Horvátország

15 igazán különleges szállás Horvátországban, ahonnan haza sem akarunk jönni

2 perces olvasási idő

A horvát szállások tekintetében is remekül működik az „egyszerű de nagyszerű” elv, azonban megéri a különlegesebb szálláshelyek közt is szétnézni! Mindegy, hogy apartman, mobilház, vagy éppen hotel: a lényeg, hogy megvan bennük az a plusz, ami miatt az ember legszívesebben ki sem tenné onnan a lábát. Összegyűjtöttünk 15 horvátországi szállást, ami a panoráma, a stílus, a környék, vagy a szolgáltatásai miatt kiemelkedik a többi közül!

TOP 15 különleges horvátországi szállás:

1. Fantasztikus medencékkel: Resort Arena Grand Kazela Camping Homes Pula

Igazi medencebirodalom vár Pula egyik legjobb szálláshelyén: hosszú és keskeny, vagy inkább klasszikus ovális? Mindegy is, mert mindkét típusú medencéből csodálatos kilátás nyílik a tengerre! A mobilházak modernek, a kemping területén pedig akad kisbolt, étterem, bár, kávézó és játszóház is. A sekély, homokos part miatt kisgyerekes családoknak is szuper választás!

2. Olaszos, vagy inkább görögös?: Hotel Spirito Santo Palazzo Storico Rovinj ****

Rovinj óvárosában, 300 méterre a strandtól egy egészen lenyűgöző hotelt találunk, aminek a stílusa egyszerre emlékeztet görög szállásokra a fehér falaival, és közben a Rovinjra oly jellemző olasz életérzést is magában hordozza. Bájos kis kert, hangulatos berendezés, kilátás a bazilikára, óvárosra, vagy épp a tengerre – bizony nehéz nemet mondani rá! 

3. Lélegzetelállító panorámával: Villa The View Omiš

Ha kiléptek a teraszra, valószínűleg nem is jöttök be onnan egyhamar, mert ezzel a kilátással nem lehet betelni. Jobbra-balra hegyek, a szállás alatt a mélyben Omiš partja, szemben pedig az Adria vakító kékje terül el. Csupán 100 méterre található a Starigrad erőd, ahová mindenképp érdemes elkirándulni, ha tovább tetéznétek a panoráma-élményt. 

4. Barátságos luxus: The Residence Apartments Šibenik

Ez a kellemes és stílusos horvátországi szálláshely Šibenik közelében várja, hogy birtokba vegyétek. Befészkelhettek egy romantikus 2 fős apartmanba, de akár 5 fős apartmant is választhattok, ha nagyobb családdal érkeztek. A kavicsos strand mindössze 200 méterre van, de könnyen meglehet, hogy még az is soknak fog tűnni, ha meglátjátok, milyen csábító a szállás saját medencéje: szinte római császárnak érezheted magad a pálmafák és pihenősarkok között. 

5. Modern faház a természetben: Glamping in Camping Park Soline Biograd na Moru

Ötvözzétek a kemping intimitását a luxus világával, és próbáljátok ki ezt a hangulatos faházat, fenyőerdőben, közel a tengerhez! Kényelemre nem lesz panasz; teljesen felszerelt konyha, légkondi és saját fürdőszoba vár, ráadásul akár 6 fő is elfér. 300 méterre homokos strandszakaszt is találtok! 

6. Elképesztő méretek és kilátás: Grand Park Hotel Rovinj by Maistra Collection Rovinj ****

Nehéz kiemelni, pontosan mi is teszi annyira egyedivé ezt a horvátországi szállást, mert számos vonzereje van; például az, hogy Rovinj óvárosára és a tengerre néznek a szobák; netán a fényűző elegancia; vagy a hatalmas méretek – nem kevesebb, mint 7 étteremben kóstolhatjátok az isztriai ízeket! Ha teljes kikapcsolódásra és némi luxusra vágytok, nem kell tovább keresgélnetek!

Romantikus Rovinj – TOP látnivalók és szállások a szerelmesek kedvenc horvát félszigetén >>

7. Tetőtéri medencével: Boutique Hotel Mirjam Makarska ****

Úszkáljatok az épület tetején, napozzatok a magasban! Makarska hegyeinek szomszédságában, 200 méterre a kavicsos strandtól vár ez az egyedi szállás, ahol a szabad ég alatt csobbanhattok, a város fölött, odabent pedig még szauna és jacuzzi is található. Letisztult stílusú szobákban hajthatjátok álomra a fejeteket, reggel pedig finom svédasztalos vagy kontinentális reggelivel indíthatjátok a napot.

8. A nyugalom szigete: Apartments Basic Vesna Vir

Egy kifejezetten tiszta, nyugodt partszakasz mellett található ez a szállás, mely zöld környezetben kínál pihentető kikapcsolódást. A teraszon jóleső ejtőzés közepette szippanthatjátok magatokba a sós levegőt, vagy a saját medencében is lubickolhattok egyet, miközben a háttérben a tenger hullámai nyaldossák a partot. Igazi idilli horvátországi szálláshely, ha valami békésebb helyre vágytok!

9. Komfortos mobilházak: Croatia Camp Mobile Homes Vodice

Családbarát horvát szállást kerestek, amiben megvan az a kis plusz, amitől különleges lesz az élmény? Irány Vodice! Közel a tenger, a házak jól felszereltek, a környék tiszta – más nem is nagyon kell egy kényelmes nyaraláshoz. Az üdülőházak kifejezetten gyerek- és állatbarátok; a kemping területén még játszótér is akad.

10. Gyerekparadicsom: Miramì Family Village – Premium Holiday Home Novigrad

Ha gyerkőcökkel vágtok neki a nyaralásnak, érdemes olyan helyet választani, ahol van játszóház, animációs programok, hordozható kiságy, saját étterem és játszótér is. Ez a horvát szállás éppen ilyen! Nem spóroltak a méretekkel sem: az üdülőközpontban 60 teljes ház található! A Kék Zászlós strand pedig csupán 100 méterre van.

11. Robinzoni élmény: Halászkunyhó Nyaraláshoz A Tenger Mellett Ston – Supavao, Peljesac – 9485 Ston – Supavao

Robinson Crusoe-féle elvonulásra vágytok, persze a kényelem jegyében? Ez a meghitt halászkunyhó Dubrovniktól kb. 1 óra autóútra található; közvetlenül a tenger mellett áll magányosan. Nem fognak zavarni a szomszédok! Üljetek ki a fák alá, gyönyörködjetek a lábatok előtt elterülő tengerben, és élvezzétek a teljes nyugalmat. Az apartman 5 férőhelyes.

12. Egy darabka éden: Resort Sunnyside Apartments Petrcane

Zadar vonzáskörzetében néznétek olyan szállást, ahol nektek már tényleg semmi más dolgotok nincs, csak pihenni, fürödni, jókat enni? Íme! Közvetlen a tenger mellett, szabadtéri medencével, strandbárral és szaunával vár ez a horvát szállás. Apartmanjai kifogástalanul felszereltek, és nagyobb társaság esetén akár 6 fő is kényelmesen elfér

14. Legyen saját strandotok!: Robinzoni Apartmanok A Tenger Mellett Lavdara, Dugi Otok – 8114 Lavdara

Meghitt, tengerre néző apartman egy olyan helyen, ahol kevésbé nyüzsögnek a turisták? Csábítóan hangzik. Ejtőzzetek a teraszon, ahonnan a pár lépésre hullámzó nagy kékség tárul elétek, grillezzetek, élvezzétek a nyugalmat, fürödjetek! Itt biztosan kiszakadtok a hétköznapi mókuskerékből. 

14. Az óváros szívében: Plaza Marchi Old Town Split – MAG Boutique Hotels ****

Milyen lehet az egyik leghíresebb ókori palota szomszédságában lakni? Derítsétek ki! A hotel 200 méterre található Diocletianus palotájától, így ha fontos számotokra a városnézés, az éttermek közelsége és az élettel teli pezsgés, akkor tetszeni fog ez a szállás. Különleges, elegáns szobákban pihenhettek, és még homokos strandot is találtok 1 km-re!

15. Közel a kikötőhöz: Hotel Marinus Beach Marina****

Ha a legfontosabb számotokra a tenger közelsége, ezt a hotel nézzétek meg! A stílusos horvát szállás éppen a tengerparton áll, közel a kikötőhöz, ráadásul a strand is csak pár lépés.  A szobákból fantasztikus panoráma tárul a tenger felé. Erre a szuper helyre ráadásul cicád és kutyád is veled tarthat

Szétnéznétek még több horvátországi szálláshely között? A Szallas.hu oldalán hatalmas választékot találtok >>

Tippek horvátországi nyaraláshoz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
83%
Imádom
Imádom
17%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%