HorvátországTengerparti szállásokTippek utazáshozToplisták

Ezért utazz horvát utószezonban! Top 15 hotel és apartman szeptemberi nyaraláshoz

2 perces olvasási idő


Gondoltál már arra, mennyi előnye lehet annak, ha utószezonban indulsz horvátországi nyaralásra? Ha még nem jutott eszedbe, hogy augusztus végén vagy akár szeptemberben utazz a tengerpartra, most elmondjuk, miért is jó ötlet ez.

4 tipp, miért válaszd a horvát utószezont

  1. A legnagyobb előnye az utószezonra időzített pihenésnek, hogy a szálláshelyek mindig kínálnak akciókat, így sokkal kedvezőbb áron foglalhatunk akár magasabb kategóriás szállást.
  2. Nem utolsó szempont az sem, hogy a főszezonra jellemző óriási tömeg eltűnik, így sem a hotelekben, sem az éttermekben nem kell hosszas várakozásra készülnünk. Ráadásul még a strandon is a miénk lehet a legjobb hely.
  3. Az autópályákon is sokkal gyorsabban lehet haladni, így értékes órákat spórolhatunk meg magunknak.
  4. Az időjárás is szuper, a hőmérséklet általában 24-28 Celsius fok körüli, így még strandolni is tudunk, a pokoli hőség azonban nem fog kínozni.

Ezek a szállodák a horvát utószezonban is várnak

1. Hotel Pagus Pag****

Szeptember végéig vár felnőtteket és gyerekeket Pag szigetén a Hotel Pagus. A négycsillagos wellness hotelben finn szaunát, masszázsokat és kozmetikai kezeléseket is igénybe vehetsz. A gyerekek számára animációs programokkal, játszóházzal és szabadtéri pancsolóval is készülnek, a szállás ráadásul 12 éves korig ingyenes

2. Aparthotel Gimi Mošćenička Draga****

A négycsillagos Aparthotel Gimi csodás helyen, közvetlenül a tengerparton áll, így a kapun kilépve egy családias kis strandon találod magad. A szálloda hangulatos kertjében pihenőszékek és függőágyak várják az ejtőzni vágyókat. 

3. Heritage Palace Varos – MAG Boutique Hotels****

Split Varoš nevű negyedében áll ez a pazar kis luxushotel, amely ámulatba ejtő elegye a középkori hangulatnak, az eleganciának és a modern kényelemnek. A szállodának egy 1799-ben épült, felújított kőház ad otthont, szobái egyénileg tervezett bútorokkal vannak berendezve. 

4. Hotel Epario Lopar***

Rab szigetén áll a Hotel Epario Lopar, melytől néhány percnyi távolság csak a 1,5 km hosszú Rajska plaza. Ha a hotelben pihennél, feltétlenül az illatos rózsalugast válaszd! A kisgyermekkel érkezőkre kiemelten gondolnak, hiszen asztali etetőszéket, kiságyat és gyerekágyneműt is biztosítanak, sőt, még játszótér és játszószoba is van. 

5. Hotel Narcis Rabac****

Ha imádod a különleges helyeket, máris nézd meg közelebbről a Hotel Narcist! Ez az impozáns, horvát wellness szálloda a hegyoldalban épült, ahonnan pazar kilátás nyílik a környező hegyekre. A félpanziós ellátás mellett medence, úszómedence és számos masszázs is kényeztet, a gyerekek pedig birtokba vehetik a játszóteret. 

6. Hotel Vila Tina Arbanija***

Bájos kis várkastélyra hasonlít a Hotel Vila Tina, melyet nemcsak jellegzetes épülete, de az előtte strázsáló, óriási pálmafa miatt sem tévesztesz majd el. A családias kis szálló a strandtól mindössze 10 méterre található, saját wellness részlegünkön szauna és tengerre néző szabadtéri pezsgőfürdő is elérhető. 

7. Hotel Pharia Hvar***

Hvar szigetén, a város csendes részén találod az Aparthotel Pharia-t, mely a horvát utószezonban is nyitva áll a vendégek előtt. Családoknak és pároknak egyaránt kitűnő választás, a közös reggelit, vacsorát például a szobátok erkélyén költsétek el, ahonnan csodás panoráma nyílik a tengerre.  

8. Hotel Apoksiomen Mali Lošinj****

Pazar helyen, az óváros tengerparti kikötője mellett áll az elegáns, békebeli hangulatot árasztó Hotel Apoksiomen. A fehér zsalugáterek, a pálmafák, a kikötő és a nádbútorok tökéletes mediterrán életérzéssel ajándékozzák meg az érkezőket, akik között szívesen látják négylábú házi kedvenceidet is.  

9. Hotel Dubrovnik Dubrovnik***

A Lapad-öbölben, egy hangulatos sétányon találod a Hotel Dubrovnikot, mely remek helyszín, ha szeretnéd felfedezni a környéket. A kellemes hangulatú szobákban mindannyian kipihenhetitek magatokat, a szálló Deluxe apartmanjában még pezsgőfürdős kád is helyet kapott. 

10. Hotel Marina Selce Crikvenica****

A híres „Health Walk” -on található a Hotel Marina Selce, alig pár lépésnyire az azúrkék tengertől, így sem a strandolás, sem a séta nem lesz nehézkes. A szálloda wellness részlegén használhatod a szaunát, a medencét, és többféle masszázst is kipróbálhatsz.  

Hangulatos apartmanok utószezonra Horvátországban

11. Apartmani Vid Senj

Családok számára különösen jó választás horvátországi üdülésre az otthonos Apartmani Vid Senj, hiszen a kicsiket trambulinnal, asztali etetőszékkel és kisággyal is várják, és több strand is könnyen elérhető innen. A fedett kerti kiülő remek helyszín esti beszélgetésekhez, közös vacsorához. 

12. Villa in the Natural Environment Šibenik

Süppedős, puha kanapékon lustálkodhatsz, vagy úszkálhatsz a kerti medencében a Villa in the Natural Environment- ben. Ha kedved tartja, a szépen gondozott kertet is választhatod pihenéshez, sőt, kutyusod és cicád is veled tarthat

13. Apartman Dantin Kožino

Elegáns, mediterrán stílusú épületben töltöd majd horvát nyaralásodat utószezonban, ha az Apartman Dantint választod. A tágas erkélyek a tenger felé néznek, a szobák pedig barátságos színekkel és kényelmes bútorzattal csábítanak pihenésre.  

14. Apartmani Mara Okrug Gornji

Fantasztikus helyen, pár lépésnyire a tengerparttól és a strandtól találod az Apartmani Mara-t, amely akkor is jó választás, ha szeretnél közel lenni a városközponthoz. A teraszon ülve a környező hegyek, a tenger és a kikötő látványa tárul eléd. 

15. Apartmani Saric A&K Vir

Ha több gyerkőccel utaznál a horvát tengerpartra és tágas apartmant keresel, már meg is találtad. Nagyobb gyerekekkel is kényelmesen elfértek majd a 3 hálóteres apartmanban, a kicsik számára pedig játszóteret és játszóházat is létrehoztak a vendéglátók. 


A bemutatott 15 szálláshely csak egy kis ízelítő abból a több, mint ezerből, melyek a horvát utószezonban is tárt kapukkal várnak. Nézd meg őket oldalainkon és foglald le a neked tetszőt pár kattintással! >>

Adunk néhány tippet, hogy mit érdemes megnézni és kipróbálni, ha Horvátországban jártok:

(Képek: Szallas.hu, pixabay.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
77 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Horvátország

    TOP 30+1 gyerekbarát szállás Horvátországban

    5 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő