Külföldi kalandokToplisták

TOP 50 erdélyi faház – Luxusszínvonal és hagyományok Tündérországban

4 perces olvasási idő

Erdély fenséges hegyei, mesébe illő erdői és nagy múltú városai révén bakancslistás úti cél, ahol egymást érik a tündérekről elnevezett hegycsúcsok, folyók, dombok, városok, várromok. A tündérlegendákat őrzi Székelydálya, Ramocsa-mező, Firtos hegye és Rapsóné vára is. Az élményt még teljesebbé teheti egy hangulatos szálláshely, mint például egy remek faház. Hogy könnyebben megtalálhasd a neked valót, összegyűjtöttük a legjobb 50 erdélyi faházat, ahol mi is szívesen üdülnénk.

1. Magasbükk Pataka Vendégház (Cabana Magasbükk pataka Izvoare) – Ivómezeje

A Madarasi Hargita lábánál, festői környezetben vár társaságokat, családokat a nyolc fő számára kitűnő Magasbükk Pataka Vendégház. Az erdélyi wellness faházban nemcsak dézsafürdőt, de szaunát is használhattok.

2. Cabana Ignis Baia Mare – Nagybánya

Vadregényes környezetben áll a Cabana Ignis Baia Mare szálláshely, ahol jacuzziban ejtőzhettek egy kiadós túra után. Az erdei tájba tökéletesen illeszkedő faházban akár tizennégyen is megszállhattok egyidejűleg.

3. Pensiunea Bodrogeni Poiana Aiudului – Nyírmező

Lélegzetelállító látványban lesz részed a dézsafürdőben nyakig merülve a nyírmezei Bodrogeni Poiana Aiudului panzióban, hiszen bármerre tekintesz, fenséges hegyek vesznek körül. A kényelmes és tágas erdélyi jacuzzis szálláshelyen kicsiket 3 éves korig ingyenesen fogadnak.

4. Cabana Green Forest Ghermin Negreni

Ha szupermodern faházat keresel Erdélyben dézsafürdővel nagy társaságnak, amely ráadásul csodás, erdei környezetben található, ezt a szálláshelyet nézd meg. Autóval viszonylag könnyen elérheted, hiszen az ide vezető út nagy részét az 1-es főúton tudhatod le.

5. Casa de oaspeți Paltán Borzont

A borzonti medveles közelében lesz a bázisotok, ha ebben a hargitai faházban szálltok meg. A vadregényes környezetben álló, önálló kiadó erdélyi szálláson dézsafürdő és bográcsozó hely is vár. 

6. Cabana Fântânele Săliștea de Sus

Kulturális kincsektől és múzeumoktól karnyújtásnyira áll ez a minden igényt kielégítő faház egy fenyveserdő mellett. Az óriási gerendák a belső terek hangulatát is meghatározzák, hamisítatlan hegyvidéki élményt nyújtva.

7. Chalet Rozmarin Predeal

Ha már régóta készülsz az öt vízesést számláló, vadregényes Tamina Kanyon meghódítására, íme a neked való erdélyi faház! A kanyontól pár percnyire található szálláson nem csak a ház falai, de a bútorok is fából készültek, egészen mesebeli hangulatot teremtve. 

8. Cabanele și Restaurant Irgó Izvoare

Az utazók körében különösen kedvelt ez az ivómezei szállás, ahol barátságos hangulatú, emeletes faházak nyújtanak kényelmes pihenési lehetőséget. Remek választás lehet családok számára, hiszen játszótér is várja a kicsiket, a közelben pedig állatparkot találtok. 

9. Casa de vacanță Piricske

A Piriscke síterep közelében áll az az erdélyi faház, ahol extra pezsgőfürdő és szauna is szolgálja a túrázásban, síelésben megfáradt test és lélek regenerálódását. Hűvösebb időben fatüzelésű cserépkályha ad meleget a társaságnak. 

10. Cabana Elena Ghețari

Elvarázsol a barlangok hangulata? Akkor biztosan örülni fogsz ennek az erdélyi faháznak, amely az Aranyosfői jégbarlangtól pár percnyire áll egy domboldalban. Kemence, dézsafürdő és játszótér egyaránt gazdagítja a kikapcsolódási lehetőségek tárházát.

11. Cabana Orizont Mărișel

A Gyalui-havasokban, meseszép kirándulóhelyekkel körülvéve áll ez a tágas faház, amely kitűnő választás kisgyermekesek részére is. Babaágy, etetőszék és fajátékok teszik kényelmessé a családok pihenését, a tágas étkezőben pedig mind elfértek.

