Külföldi kalandokCsaládi kiruccanás

Top 25 családbarát erdélyi hotel

3 perces olvasási idő

Valódi csodák hevernek körülöttetek a most következő 25 családbarát erdélyi hotelben, melyek vadregényes hegyek, sűrű erdők, csendes vízpartok vagy épp nyüzsgő városok színes forgatagában várják, hogy felfedezzétek őket! Ezeken az erdélyi szálláshelyeken ráadásul a pompás éttermek ínyencségeibe, a kényeztető wellnessbe vagy a játszószobák szórakoztató légkörébe is belekóstolhattok! Böngésszétek át listánkat, és nézzétek meg, melyik helyre utaznátok a legszívesebben!

1. Septimia Hotels & Spa Resort Odorheiu Secuiesc****

Azon a helyen, ahol a Hargita-hegység megvetette a lábát, egy gyönyörű kül- és beltéri medencés wellness szálloda, a Septimia Hotels & Spa Resort Odorheiu Secuiesc**** lelt otthonra. A pezsgőfürdők, medencék és szaunák világán túl az egész család együtt kapcsolódhat ki a számos sportpályán vagy bowling közben.

2. Hotel Romanița Recea****

A tágas szobákba és a 4 fős apartmanokba a család apraja-nagyja kényelmesen elfér majd a Hotel Romanița Recea**** szálláshelyen, ahol a béke és a kikacsolódás oázisára bukkanhattok. Télen a beltéri SPA-részleg nyújt testi-lelki feltöltődést. Miközben a gyerekek a medencében játszanak, a panorámás szaunából vagy a jakuzziból szemmel tarthatjátok őket. 

3. Hotel Paradis Cluj-Napoca****

Kolozsvár nevezetességeitől karnyújtásnyira hever a Hotel Paradis Cluj-Napoca****, mely színvonalas pihenésre csábít. Kóstoljátok meg együtt a kulináris finomságokat a csodás étteremben, majd merüljetek el egy kiadós városnézés után a barlangi élményt kínáló wellnessrészlegben, ami medencét, pezsgőfürdőt és szaunát is rejt!

4. Bradet Ensana Hotel Sovata****

Ébredjetek a vadregényes Erdély látványára, a szinte a Medve-tó partján fekvő Bradet Ensana Hotel Sovata**** szálláson! A mesés, nagylégterű szobák ízléses berendezése, magas komfort szintje, valamint panorámája mellett nem elhanyagolhatóak a wellness és gasztronómiai élmények sem, amiket az egész család megtapasztalhat. 

Gyógyító kikapcsolódás a Medve-tónál >>

5. Hotel Satu Mare City****

A Hotel Satu Mare City**** családi szobái és deluxe lakosztályai ideális pihenőteret nyújtanak egy kalandokkal teli nap után. Fedezzétek fel közösen a kertet, mely hatalmas, fa játszóteret, rengeteg játékot és sütögetési lehetőséget is kínál nektek! A felnőttek számára pedig még egy kisebb finn szaunát és fitnesztermet is kialakítottak. 

6. Hotel Posada Vidraru Arefu****

A természet karjaiban lazulhattok el a Hotel Posada Vidraru Arefuban****, ahol az erdők, a hegyek és a víz közelségét érezhetitek a bőrötökön. A családbarát erdélyi hotelben játszóház dobja fel a legkisebbek napjait, de ha épp nem kirándultok, akkor biliárdozni, léghokizni, dartsozni is tudtok együtt. A wellnessből ráadásul káprázatos panoráma tárul a környékre.

7. Hotel Aurelius Împăratul Romanilor Poiana Brașov****

Merüljetek el a luxusban az elegáns Hotel Aurelius Împăratul Romanilor Poiana Brașov**** épületében, mely a festői Miorita-tóra és a hatalmas hegyekre néz! Az étterem séfjei minden nap elvarázsolnak majd benneteket. A fényűző, alpesi hangulatú wellnessbirodalomba az egész család beleszeret majd.

