ToplistákCsaládi kiruccanásKülföldi kalandokŐszi élményszüret

Erdély kincsei – TOP 7 település, amit látnod kell!

2 perces olvasási idő
Segesvár

Erdély közel áll a szívemhez gyönyörű tájai, autentikus falvai és a családom miatt. A rokonok legnagyobb része még mindig Erdélyben él, így rengetegszer látogatunk el hozzájuk, hogy együtt lehessünk. Azonban sosem marad el a városnézés sem, ami mindig is kedvenc programjaim közé tartozott, természetesen a kirándulás mellett. Az alábbiakban hadd mutassam meg nektek Erdély csodás városkáit, falvait, melyek hűen ábrázolják kincseit. Remélem, kedvet kaptok egy őszi kiránduláshoz, hogy ti is részesei legyetek Erdély örökségének!

 

Kirándulás Kalotaszentkirályról

Brassó – Kilátás mindenek felett

Brassó belvárosa gyönyörű! Ha valaki még nem járt itt, érdemes leírnom, hogy miért is kell látnotok. Az erdélyi szászok egykori központjában járunk, ami ma Brassó megye székhelye. Rendkívül nagy agglomerációjának köszönhetően hatalmas a város, én mégis a belvárosról mesélnék nektek.

Brassói kilátás, Cenk

Először is, érdemes betérni a Fekete templom gyönyörű épületébe, mely a város egyik ékköve. Erdély legnagyobb templomáról beszélhetünk, mely számos kincsnek ad helyet. Innen tovább megyünk a Cenk alá, ahol sokan szeretnek fényképeszkedni a Brasov felirattal. (Ez alól mi sem voltunk kivételek.) A sétálóutcán megálltunk egy kávéra, és bevallom, azóta sem ittam olyan finomat! Érdemes leülni, beszívni a várost, és megpihenni. A város látogatása alkalmával elmaradhatatlan a felvonóval megközelíthető Cenk, ahonnan egész Brassót megcsodálhatjuk!

Szállások Brassó városában >>

Segesvár – Dracula szülővárosa

Segesvár városa Hargita megyében található, nem messze édesanyám szülőfalujától, így már többször mentünk ide megnézni a magas dombon lévő Óváros középkori műemlékeit, mint például az Óratornyot vagy a kolostortemplomot.

Segesvár

Érdemes felmenni az Óratoronyba, ha meg szeretnénk nézni Segesvár csodálatos városát felülről. A kilátás lélegzetelállító! A macskaköves utcák rejtekében pedig kis kávézókra, árusokra, és a város történelmére lelhetünk. Nem utolsó sorban pedig, Vlad Tepes, azaz Dracula szülővárosa.

Segesvári szálláshelyek >>

Bölön – A kirándulás szerelmeseinek

A székely kisfalura, Bölönre, mindig is meleg szívvel fogok emlékezni. Kovászna megye eldugott rejtekében, az erdő alatt található. Kirándulni vágyóknak erősen ajánlott, hiszen hatalmas erdő ölelésében járhatjuk körbe a csodaszép tájat. Emellett a Kénes-patak völgyében feltörő kénvizek jótékony hatással vannak különböző betegségekre, akár isszuk, akár fürdünk benne.

Bölön séta

A helyiek az erdő egy kisebb részén éppen ezért fürdőt építettek, ahová pihenni járnak a meleg nyári napokon. A fürdőt Büdös feredőnek hívják, hiszen a kén illata és íze sem a legkellemesebb, ám annál jótékonyabb hatását fejti ki szervezetünkben. A falu mellett csordogáló borvizek azonban friss forrásvizek, és ajánlom, hogy próbáljátok ki, ha erre jártok!

Székelyudvarhely – Ha egy finom sütire vágysz

A város a Nagy-Küküllő két partján foglal helyet. Folyamatosan épülő település, melyet agglomerációjának köszönhet, négy telep és három falu összeolvadása révén. Ha a városban járunk, menjünk el a Szoborparkba, ahol olyan híres emberek, királyok, írók szobrait tekinthetjük meg, mint Szent László, Fráter György vagy Wass Albert. A Református Templom melletti parkban sétálva megcsodálhatjuk a templomot, és ha éppen itt ér minket a délután, meglátogathatjuk az Alexandra Cukrászdát. Édes és sós sütemények, kávékülönlegességek várják a látogatókat, melyek sosem okoznak csalódást.

Szállások Székelyudvarhelyen >>

Korond és Farkaslaka – A kerámia hazája és a Jézus Szíve kilátó

Korond a turizmus egyik fő célpontja, főleg, ha az ember vásárolni, és nézelődni szeretne. Korondon megtaláljuk a kerámia kaspót és a lekváros palacsintát egy helyen. Autentikus vásár hangulatával, a palacsinta illatával, és a piac zajával egy igazi élmény lehet a program. Ha még nem vettük meg azokat a bizonyos fatányérokat, pöttyös csuprokat, akkor érdemes körülnézni, és válogatni a portékák közül.

Jézus Szíve kilátó Farkaslakán

Ha már ennyire közel van, menjünk be Farkaslakára is, és nézzük meg a dombon magasodó Jézus Szíve kilátót is. A környező településeket és a mellettünk húzódó erdőket láthatjuk be innen.

Kalotaszentkirály – A túrák központja

A Bánffyhunyadtól 6 kilométerre fekvő település eldugott kis kincsessziget az idelátogatóknak. A falu turizmusa főként a kis apartmanok és magánházak kiadásáról híres. Legutóbbi látogatásaim során a Shalom Vendégház és a Gólyafészek Panzió vendégszeretetét élveztem. A falu csendje, és a házigazdák vendégszeretete olyan nyugalmat és kikapcsolódást eredményez, hogy haza sem akartam menni a városba.

Menyasszonyfátyol-vízesés, Kalotaszentkirály

Azért is érdemes eljönni Kalotaszentkirályra, és eltölteni pár napot itt, mert nagyon jó központ, ha bármilyen irányba kirándulni szeretnénk a Nyugati-Kárpátokban.

Szováta – Fürdőzés a Medve-tó ölelésében

Szováta az Erdélyi sóvidék kedvelt városkája, amit gyógyfürdője miatt látogatunk. A Medve-tó partján kiépített fürdő csodálatos festői környezetben található, ahol élmény lehet a kikapcsolódás. A tó vize, mélyebb pontjain, elérheti a 35 Celsius fokot is, mely kellemes hőmérsékletet biztosít az úszáshoz.

Medve-tó, Erdély (fotó: shutterstock)

Nagyon szeretem a Medve-tó vizét, ugyanis gyerekkoromban mindig versenyeztünk a családommal, hogy ki tud fennmaradni a felszínen bármiféle kapálózás nélkül. Természetesen ez mindenkinek sikerült, hiszen a víz olyan sótartalommal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy ne süllyedjünk el. Látogassuk meg Szovátát, vidéke és természeti kincsei miatt nem fogjuk megbánni!

Szállások Szovátán >>

/Fotók: Tóth Boglárka/

Még több erdélyi szállást keresel? Itt tudsz nézelődni (a képre kattintva) >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%