Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódásVárosnézések

A leghatékonyabb termál- és gyógykezelések Hajdúszoboszlón

2 perces olvasási idő

Talán már természetesnek vesszük a tényt, hogy Magyarország a termálvizek kiemelkedő otthona. Pedig gondoljunk csak bele, mekkora kincs ez hazánknak! A magyar hévizek gyógyászati jelentősége világviszonylatban is páratlan. A víz kifogástalan minősége, és az, hogy mennyi rengetegféle betegség kezelésére alkalmas, egyedül itthon jellemző. Utazzatok hát velünk Európa legnagyobb fürdőkomplexumába, a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőbe, és kukkantsatok be a kulisszák mögé! Így láthatjátok, milyen sokszínű gyógykezelések várnak rátok Hajdúszoboszlón.

A leghatékonyabb termál- és gyógykezelések Hajdúszoboszlón
A Hungarospa termálmedencéje

A hajdúszoboszlói gyógyvíz hatásai

A Hungarospa nemzetközi szinten híres fürdőkomplexum, ahol a tematikus medencék és csúszdák mellett széleskörű gyógyászati részleg is vár. Az összes kezelést nehéz lenne felsorolni, de a legfontosabbakat összeszedtük. Nagyrészük a termálvíz igénybevételével történik; a brómos, jódos, és konyhasós gyógyvíz főleg reumatikus betegségek kezelésére alkalmas, de bizonyos nőgyógyászati és bőrgyógyászati problémákkal szemben is hatékony.

A leghatékonyabb termál- és gyógykezelések Hajdúszoboszlón

Vannak azonban olyan kezelések is, melyek víz nélkül történnek és többször elvégezve, kúraszerűen hatnak. Bizonyos kezelésekhez orvosi beutaló szükséges, amelyet a helyszínen kapunk. Ami pedig az eredményt illeti: az itteni termál pozitív hatása már régóta (és sokszorosan) bizonyított!

Gyógykezelések Hajdúszoboszlón, a Hungarospa fürdőben

1. Iszapkezelés

Az iszapkezelés lényegében iszappakolást jelent, melynek keretében 2-3 cm vastag iszapot kennek egy adott testrészre, vagy akár az egész testfelületre. Utána ezt lefedik lepedővel, gumilepedővel és pokróccal, hogy a melegben hatni tudjon. A hőhatás lokálisan vérbőséget okoz, így oldja a merev izmokat és fokozza az anyagcserét. A felhasznált iszap ásványianyag tartalma gyógyhatású, és bár 42 fokos hőmérsékletű, az emberi bőr ezt nem érzi ilyen melegnek. 

Milyen tünetekre hat?

Meszesedés és kopásos mozgásszervi panaszok ellen használ, segíti az ízületi folyadékgyülem felszívódását. Nőgyógyászati problémák esetén is alkalmazzák; ez jelenthet idült gyulladásokat, de például a meddőség kúraszerű iszapkezelése is bizonyult már hatásosnak.

A leghatékonyabb termál- és gyógykezelések Hajdúszoboszlón
Iszapkezelés

2. Súlyfürdőkezelés

A súlyfürdőkezelés egy speciálisan erre kialakított medencében történik. A betegek a nyakuk vagy hónaljuk alátámasztásával függnek a meleg vízben. Ennek lényege, hogy a nyújtás révén a nyomás alatt álló gerinc melletti izomzat és idegek terhelése csökken. 

Milyen tünetekre hat?

Gerincproblémák, illetve merev csípő és térdízületekre jó. Oldja az izomgörcsöt, tehermentesíti a porckorongokat, így az idült gyulladás mértéke csökken.

A leghatékonyabb termál- és gyógykezelések Hajdúszoboszlón
Súlyfürdőkezelés

3. Mofetta 

Ez a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő legújabb kezelése, melyet a fürdő reumatológus orvosai írnak fel. A kezelés nagy múltra tekint vissza, pedig még víz sem szükséges hozzá. A kúra egy olyan kabinban történik, amelyben szagtalan, színtelen szén-dioxid van. A bőrön keresztül bejutó gáznak értágító hatása van. 

Milyen tünetekre hat?

