Romantikus kikapcsolódásEldugott kirándulóhelyekKastélyok és várakProgramok hétvégéreTéli tájolóVárosnézések

Kastélyok, kilátók és romantikus városnézések – randitippek Valentin-napra

2 perces olvasási idő
Forgách-kastély, Szécsény

Hamarosan itt a Valentin-nap, ezért összegyűjtöttünk nektek néhány romantikus kirándulóhelyet, amelyek garantáltan felforrósítják a hideg téli napokat. És hogy hol található a legtökéletesebb randihelyszín, a legromantikusabb program, ami meghitté teszi a közösen eltöltött időt? Most kiderül! Randitippek, kirándulóhelyek és látnivalók Magyarországon.

randitippek, Valentin-nap

Romantikus randitippek Valentin-napra

Mithras-szentély – Fertőrákos

Sopron közelében a Fertő- Hanság Nemzeti Park csodálatos, romantikus helyszínt rejt. Az erdő mélyén, a kijelölt kerékpárút mellett ugyanis egy római kori templom rejtőzik. A Mithras-szentélyt (más néven Mithras-barlang, Mithraeum), a Napisten szentélyét 1866-ban tárták fel, és 2001 óta a Világörökség része. A Mithrasnak szentelt fertőrákosi templom Sopron – az egykori Scarbantia – környékének egyik legérdekesebb római kori emléke. A kirándulás során így nem csak a táj szépségét, hanem kultúrtörténeti emlékét is felfedezhetitek, miközben élvezhetitek egymás társaságát ebben a misztikus, ókori légkörben.

Romantikus szállás a közelben: Hotel Sopron ****

Eplényi sípálya

Hogy ne legyen unalmas az együtt töltött idő és legyen benne aktivitás, ezért jó programlehetőségnek kínálkozik ellátogatni hazánk legkiterjedtebb síkomplexumába.

romantikus randitippek, síelés

A 4,3 km-es pályahosszal és 6900 fős óránkénti felvonókapacitással rendelkező centrum az országban egyedülálló négyüléses felvonóval, további 3 csákányos és 2 tolókaros felvonóval rendelkezik. Attól pedig nem kell félnünk, hogy beüt a Bridget Jones- szindróma, hiszen a sícentrumban mind a kezdők, mind a haladók és profik is megtalálják a számításukat. Igazán könnyed kikapcsolódás és remek sportolási lehetőség vár mindenkire Eplényben!

Romantikus szállás a közelben: Betekints Wellness és Konferencia Hotel Veszprém****

Veszprémvölgy – Veszprém

Mintha nem is Magyarországon sétálnánk ezen a területen, ahol a Séd-patak völgyében, a domb oldalában fehérre meszelt háza, padok, szobrok, felújított romok között visz a 2,3 kilométeres séta.

Benedek-hegy, Veszprém

Utatok során követhetitek a Séd kanyarulatát, így eljuthattok a Kutas térre, ahol a hajdani Úrkúti malom működött. Innen felsétálhattok a Várnegyedbe és a Benedek-hegyre egy lépcsősoron keresztül, majd a patakparti Úrkút sétányon maradva a romantikus Szerelemsziget nevű részen éritek el a nemrég átadott, gazdagon felszerelt Várostrom játszóteret. Az egykori malom tövében ma is csodás hangulatot áraszt a város. Veszprémben jó lenni, jó sétálni, jó megpihenni. Nem hiába volt Gizella királyné kedvence ez a dombokkal ölelt település. Még több látnivaló Veszprémben >>

Mád és Tokaj-Hegyalja

A Zempléni-hegység lábánál, a hegyek és folyók ölelésében találjuk a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéket. A táj társadalmi, kulturális, gasztronómia, vallási öröksége páratlan az országban, s ha ide látogattok, Ti is megértitek, hogy miért olyan édes a nektárja az itteni szőlőknek. Térjetek be a Holdvölgybe, amely az egyik legjobb példája a modern és a hagyományos borászatok fúziójának. Kirándulást tehettek a környék leghosszabb 1,8 km-s pincejárataiban, miközben a legjobb hegyvidéki borokat kóstolhatjátok meg. Cím: 3909 Mád, Batthyány utca 69.

Romantikus szállás a közelben: Hotel Botrytis Mád ****

Forgách-kastély – Szécsény

A történelem tele van romantikus történetekkel és számos hazai kastély, vár őrzi a legszebb emlékeket. Például Szécsényben, amelynek történelmi barokk városa nem csak műemlékekben gazdag, hanem hangulatos utcáival, tereivel nyújt kellemes kikapcsolódást az idelátogatók számára.

Forgách-kastély, Szécsény

A város leglátványosabb és egyben legromantikusabb épülete az egykori vár szomszédságában lévő Forgách-kastély. A mai barokk kastélyt a Forgách-család 1753-63 között építtette. Napjainkban a XIX. századi neves politikus, régész és természettudós Kubinyi Ferenc nevét viselő kastélymúzeum termei között és udvarán sétálva számos titokra derülhet fény, amely leleplezi az egykori lakók magánéletét.

Vörös-kő – Visegrád

A Visegrádi-hegység az egyik legszebb eredménye a lemezmozgások nyomán megindult vulkanikus tevékenységnek. Ez az ok, hogy hegységünk számos csodát rejt magában. A hatalmas, sötét andezit sziklák, a mélyen bevágódott, vízesésekkel érkező patakok szurdokai, a dunakanyari panorámák, a fogsorszerűen sorakozó vulkanikus szirtek között ott magasodik a Vörös-kő. A Leányfalu felett található 521 méter magas hegy nyújtja a legszebb panorámát a vidéken, és ha igazán romantikus túrára és szép kilátásokra vágytok, akkor itt a helyetek!

Romantikus szállás a közelben: Villa Harmónia Visegrád

Szigligeti vár

Tudtátok, hogy több mint 750 éve magasodik a Balaton felett Szigliget vára? Magyarország egyik legnépszerűbb építménye egyúttal az egyik legromantikusabb kirándulópont is az országban. Délen a Balaton partja mossa, északon pedig a tapolcai tanúhegyek határolják. A vár ormairól lenézve minden irányban megannyi természeti szépség képe tárul a szemünk elé, tökéletes úti cél lehet télen és nyáron egyaránt!

szigliget, vár
Szigligeti vár

Csodák Palotája, Budapest

A Csodák Palotájában minden feltétel adott ahhoz, hogy kötetlenül és fesztelenül éljétek át a randizás élményét. Itt garantált, hogy nem lesz kínos csend 🙂 A több mint 5000 nm-es játékterületen 3-4 óra alatt a játék hevében egyre több jellemvonását ismerhetitek meg a másiknak. A játékok között nehéz válogatni, mert kalandozhattok űrállomáson, benézhettek a tudományos szabaduló szobába, felfedezést tehettek a méhszimulátorban, és számos izgalmas interaktív játék áll rendelkezésre, hogy a közös élmények tárházát bővítsétek. Emellett a végén páronként egy szív alakú héliumos lufit is ajándékba kaptok (cím: 1036 Budapest, Bécsi út 38-44. | Buda EG Bevásárlóközpont) Még több látnivaló Budapesten >>

Ne maradjatok a négy fal között februárban sem, fedezzétek fel hazánk legszebb romantikus tájait és válogassatok a fenti randitippek közül! 

Szállások Magyarországon >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
Csatlakozz több mint 1,8 millió utazónkhozIratkozz fel hírlevelünkre!

Neked szóló szállás ajánlatok és programok.
💌 IDE SÜSS! Ajándék mézeskalács ház sütőforma a most feliratkozóknak!⬇️