BalcsiBarátokkalÍzkalandProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásToplisták

Iránytű a Balaton-felvidék legjobb éttermeihez és borteraszaihoz

1 perces olvasási idő

Ínycsiklandó ízek, pazar borok, elbűvölő panoráma és páratlan hangulat vár a Balaton-felvidéken. Friss és ropogós gasztrotérképünkre felrajzoltuk nektek azokat a klassz vendéglátóhelyeket, amiket érdemes kipróbálni a magyar tenger mellett. Szóval ne tétovázzatok, hanem gyertek velünk egy fantasztikus kulináris utazásra!

1. Mediterrán csoda a Vulkánok földjén: Taberna Infinito, Kisapáti

Kóstoljatok bele Spanyolország mennyei ízeibe a Szent György-hegy oldalába ékelődött Taberna Infinitoban, ahol egyedülálló mediterrán hangulat fogad majd benneteket! Fedezzétek fel a tapas-bárok utánozhatatlan világát a panorámás élményteraszról, melyet a tanúhegyek ölelnek körül és ne felejtsetek el felhörpinteni pár pohárral a frissítő házi szörpök, limonádék és minőségi magyar borok közül!

2. Vintage életérzés reggeltől estig: Vánkos, Badacsonyörs

Egy gyönyörű, 100 éves házikó kék spalettás ablakai hívogatnak új kalandokra a Vánkos bisztróban, ahol a nap bármely szakaszában jókat ehettek reggeltől estig.  Szép időben hinta- és napozóágyakon sziesztázhattok a mesés kertben, csípős hidegben pedig odabent, a melengető kandalló mellett fogyaszthatjátok el a legjobb falatokat – vintage környezetben. A házias, helyi alapanyagokból készített ételek között ráadásul garantáltan találnak maguknak valót a vegánok, valamint a glutén- és laktózérzékenyek is!

3. Gasztropub, amit látni kell a Balaton-felvidéken: Szőlősi Kocsma, Balatonszőlős

A vagány Szőlősi Kocsma igényes és designos belső terei már azelőtt levesznek majd titeket a lábatokról, mielőtt egyáltalán rendelnétek, pedig az élmények java még csak ezután jön! Az eszméletlen borok, fröccsök, sörök és házi szörpök mellé ugyanis remek fogásokat tudtok kérni. Minket legutóbb a vaníliás öntettel megspékelt mákos guba és a sült kacsacomb, vörösboros lilakáposztával, petrezselymes burgonyával bűvölt el. 

4. Ízutazás a hársfák között: Tilia – a Badacsonyi Borvendéglő, Badacsony

Bevállalnátok egy vaddisznó burgert steakburgonyával vagy inkább a cigánypecsenyét választanátok ördögmártással? Mindkettőt megtehetitek a Tilia – a Badacsonyi Borvendéglőben, mely szezonhoz igazított kínálattal és a helyi borvidék kiválóságaival könnyen lehet, hogy az új törzshelyetek lesz! Érdemes úgy időzíteni a látogatásotokat, hogy egy gasztrotúrával egybekötött borvacsorára is be tudjatok nevezni!

5. Kóstolóterem és csodás kerthelyiség: Káli Kövek Borászat, Köveskál

Kortyoljatok bele a tanúhegyek lankáiról származó, fenséges borokba a Káli Kövek Borászat elbűvölő kerthelyiségében, miközben élvezitek a balzsamos nyári levegőt és a szuper társaságot, ami körülvesz benneteket! A faluborok közül a virágos Szentantalfa Rajnai Rizling például kihagyhatatlan! 

6. Káprázatos panorámaa Balaton-felvidéken: Killer Pincészet, Kisapáti

Gyönyörködjetek borozgatás közben a Szigligeti vár és a Balaton festői panorámájában a Killer Pincészet káprázatos birtokáról, ahol nyaranta villásreggelivel indíthatjátok a napot! Szürcsölgessétek el a karakteres Pinot Noirokat és Olaszrizlingeket, illetve mindenképpen ízleljétek meg a helyben készített portékák közül a zseléket, befőtteket, chutneykat és lekvárokat is!

7. A csodás nap receptje: Válibor Vinotéka & Presszó, Badacsony

Adjátok meg a módját a napindításnak a Válibor Vinotéka & Presszó teraszán, ahol a napsütésben fürdőzve fogyaszthatjátok el a szenzációs kávékat! Persze, később is visszatérhettek, ugyanis a reggelin kívül finom ebéddel vagy vacsorával is készülnek nektek, amihez minőségi borokat választhattok.

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%