A 4 legjobb program Márton napra

Élményturizmus - kalanDorka 2018-11-08
kalandorka

A régi idők szokása szerint a Márton nap a mezőgazdasági munkák befejezését és a gazdasági év lezárását jelentette. Ezen a napon libát ettek és koccintottak az újborral. Ha szeretnétek feleleveníteni a népszokásokat, nézzétek meg milyen programokat gyűjtöttünk össze nektek erre a napra.

Károlyi Kastély – Fehérvárcsurgó

November 10-én, Szent Márton éjszakáján különleges programokkal kedveskedik látogatóinak a Károlyi Kastély. A kicsik a sötét kastélyparkban, lámpásokkal világítva kereshetik meg Márton püspök elveszett szamarát. 19-20 óráig a vezetett látogatás során érdemes megcsodálni a kastélyt. November 11-én Márton napi menüvel is készülnek a gasztronómia szerelmeseinek, hiszen a libamájat ezen a napon hiba lenne kihagyni.

A legjobb szállások a Károlyi Kastély közelében>>

A Károlyi Kastély kedvezménye ide kattintva

Szigetvári vár – Szigetvár

Az egykori hagyományokról, legendákról és szokásokról a várkapitány mesél majd november 11-én, a Vitézek termében. Nem maradhat el a borkóstoló sem, hagymás-libazsíros kenyér kíséretében. Lesz Márton napi tűz is és természetesen a nép játékok sem maradhatnak ki, ha a család minden tagja ellátogat Szigetvárra.

A legjobb szállások a Szigetvári vár közelében>>

A Szigetvári vár kedvezménye ide kattintva

 

Tisza-tavi Ökocentrum – Poroszló

A Tisza-tavi Ökocentrum sem marad ki a hagyományőrzésből. A magyar libafajokat bemutató programok mellett libakvízen mérhetik össze tudásukat a vállalkozó szellemű látogatók. A kicsiknek kézműves foglalkozással és liba-simogatóval is kedveskednek. Érdemes Poroszló éttermeibe is betérni, mert itt is libás finomságokkal várják a betérő vendégeket.

A legjobb szállások a Tisza-tavi Ökocentrum közelében>>

Göcseji Skanzen – Zalaegerszeg

Igazi kellemes, falusias hangulat vár rátok az idén 50 éves Göcseji Falumúzeumban november 11-én. A népszokás szerint a Márton nap a vigasságról és nagy lakomákról szól. A skanzenben folklór programok szórakoztatják a betérőket, de lesz kirakodóvásár, sőt igazi göcseji ételeket, finom borokat és pálinkákat is kóstolhattok.

A legjobb szállások a Göcseji Skanzen közelében>>

A Göcseji Skanzen kedvezménye ide kattintva