HorvátországBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációRomantikus kikapcsolódásToplisták

Delfinek, üveghíd kilátó és zenélő tengeri orgona – a legszebb naplementés helyszínek Horvátországban

2 perces olvasási idő

Végigsétálnátok egy 1228 méter magas üveghídon, miközben csodálatos naplementében gyönyörködtök? Vagy máshol tekintenétek meg, miként hanyatlik a horizont mögé a nap? Mondjuk a Trónok harcából ismert Királyvár falain Dubrovnikban? Delfineket nézegetve egy romantikus hajókiránduláson Rovinjban?  Esetleg a zadari tengeri orgona koncertje közben? Ezek az élmények nem hiányozhatnak a horvát nyaralásból! 

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban

1. Elragadó kápolna a hegyekben ‒ Omiš

Alig hisszük el, hogy léteznek olyan nagyra nőt hegyek, amik Omiš sziklafalait alkotják, pedig így van. Mivel a tengerparton elterülő település a Cetina folyó adriai torkolatánál fekszik, ezért a város és környéke egyszerre alkalmas arra, hogy a kristálytiszta vizű strandokon pihenjetek vagy a sebes zúgókon raftingoljatok

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Omiš

A természeti adottságok miatt magától értetődően csodálatos a panoráma a Mirabela várból és a Fortica vagy más néven Stari Grad erődből is. Viszont, ha kevésbé látogatott, romantikus helyen néznétek meg a napnyugtát, akkor a sáfrányokkal szegélyezett Szent Jure kápolnához sétáljatok fel!

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Szent Jure kápolna, Omiš

Top látnivalók és szállások Omišban >>

2. A zenélő Tengeri orgona ‒ Zadar

A festői szépségű Zadar történelmi óvárosa annyi szuper látnivalót tartogat, hogy nehéz lesz eldönteni, melyiket nézzétek meg elsőként. A 27 méter magas Szent Donát templomot, a lenyűgöző Fórumot, az Ókori üvegmúzeumot vagy éppen Az 5 kút terét

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Zadar óvárosa

A kirándulás végén a lenyugvó Nap utolsó sugarait egy mesés helyről tekinthetitek meg: a hullámok nyaldosta Tengeri orgonától! A hosszú kőlépcsőkbe épített orgonasípok a beáramló tengervíz hatására dalra fakadnak, így a páratlan látványhoz szó szerint a tenger szolgáltatja az aláfestő zenét. Higgyétek el, kihagyhatatlan program lesz!

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Tengeri orgona, Zadar

Látnivalók, strandok, szállások Zadarban és környékén >>

3. Élmények földön, vízen, levegőben ‒ Dubrovnik

A Trónok harcából ismert Királyvár falaival életnagyságban is találkozhattok, ha az Adria egyik legnépszerűbb üdülővárosát, Dubrovnikot keresitek fel. A múltat megidéző, hangulatos utcákon át útba ejthetitek a barokk Katedrálist, a Lovrijenac-erődöt vagy a kiváló éttermeket rejtő Stradun főutcát, ahol nyaranta csak úgy pezseg az élet. 

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Dubrovnik

A sok talpalás után azonban megéri befizetni a számos naplemente túra egyikére, ahol a földön állva, a levegőben repülve vagy épp a vízen ringatózva inthettek búcsút a Nap utolsó sugarainak. A klasszikusabb várfalon sétáláson, illetve a hegytetőn borozgatáson túl kajakban ülve vagy az átcsúszópályán száguldva is élvezhetitek a mesés látképet. 

TOP 10+1 látnivaló Dubrovnikban + szállásajánló >>

4. Különleges hajóút és rómaiakról regélő város ‒ Pula

Idén is tárt karokkal vár rátok az Isztriai-félsziget legnagyobb városa, Pula. A magával ragadó városban megszemlélhetitek a történelem lenyomatait – élen az Amfiteátrummal, a Sergius diadalívvel, a Herkules kapuval vagy a Fórummal. A forró utcák után pedig a hűsítő, csodálatos strandokon frissülhettek fel. 

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Amfiteátrum, Pula

Minden képzeletet felülmúló látvány lesz, amikor a Nap utolsó sugarai rávetülnek a rómaiak hagyatékára, a csodálatos Amfiteátrumra, melyben egykor gladiátorok vívtak egymással élet-halál harcot. Ha azonban örömmel lepnéd meg magatokat egy különleges kalanddal, akkor naplementés hajóútra is benevezhettek, ahol fickándozó delfineket láthattok vacsora közben!

Naplemente az Adriai-tengeren

Szálláshelyek Pulában >>

5. Egy szelet nyugalom, 180 méteren ‒ Split

A homokos partokból is bőven kijutott a Közép-Dalmáciában, hegyeken és dombokon fekvő Splitnek, ahol nem csupán a fürdőzésre nyílik kiváló lehetőség. A pompás, látnivalókban gazdag óváros egyetlen percre sem hagyja, hogy unatkozzatok. A Szent Duje székesegyház, Diocletianus palotája, a Harangtorony vagy a Néprajzi Múzeum mind bakancslistás programnak ígérkezik.

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Split városképe naplementekor

A „Legszebb naplemente” pontra Split több helyszíne is joggal pályázhatna. Mi azonban egy igazi különlegességet mutatunk nektek, ahová egy hosszú lépcsősor vezet fel. Ez a 180 méter magasságban lévő Marjan-hegy kilátója, ahol magatok mögött hagyhatjátok a vibráló városi forgatagot és csodás panoráma tárul elétek.  