8. Hotel Afrodita Resort & Spa Băile Herculane****

Mesebeli hegyszorosban fekszik a népszerű erdélyi szállás, a Hotel Afrodita Resort & Spa Băile Herculane****, ami a nyaralás során egyesíti a kényelmet és a kikapcsolódást is. A fantasztikus, ásványi anyagban gazdag gyógyfürdőzés, a wellness kezelések, valamint a finom ételek minden képzeletet felülmúlnak majd.

9. Ana Hotels Sport Poiana Brașov****

A lélegzetelállító törcsvári kastélytól és Erdély más híres látnivalóitól is elérhető közelségben fekszik a rengetegben megbújó Ana Hotels Sport Poiana Brașov****, ami a családi nyaralásokhoz is tökéletes megoldást jelent. A varázslatos szobák, a panorámás étterem, az óriási, galériás wellness kipróbálása során belekóstolhattok a hegyvidéki luxusnyaralások élményébe.

10. The Rizzo Boutique Hotel Poiana Brașov****

Érezzétek otthon magatokat a The Rizzo Boutique Hotel Poiana Brașov**** szálláshelyen, melynek egyedi hangulata könnyen magával ragad! Az édes álmokról a kellemes és kényelmes szobák gondoskodnak, ahová jó lesz visszatérni egy közös családi csobbanás után a wellnessből.

11. Hotel Rozmarin Predeal****

Szállodában és rönkházban is vakációzhattok a Hotel Rozmarin Predeal**** nevű szálláshelyen, ahol modern, elegáns környezetben kapcsolódhattok ki. A méregtelenítő szaunát a felnőttek, a játéktermet pedig a gyerekek fogják igazán élvezni. Az erdélyi szállásról nyíló panoráma pedig valami lenyűgöző lesz!

12. Hotel Concordia Târgu Mureș****

A kiváló elhelyezkedésű Hotel Concordia Târgu Mureș**** impozáns szállodából kiindulva könnyedén felfedezhetitek Marosvásárhely látnivalóit. Az elegáns szobákban ébredés után közösen reggelizhet a család, hogy legyen elég erő a wellnessoázis meghódítására is.

13. Lostrița – Păstrăvărie, Hotel & SPA Baia Mare II****

Rejtőzzetek el a világ elől a sűrű erdőkkel szegélyezett Lostrița – Păstrăvărie, Hotel & SPA Baia Mare II**** épületében! Az extravagáns családi szobákból csodálatos kilátás tárul elétek. A stílusos, letisztult SPA-részleg 1,2 méter mély, fűtött, fedett medencéjét a gyerekek és a felnőttek is imádják.

14. Hotel Pacsirta Sovata****

Mozaikokkal kirakott medencében pancsolhattok együtt a Hotel Pacsirta Sovata**** wellnessében pár percnyire a romantikus Medve-tótól. A zseniális étterem külön gyermekmenüvel kedveskedik az apróságoknak, de az ingyenes játszóba is jó lehetőség, hogy addig az édesapák és édesanyák elvonuljanak egy kis wellnessre

15. Hotel O3zone Băile Tușnad****

Töltsetek időt együtt a Hotel O3zone Băile Tușnadban****, ahol nagyméretű vagy összenyitható szobák állnak a család rendelkezésére! Egy kiadós masszázs vagy szauna kör után, kérjetek egy koktélt, heveredjetek le a medence mellé, és nézzétek gondtalanul, ahogy a gyerekek lubickolnak! 

16. Hotel Relax Sovata***

Gondtalan hegyvidéki vakációt élhettek át a Hotel Relax Sovatában***, ahol a gyerekeket trambulinnal és különleges játszótérrel várják, de akár együtt is pingpongozhattok a jó levegőn. A relaxációt elősegítő wellnessoázisban pezsőgfürdőt, gőzfürdőt, szaunákat, valamint külön gyermekmedencét is találtok. 