12. Cabana Morar Sărmaș

Íme egy erdélyi faház, amely a hegyvidéki hangulat és a modern igények tökéletes ötvözete! A rönkházban nemcsak kemence és kandalló adnak meleget, de falra szerelt LCD televízió és süppedős bőrfotel is hívogatnak. 

13. Cabana Czirják Borzont

Bájos kis faházban pihenhettek erdélyi utazásotok során, ahol télen fahasábok pattognak a kandallóban, nyáron pedig a teraszon üldögélve gyönyörködhettek a látványban. A fenyőfák alatt dézsafürdőben ejtőzhettek.

14. Casa la cheie Döme-bá Izvoare

Hódítsátok meg a közeli 1757 méter magas Rákosi-Hargitát, jól megérdemelt pihenéseteket pedig töltsétek el Döme-bá faházában! A családok számára remek szálláshelyen finn szaunában lazulhattok, a gyerekek pedig játszóteret vehetnek birtokba.

15. Cabana Ursul Negru Izvoare

Óriási fenyőfák állnak őrt a teljesen szomszédmentes erdélyi faház körül, amely lenyűgöző berendezésével az egyik legkülönlegesebb szálláshely gyűjteményünkben. A kandalló előtt medvebőr nyúlik el, a hatalmas bőrgarnitúrán pedig akár az egész család elfér. 

16. Căsuțele Suhardul-Mic Lacu Roșu

A legendás Gyilkos-tónál, sziklaóriások lábánál találhatóak a Kiscohárd Faházak, ahol családok számára barátságos teraszos házakat, pároknak pedig valódi hordószállásokat kínálnak. Már csak ez utóbbi miatt is érdemes ide utazni, hiszen mikor nyílik lehetőséged hordóban éjszakázni?  

17. Little House Gheorgheni

Mintha egy hajó orra fogadná az érkezőt, olyan hatást kelt ez a különleges erdélyi faház. A hatalmas üvegablakokon árad be a napfény, a panoráma pedig pazar, bármerre is nézel.

18. Casa de oaspeţi Grápa Levente Liban

Ha nagy társaságnak keresel kényelmes erdélyi szállást, ezt a tágas faházat ajánljuk. Székelykapun át gördülhettek be a gondozott udvarra, ahol grillezhettek és bográcsozhattok, míg a gyerekek a játszóteret vehetik birtokba.

19. Camere de închiriat Arion Arieșeni

Túrázók számára kötelező az 1849 méter magas Nagy-Bihar meghódítása, amelyre lehetőségetek is nyílik, ha ezt a szálláshelyet választjátok. A hegycsúcstól autóval kényelmes távolságban található erdélyi faházhoz rengeteg kerti játék, fedett filagória is tartozik, sőt, házi szárnyasokkal is ismerkedhettek.

20. Cabana Dzsesszika és Erik Cașinu Nou

Hamisítatlan erdélyi hangulat és wellness élmények is várnak ezen a hargitai szálláshelyen, ahol tökéletes kikapcsolódásban lesz részetek. Hűvös napokon kincset ér a finn szauna, a dézsafürdő és a kandalló, szép nyári napokon pedig a kerti kiülőben ejtőzhettek.

21. Cabana Poarta Marginimii Gura Râului

Nagyszeben közelében található ez az igényes erdélyi faház, ahol közel 20 vendéget is tudnak fogadni egyidejűleg. A szálláshely saját kerti medencével is rendelkezik, így még strandot sem kell keresnetek nyáron. 

22. Cabana Niki-Rum Borzont

Bájos erdei faház vár az út végén, melynek teraszán üldögélve élvezhetitek az erdő csendjét. A faház melléképülete korszerű dézsafürdőt és kemencét rejt, a praktikus tárolóban pedig bicikliket is lehelyezhettek.

23. Cabana Organicle Lodge Sâncrăieni

Ha kis családnak vagy éppen páros erdélyi utazáshoz keresel pompásan felszerelt, különleges szálláshelyet, ez a csíkszentkirályi faház biztosan elbűvöl majd. Bútorai, berendezése a legmagasabb igényeknek is megfelelnek, a csend és a nyugalom pedig tökéletesen feltölt.