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Panoráma Split városára a Marjan-hegyről

Látnivalók és szállások Splitben >>

6. Andalító korzózás és városnézés ‒ Opatija

A horvát nyaralások kedvenc úti céljai közé soroljuk a Magyarországhoz egyik legközelebb eső üdülőhelyet, Opatiját, mely egy kis halászfaluból nőtte ki magát. A város szimbólumának számít a tengerből kiemelkedő, sziklákon álló Lány a sirállyal című szobor és a környék szebbnél szebb villái is. A városnézést követően az Učka Nemzeti Parkban túrázni is tudtok.

Opatija

Az elegáns, tengerparti sétányon, a Lungomarén korzózva hamar átjár benneteket a mediterrán életérzés. Meghitt pillanatokhoz tökéletes választás ez az útvonal, ahol bármikor megpihenhettek, hogy kéz a kézben kísérjétek figyelemmel, ahogy a fénylő tűzgolyó a horizont mögé bukik. 

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Lungomare sétány a Kvarner-öbölben

Szálláshelyek Opatijában >>

7. Fürdőzés után egy kis naplemente ‒ Baška

A Krk-sziget védett öblében elhelyezkedő Baška jól beilleszthető Horvátország legszebb nyaralóhelyeinek a sorába akár mozgalmas, akár pihentető kikapcsolódást kerestek. A hegyekkel közrefogott településen magasodik a Sveti Ivan templom, de kövessétek végig a 35 szoborból álló Glagolita utat, majd ejtsétek útba az Adriai akváriumot is!

Baška, Krk-sziget

Vajon honnan érdemes a naplementében gyönyörködni Baškán? Figyelembe véve, hogy milyen szuper Kék zászlós strandokkal bír a város, szinte biztos, hogy az egész napot pancsolással töltitek a helyenként trópusokat idéző fürdőzőhelyeken. Búcsúztassatok el a törölközőn heverészve egy újabb gondtalan napot, miközben a szikrázó fényjáték beteríti a tengert!

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Strand Baškán

Kihagyhatatlan horvát üdülőparadicsom: Baška >>

8. Lenyűgöző üveghíd ‒ Makarska

A napfényes Makarska bájos települése a felfedezőknek és a lazítós vakációról ábrándozóknak is kedvez. Ráadásul bármikor feltölthetitek az energiaraktárakat a szuper éttermekben, bárokban, hangulatos teraszokon. Keressétek fel a Szent Márk székesegyházat, a Ferences kolostorból nyíló Kagylómúzeumot és a Szent Péter félsziget látnivalóit is!

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Brela strand, Makarska

A Makarska fölé magasodó Biokovo-hegy abban a Biokovo Nemzeti Parkban áll, amit több mint 40 túraútvonal hálóz be. A csodálatos magaslaton hozták létre azt az 1228 méter magasra nyújtózó Skywalk Biokovo névre keresztelt üveghidat, melynek patkóján ácsorogva még a lélegzetetek is elakad majd.  

Biokovo Skywalk üveg kilátó, Makarska

5 ok, amiért Makarska a tökéletes nyaralási helyszín >>

9. Felejthetetlen delfinles a horvát nyaraláshoz ‒ Rovinj

Egy valódi labirintusban találhatjátok magatokat a zegzugos, macskaköves Rovinjban, ahol lépten-nyomon látnivalók kísérik az utatokat. A Főtéren emelkedő Óratornyot elhagyva, a szépen díszített Városkapun át érkeztek meg az óvárosba, melynek egyik legnagyobb nevezetessége a Szent Eufémia templom.

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Naplemente Rovinj városában

Alkonyatkor nyugodtan kutassátok fel a Valentino koktél- és pezsgőbárt, ahol romantikus pillanatokat tölthettek a tengerparti szikláknál iszogatva. 

De van még egy szuper utazási tippünk is az est beállta előtt. Mi a véleményetek egy naplementés delfilesről az Isztrián, ahol itallal a kezetekben csodálhatjátok meg ezeket a kedves, barátságos vízi állatokat?

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Esti delfinles túra, Rovinj

TOP látnivalók és szállások Rovinjban >>

10. Magányos világítótorony és a Fortica panorámája ‒ Hvar

Az Adriai-tenger partján található Hvar Dalmácia egyik értékes ékkövének számít olyan látnivalókkal, mint a tengervizes medencét rejtő Hektorovic palota vagy a Szent István téren lévő Arsenal. Érdemes azonban kirándulást tenni a Főtérre, a Szent István székesegyházhoz, illetve a Városi kúthoz

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Hvar városa

A városkapun átlépve keskeny lépcsők és illatozó növények mellett kell felsétálni a lenyűgöző Fortica erődhöz, melynek első építőköveit a XIII. században tették le. Tapasztaljátok meg magatok, milyen páratlan panoráma nyílik innen a tájra, mely naplementekor csak még gyönyörűbb! 

A legszebb naplementés helyszínek Horvátországban
Kilátás a Tvrdava Fortica erődről, Hvar

Szálláshelyek Hvarban >>

Még több szállástipp a naplementés horvát városokban:

(Képek: shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
67%
Imádom
Imádom
24%
Vicces
Vicces
5%
Hűha
Hűha
5%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Családi kiruccanás

    Top 5 húsvéti gyerekbarát program, ahol fergeteges móka vár a kicsikre

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban

    1 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    Ezekbe a múzeumokba ingyenes a belépés március 15-én

    2 perces olvasási idő