17. Fortuna Eco Boutique Hotel Băile Tușnad***

Akár egy mesés kastély, olyan lesz a rusztikus Fortuna Eco Boutique Hotel Băile Tușnad*** falai között megpihenni. Ez az erdélyi hotel a világ zajától távol, álomszép természeti környezetben segít ellazulni. Teszi mindezt tradicionális szobákkal, fejedelmi ételkölteményekkel, valamint finn szaunával, dézsafürdővel és szabadtéri sütögetési lehetőségekkel.

18. Hotel Panorama Boutique Vâlcele***+superior

Családbarát erdélyi hotelt kerestek? Akkor kiváló választás lesz a Hotel Panorama Boutique Vâlcele***+superior, mely káprázatos lakosztályokkal, apartmanokkal, szobákkal kényezteti el az oda látogatókat. A wellnesst is biztosító szálláshelyen remek programokba kóstolhattok bele: süssetek együtt kürtőskalácsot, induljatok biciklitúrára vagy segway kirándulásra!

19. Hotel Gabriela Vișeu de Sus***

Mintha a csillagok ragyognának rátok a hangulatos törökfürdőben, a szaunában, a pihenőtérben vagy a medencében úszkálva a Hotel Gabriela Vișeu de Susban***, olyan lesz az egyedi megvilágítású wellnessben ejtőzni. Érezzétek otthon magatokat a családdal ezen a nagyszerű, végtelenül elegáns helyen!

20. Hotel Turnul Moieciu de Jos***

Szívjatok friss hegyi levegő és hallgassátok az erdőt a Hotel Turnul Moieciu de Jos** vendégeiként, mert ez a közeg nem csupán a kalandokra, de a mesteri étterem fogásaihoz is meghozza az étvágyatokat! Mérjétek össze az ügyességeteket a gyerekekkel a játszószobában −  dartsban vagy pingpongban! Esetleg teniszezzetek, amíg a csemeték feltérképezik a játszóteret!

21. Hotel Gradina Morii Sighetu Marmației***

A Hotel Gradina Morii Sighetu Marmației*** körül húzódó vonzó táj teljesen megbabonázza a látogatókat, melyet ti is átélhettek. Az ízletes ételek, valamint kifogástalan szobák mellett a gyerekeknek még játszótér is a rendelkezésére áll. Sőt, ha szeretnétek, akkor a harapnivalóan friss levegőn grillezhettek vagy bográcsozhattok is.

22. Hotel Long Street Brașov II***

Álljatok meg egy kis pihenésre, mert a Hotel Long Street Brașov II*** remek lehetőséget teremt az együtt töltött időhöz! Kiránduljatok és fedezzétek fel Erdély szépségeit! Hazatérve otthonos, kényelmes szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket. A hálótereket egymás mellé is foglalhatjátok. Így lesz privát tere a felnőtteknek és a gyerekeknek is.

23. Hotel Palatul Brukenthal Avrig**

Legyetek a lakói egy gyönyörű mesekastélynak! A történelmi emlékeket őrző Hotel Palatul Brukenthal Avrig** hangulatos kerthelyisége, illetve konyhájának kiválósága hamar elrabolja a szíveteket. A játszótér, valamint a medence pedig ideális szórakozást jelent a lurkóknak is. 

24. Hotel Rivulus Baia Mare***

Nagybánya történelmi kincseit könnyedén megközelíthetitek a Hotel Rivulus Baia Mare*** szálláshelyétől kiindulva, ahol exkluzív családi apartmanokban pihenhettek meg. Az étterem mesés kínálatában pedig még a válogatós gyerekek is találnak maguknak finomságokat.

25. Hotel Dobru Slănic Moldova***

Maximálisan családbarát erdélyi hotelnek számít a Hotel Dobru Slănic Moldova*** is, mely a természet szívében található. A szuper biztonságos, óriási játszótér a legkisebbek mozgásigénye szerint lett megálmodva. A kényeztető wellnessbirodalmat azonban biztosan minden generáció élvezni fogja.

Így tölts el 5 napot Erdélyben! >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
80%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
20%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő