Balcsi

Hotel Margaret: Így néz ki a forgatási helyszín + programtippek a szereplőktől

1 perces olvasási idő

Akármit is gondolsz az RTL Klub legújabb napi sorozatáról, a Hotel Margaret egy valamit nagyon jól csinál. Pillanatok alatt visszaidézi a Balcsinál töltött nyarak emlékét, a kéklő vizet, a napsütést, a széltől dagadó vitorlákat… Úgy elkap tőle az utazhatnék! Nincs ebben semmi meglepő, végtére is az északi part leghíresebb és legszebbnek tartott vidékén játszódik. Tudod, melyik településről van szó? És ami még fontosabb: vajon tényleg létezik a Hotel Margaret? Most minden kérdésnek utánajárunk, sőt, még a szereplőket is “kifaggatjuk” a kedvenc látnivalóikról.

Hol forgatták a Hotel Margaret sorozatot?

Hámori Barbara neve már ismerősen csenghet a tévénézőknek, ugyanis neki köszönhetjük a Drága örökösök és a Keresztanyu című sorozatot is. A showrunner vadiúj krimije ezúttal nem egy kitalált vidéki faluba, hanem egyenesen a Balatonhoz repít minket, pontosabban a változatosságáról ismert Tihanyi-félszigetre.

Hotel Margaret: Így néz ki a forgatási helyszín
“Mert krimiben úszik ez a balatoni nyár” 🎵

Talán meglep majd, de a Hotel Margaret nem csupán egy tévés díszlet, mint Makkosszállás vagy Ökörapáti. Ez egy hús-vér, létező szálloda. Más nevet visel, az igaz, de attól még valódi, és ha szeretnéd, akár meg is szállhatsz benne. Nem csigázunk tovább, a titok nyitja a félsziget csúcsán rejlik, a Hotel Tihany Yacht Club háza táján.

A szálloda több szempontból is telitalálat egy ilyen könnyed, nyári sorozathoz. Egyrészt saját privát strandja van, amelyet egy eszméletlen ősfás park ölel körbe. Aztán ott van a kikötő, alig pár lépésre a bejárattól, ahol a ringatozó hajók látványa szinte varázsütésre elűzi a fejünk felől a gondokat. Nem csoda, hogy a stáb is imádott itt lenni!

Azt persze nem ígérjük, hogy találkozni fogsz Szabó Zsófival, Nyári Diával vagy Epres Attilával, de szuper élmény lesz egy sorozat eredeti forgatási helyszínén lazulni.

Nézz a kulisszák mögé, tárt karokkal vár a Balcsi >> 

Tihanyi program tippek a Hotel Margaret szereplőitől

Habár a Hotel Margaret cselekménye kitalált, Tihany mesés látnivalói nagyon is valóságosak, és bármely évszakban megéri miattuk autóba pattanni. Ne riasszon el a távolság, Budapestről jó esetben másfél óra alatt elérhető a félsziget, és tele van felfedezésre váró kincsekkel. Rendhagyó városnézés következik 5 felejthetetlen tihanyi élménnyel, amit akár a szereplőgárda is jó szívvel ajánlana.

1. Ginger kedvence, a Plage 18

A sorozat vöröskéje mindenhez vonzódik, ami szép és fényűzést sugall, ezért is lenne ideális úticél számára a Balcsi legexkluzívabb vízi paradicsoma. A Plage 18 puha fövennyel, hűs koktélokkal és egy teraszos étteremmel tekeri maxra a luxus-érzetet, ráadásul a létszámlimit miatt még a főszezon közepén sem kell 1000 emberrel osztozni a strandon.

Cuki szállás strand közelben: Rév Apartman

Hotel Margaret: Így néz ki a forgatási helyszín
Rév Apartman

2. Bogozd ki Gombóc Artúr rejtélyét

Hotel Margaret: Így néz ki a forgatási helyszín
Mint egy tetten ért csokitolvaj

Pocakos hősünk 2020-ban vert tanyát a Pisky sétány mentén, és korántsem olyan egyszerű rábukkanni, mint azt elsőre gondolnád. Persze ha ellesed Dóra hadnagytól a jól bejáratott nyomozói fortélyokat, még Google térkép nélkül is fel tudod majd fedni Gombóc Artúr rejtekhelyét. Jutalmul pedig a magyar tenger egyik legszebb panorámáját is megcsodálhatod.

Balatoni nyaraló kilátással: Panorama Villa 

3. Hajós élmények Dénes ajánlásával

A megnyerő szállodaigazgató – akit egyébként nem kisebb színész, mint Epres Attila alakít – egész biztosan a Tihanyi hajóállomás mellett tenné le a voksát. Ugyan a menetrend szerinti járatok csak május végén startolnak el, addig legalább semmi sem ronthatja el a kikötő csendjében tett séták romantikáját.

Hotel Margaret: Így néz ki a forgatási helyszín
Vitorlások a Balatonon

Pihentető vízparti faházak: Club Tihany Bungalow

Válogass a legszuperebb szállások közül >>

4. Tüzes hangulattal vár Tihany egyik leghíresebb látnivalója

Hotel Margaret: Így néz ki a forgatási helyszín
Paprikaház

Horváth Alexa nyelve épp olyan csípős, mint a Paprikaház termékei: mindkettő képes arra, hogy még egy felnőtt férfit is megríkasson. Bár ha jobban belegondolunk, a Hotel Margaret vadóca valószínűleg csak csobbanna egyet a Sajkodi strandon, aztán meg sem állna a legközelebbi autós múzeumig.

Még több látnivaló Tihanyban >> 

Luxus és elegancia, ez a Pilger Apartman mottója

5. Ahol még Nyári Dia karaktere is szívesen szelfizne

Nem könnyű lenyűgözni egy olyan kaliberű influenszert, mint Betty. Hiába mutatnánk neki a Tihanyi Skanzent vagy az 1000 esztendős Apátságot – ami nincs felkapva Instán, az nem is létezik. A lilába borult Levendulamező azonban még a legnagyobb pózerekből is előhozza a tátott szájú turistát, pláne akkor, ha szüret idejére időzítik a kiruccanást.

Hotel Margaret: Így néz ki a forgatási helyszín
Virágba öltözött a tihanyi Levendulamező

Itt tuti rózsás lesz a hangulatod: Barackvirág Apartmanház

Tihany nemcsak azért ér meg egy kalandot, mert itt forgatták a Hotel Margaretet. Még a felét sem láttad annak a tengernyi csodának, amit a félsziget őriz, de ha elolvasod az alábbi cikket, percek alatt összeállíthatsz egy komplett útitervet:

(Képek: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
80%
Imádom
Imádom
10%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
10%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%