér 11.
  • Nyitvatartás: Hétfő-Vasárnap 10:00-19:00-ig

Szállást kerestek Budapesten? ITT böngésszetek tovább! >>

Ha pedig varázslatos helyen szeretnétek megszállni, akkor íme 4 Harry Potter hotel a világ minden tájáról >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%