24. Cabana Escape Vatra Dornei

Igazi erdőszéli menedék ez a békés hangulatú faház, ahol télen – nyáron élvezheted a csendet, nyugalmat. A tágas teraszon padlóba süllyesztett dézsafürdő áll.

25. Cabana Rum Ház Borzont

Ez a borzonti erdőszéli birtok egyedül a tiétek lesz, annak minden szépségével és kényelmével együtt. Az otthonos hangulatú faház kertjében finn szauna és dézsafürdő, hintaágy és tűzrakóhely is található. 

26. Cãbãnuța din pãdure Băile Borșa

Ha olyan erdélyi faházban szeretnél lakni, ahol a hegycsúcsokon és faóriásokon kívül tényleg nincs más szomszéd, akkor ez a borsabányai szálláshely neked lett kitalálva. A mesekönyvek lapjaira illő házhoz hatalmas, fedett, kültéri étkező is tartozik, ahol kemencében sülhetnek a finomságok.  

27. Cabana Casa de Piatra Mara

Mi illene jobban az erdélyi hegyek közé, mint egy terméskőből és fából épült vendégház, ahol minden család csodás napokat tölthet? A tökéletesen felszerelt szálláshelyen a szőnyegeket, asztalterítőket a vidékre jellemző motívumok díszítik.  

28. Cabana Brankaroni Dorna-Arini

Ez a különleges erdélyi szálláshely egy igazi vadászház hangulatát nyújtja a falakon függő trófeákkal és az állatbőrökkel borított kerti fabútorokkal. Emellett azonban wellness élmények – finn szauna és sószoba – is várják a vendégeket. 

29. Cabana Busteni Apuseni Podele

Prémium kategóriás erdélyi faházban pihenhettek Podeleben, amely könnyen megközelíthető a főútról. A modern berendezésű, igényes szálláshely remek lehetőség nagyobb családok, baráti társaságok számára

30. Cabana La Căsuță Vatra Dornei

Pihenésre, lelassulásra csábít ez az erdélyi faház, amely családok számára lehet ideális szálláshely. Hintaszék, függőágy, puha, süppedős fotelok, csend és nyugalom – kell ennél több a tökéletes feltöltődéshez?

31. Cabana Teodor Poiana Brașov

Odavagy az erdei szálláshelyekért, de azt sem bánod, ha elérhető közelségben található egy nagyváros? Akkor nézd meg közelebbről ezt a pompás faházat, amely Brassótól sincs messze. A gyönyörű, világos faburkolat és a nívós bútorok egyaránt prémium szálláshellyé teszik ezt a négy személyes faházat.  

32. Cabana Marla Valea Iadului

A Lesi–tó partján, természeti és kulturális kincsek vonzáskörzetében vár benneteket ez a kedves kis faház. A tornácon és a tágas, fedett kerti kiülőben jókat beszélgethettek, falatozhattok, a dézsafürdőben és a finn szaunában üldögélve pedig gyönyörködhettek a táj látványában.  

33. Ortoaia Chalet

A privát dézsafürdő mellett saját játéktermetek lesz ezen a pompás szálláshelyen, melynek alsó szintjén biliárdozhattok és csocsózhattok is. A kertben sütögethettek, ha pedig csendben figyeltek, még őzeket is láthattok.

34. Căsuțele din Poiană Sat-Șugatag

A csengeri határátkelőtől nem is kell sokat utaznotok, ha ezt az erdélyi szálláshelyet választjátok. A több faházból álló üdülőhelyen ízlésesen berendezett lakrészek állnak rendelkezésetekre, az udvaron pedig profi kerti grillen sütögethettek. 

35. Cabana din Munți Borșa

Pompás hegyvidéki panorámában gyönyörködhettek ezen a borsabányai szálláshelyen. Ha minőségi időt szeretnél eltölteni családoddal, barátaiddal egy nívós erdélyi faházban, jól döntesz, ha ezt választod. 

36. Cabana Emoția Munților Fericet

Az Erdélyi-szigethegység Nemzeti Park lábánál áll ez a fantasztikus erdélyi faház, ahol minden adott a hamisítatlan tündérországbeli pihenéshez. Ha túrázni van kedvetek, a környéken bőven lesz rá lehetőség, a szálláshelyen pedig a terasz lapjába süllyesztett dézsafürdő, kemence és pihenőágyak várnak. 

37. Cold River Resort Dorna-Arini

Szállodai színvonalú bútorzat, masszázsfotel, finn szauna és dézsafürdő is része mindannak az élménynek, amelyet ez az erdélyi szálláshely kínál vendégeinek. A fedett teraszon biliárdasztal és darts tábla színesíti a kikapcsolódási lehetőségek sorát. 