Jótékonyan hat a keringésre, így a szívműködésre is pozitív hatással van, illetve a végtagok érszűkületét kezeli. Poszttrombotikus szindróma, csontritkulás és a cukorbetegséggel járó szövődmények megelőzésére is alkalmas.

A mofetta szén-dioxidos gázfeltörést jelent; Erdélyben például számos akad

4. Fényterápia

Még egy olyan kezelés, amihez nem szükséges gyógyvíz, ám igen hatékony. Úgynevezett soft lézer kezelésen vehetünk részt, mely során az infravörös sugarak kifejtik számos pozitív egészségügyi hatásukat.

Milyen tünetekre hat?

Javítja az anyagcserét, fokozza a vérkeringést, elősegíti a sebgyógyulást. Csökkenti a merevséget, fájdalmat és ödémát. 

Az infravörös sugarak az infraszaunában is gyógyítanak

5. Masszázsok és gyógytornák

Részt vehetünk klasszikus svédmasszázson, illetve a reflexológia alapelveit követő masszázson is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kézen vagy lábon lévő reflexológiai pontokat masszírozva a belső szervekre tudnak hatást kifejteni. A gyógytorna pedig klinikai vizsgálat alapján összeállított gyakorlatokból áll, és a betegek egyénileg vagy csoportban is végezhetik a gyógytornásszal.

Milyen tünetekre hat?

A masszázsnak fájdalomcsillapító, vérkeringést javító, ellazító-frissítő hatása van, míg a gyógytornát megelőzésre és az egészség helyreállítására is alkalmazzák. 

A leghatékonyabb termál- és gyógykezelések Hajdúszoboszlón
Masszázs

6. Ultrahangterápia

Az ultrahang a magas frekvenciatartományának köszönhetően a szervezetben kémiai, fizikai és biológiai változásokat tud létrehozni: mikromasszázst és hőhatást eredményez, így fejtve ki pozitív hatásait. Mivel ennél a kezelésnél nehéz hozzáférni a kéz és láb kisízületeihez, alkalmanként a gyógyvizet használják közvetítőanyagnak. 

Milyen tünetekre hat?

Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és izomgörcsöldó hatással rendelkezik, valamint a nyirokkeringést is javítja.

A leghatékonyabb termál- és gyógykezelések Hajdúszoboszlón
Az ultrahangterápia jelentős fizioterápiás gyógymódnak számít

7. Víz alatti sugármasszázs

A kezelés egy olyan gyógyvízzel feltöltött kádban történik, melyben egy ún. tangentor-készülékből kiáradó, magas nyomású vízzel masszírozzák a testrészeket. A vízsugár erőssége állítható, így a masszázs erőssége is szabályozható. Mélyen átmasszírozhatók az adott területek, miközben a gyógyvíz pozitív hatása is érvényesül.

Milyen tünetekre hat?

Ellazít, oldja a merev testrészeket, fokozza a vérkeringést, segíti a szövetek regenerálódását és segít a vegetatív idegrendszer egyensúlyzavaraiban is.

A leghatékonyabb termál- és gyógykezelések Hajdúszoboszlón
Víz alatti kezelés

8. Szénsavas fürdő

A szénsavas fürdő esetében –ahogy azt a neve is jelzi– a vízbe szén-dioxidot kevernek, hőmérséklete kellemes 30-34 fokos. A vízben lévő apró buborékok masszírozó hatásúak, és már 2-3 perc után bőrpírt okoznak az értágulásnak köszönhetően.

Milyen tünetekre hat?

Stresszoldó hatású, de elsősorban kardiológiai problémákat kezelnek vele. Segíti a keringési zavarokat, a magas vérnyomást, és az infarktus utáni rehabilitáció esetében is alkalmazzák.

Szállástippek Hajdúszoboszlón:

Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló *** 

Hotel Atlantis Hajdúszoboszló ****superior

Barátság Gyógy és Wellness Szálloda Hajdúszoboszló ***superior

Kössétek össze a kellemeset a hasznossal, és pihenjetek-gyógyuljatok a gyógykezelések révén Hajdúszoboszlón! További szállások Hajdúszoboszlón >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Itt olvashattok bővebben azokról a szállásokról, amelyek a Hungarospa közelében találhatók >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%