38. Cabana ART House Transilvania Avrig

Erdély egyik rejtett kincse a Tündérvölgy és az itt álló, fantasztikus Agyagkastély, amely kőhajításnyira lesz tőletek, ha erre a szálláshelyre voksoltok. A 10 vendég számára ideális faház remek helyet biztosít a kellemes pihenéshez. 

39. Cabana Aer de Munte Viștișoara

A gyerekeknek is külön szobájuk lehet ezen az erdélyi szálláson, amely ideális választás családok számára. A mázas tányérok, szőttesek, szőnyegek mind a helybeli hagyományokat őrzik

40. Cabana Max Porumbacu de Sus

Ez a szupermodern erdélyi faház a festői Tündérvölgy szívében található. Háromszög formájának köszönhetően izgalmas építészeti megoldásokkal találkozhatsz náluk. 

41. Cabana Schwarz Stânceni Neagra

A Maros–szoros Nemzeti Park területén kapott helyet ez az elbűvölő erdélyi faház, amely ideális családoknak, kis társaságoknak. A mesés táj látványában gyönyörködhettek a tornácon ülve vagy a függőágyakban heverészve.  

42. Casa Rustic Borșa

Mintha az erdő mélyén megbúvó, tekintélyes kastélyra bukkantunk volna, olyan hatást kelt ez a borsai faház, amely azonban a település belsejében található. A gondozott kertben álló, tágas épületben remekül elfér egy nagyobb család.  

43. Cabane Valea Șiclodului Șiclod

Minden nap bőséges, ínycsiklandozó reggelit kaphattok ezen a szálláshelyen, amelyet a foglalás ára tartalmaz, így az üdülés során még ezzel sem kell foglalkoznod. A tágas terek, a gondozott kert és a gyerekjátékok kitűnő családi szálláshellyé teszik ezt az erdélyi faházat.    

44. Cabana The Mountain’s Sea Colibița

A számos kikapcsolódási lehetőséget nyújtó Kolibica–tó mellett találod ezt a nagyszerű faházat. A nappali bútorzata szinte főúri, az ebédlőasztal pedig beillene Artúr király kerekasztalának is.  

45. Tiny Transylvania Casele Micești

Kolozsvár, és a feleacui Csillagászati Obszervatórium közelében találhatóak ezek a lenyűgöző kis faházak, melyeket a kis terek maximális kihasználásával építettek meg. A végeredmény fantasztikus lett, melyet nektek is érdemes testközelből megnéznetek.

46. Casa de oaspeți Zsuzsi-Lak Sub Cetate

A zeteváraljai mesterséges tó mellett áll ez az ízlésesen berendezett faház, amelynek bútorzata, népművészeti díszítései híven őrzik a helybeli hagyományokat. Tapasztald meg te is, milyen élményt jelent az üdülés ezen az igényes szálláshelyen

47. Konny House Poienile Izei

Ha a tágas, világos tereket, és a jól átgondolt berendezést értékeled igazán egy házon, akkor ebben az erdélyi faházban nem találsz majd hibát. A házhoz külön terasz is tartozik, ahol étkezhettek, játszhattok, beszélgethettek.

48. Cabanele A Frame Sălciua Nouă

Innovatív építészeti megoldások várnak ebben a két erdélyi faházban, amelyek családok vagy párok számára lehetnek ideálisak. A kis alapterület ellenére a házacskák mégis tágasak, hiszen jól átgondolt belső terek és bútorzat kapott bennük helyet. 

49. Cabana Wild Spa Apuseni Vulcan

Mindig is vágytál egy saját wellness központra? Kívánságod teljesült! A gyerekmedencével, medencével, dézsafürdővel és finn szaunával berendezett, nívós szálláshelyen a fürdőkádban nyakig merülve csodálhatod a környező hegyeket. 

50. Cabana Wild Tree House Vărșag

Öt hálószobás, fantasztikus faház vár benneteket Székelyvarságon, ahol akár minden gyereknek saját szobája lehet. Vacsora után üljetek a kandalló köré, és beszélgessetek, játsszatok egy jót. 

Erdély minden szegletében természeti csodák sokasága várja az utazót. Válassz te is úti célt és keresd meg hozzá a legszebb faházat! >>

Erdély kincsei – TOP 7 település, amit látnod kell! >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő