Programok hétvégére

Csúszdatorony és japán szaunavilág vár a megújult győri fürdőben

2 perces olvasási idő

Madagaszkár gyermekbirodalom, szódásszifonos csúszdatorony és exkluzív, japán szaunakert. Ezek egytől egyig olyan szolgáltatások, amiket a győri, újjávarázsolt RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő kínál a vendégeinek. Sőt, mi több: pancsolás közben a város festői panorámájában is gyönyörködhettek!  

Aki járt már a zegzugos Győrben, az biztosan tudja: akármerre fordul az ember, megakad a szeme egy szép épületen, történelmi látnivalón vagy épp mesterien megmunkált képzőművészeti alkotáson. Ez a mesés város azonban nemrég új attrakcióval bővült.

Június közepén átadták a felújított RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt. A 4,5 hektáron elterülő komplexum a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál fekszik, egy hangulatos félszigeten, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elétek. Lássuk, milyen lett a 21 medencét, 11 vendéglátóegységet és a 150 férőhelyes japán szaunavilágot is magába foglaló győri fürdő!

Szódásszifonos csúszdatoronyés japán szaunavilág a megújult győri fürdőben
RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő, Győr

Liftes, 32 méter magas csúszdatorony

Az ember tekintetét egyből rabul ejti a 32 méter magas, szódásszifon formájú torony, ahonnan több vízi csúszda veszi az irányt a hűsítő medencék felé. A modern technikával ellátott építményben csúszás közben háton fekve vagy gumiban ülve élvezhetitek a fényeffekteket és a zenei kíséretet

Akikben dúl a versenyszellem, azok összemérhetik a gyorsaságukat a dupla pálya segítségével. A családok és a baráti társaságok pedig egyszerre négyen is élvezhetik a vízi csúszdázás élményét. Jó hír, hogy elfáradni sem fogtok, mert a torony tetejébe 15 fő befogadására alkalmas lift visz fel, így még több csúszkálás férhet bele a napba!

Miért szódásszifon? A híres magyar természettudós és szerzetes, Jedlik Ányos nevéhez nem csak az első villanymotor megalkotása társul, hanem a szódavízgyártó készülék feltalálása is. Az ő tiszteletére Győrben több köztéri alkotást is emeltek. Ilyen a Jedlik-csobogó és az esténként fényárban úszó szódásszifon csúszdatorony is.

Gyermekeknek valódi vízi paradicsom

Az egzotikus Madagaszkár világa sejlik fel előttetek a gyerekeknek épített csúszdabirodalmat látva. Az afrikai állatok között lassabb és gyorsabb csúszdákat próbálhatnak ki a gyerkőcök, de a vízágyúk, a mászófalak, illetve a helyenként nyakatokba zúduló, teli vizesvödör is rengeteg önfeledt pillanatot ígérnek. 

Szódásszifonos csúszdatoronyés japán szaunavilág a megújult győri fürdőben
RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő

Közvetlenül a játszótér mellett kapott helyet Magyarország legnagyobb Spray-parkja is, ahol Hany Istók, a lápi fiúcska mesés története elevenedik meg a csimoták előtt. A merészebb lurkóknak a Félgömb medence meghódításra váró csúcsa tartogat majd kihívásokat. 0-3 éves kor között pedig igazi vízi pisztolycsatákba bonyolódhatnak a gyerekek a Golyóstoll pancsolóban

Gyógyvizes- és élménymedencék

A nagyobb gyerekek és a felnőttek egyformán lelkesedhetnek a háromszintes Panorámamedence együttesért, ahol akár 500 ember is úszkálhat egyszerre. Az erős vízsugarakkal felturbózott jakuzziba ráadásul magatokkal vihettek egy zamatos koktélt is!

Ha már menekülnétek az erős napsugárzás elől, akkor az egész évben nyitva tartó, korábbi fürdőépületben új élményekre bukkanhattok. Az újfent használható, felfrissített régi élmény- és gyógyvizes medencéket kétszintes gyermekrészleggel bővítették ki

A frissen átadott uszodában pedig a sportolás szerelmeseit várják. 

Gasztronómia a fürdőben

Víz mellett az ember mindig gyorsabban megéhezik. Szerencsére azonban összesen 11 vendéglátóhely közül választhattok, ha szeretnétek megtömni a hasatokat. A hagyományos strandételek és az egyedi ízek is biztosan elvarázsolnak majd.

A Távol-Kelet és a szaunák találkozása

Exkluzív, 150 befogadására alkalmas japán szaunavilággal is bővült az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő, ami kényeztető, luxus kikapcsolódásra hívja a vendégeket. Csavarjátok magatokra a lepedőt és üljetek be egy körre a ZEN gőzkabinba vagy a SAKURA Herbárium gyógynövényes relax szaunába! Zuhany után pedig irány a merülőmedence és a Japán pihenő!

Szódásszifonos csúszdatoronyés japán szaunavilág a megújult győri fürdőben
RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő

Az utazáshoz szükségetek lesz egy kiváló győri szállásra is. Mit szólnátok ezekhez?

1. Hotel Kálvária Deluxe és Superior****

A wellness élményektől a négycsillagos Hotel Kálvária Deluxe és Superiorban sem kell elszakadnotok. A szép és komfortos szobákon túl reggelivel vagy félpanzióval is kérhetitek az ellátást. Nem jártok rosszul: szuper a konyha!

2. Amadé Apartmanok Győr

Egy modern, extravagáns lakásban lazítanátok inkább? Akkor jó helyen lesztek a klímás Amadé Apartmanokban, ami nagyjából 10 perc sétára helyezkedik el a nyüzsgő belvárostól. Ez a győri szállás tökéletes tisztaságot és komfortélményt nyújt, ahová mindig öröm lesz visszatérni.

3. Hunyadi**** Panzió

Az egyszerűen megközelíthető Hunyadi**** Panzió elegáns stílusban gondoskodik a felhőtlen pihenésetekről. A barátságos szálláson remek reggeli is jár a kényelmes szoba mellé, hogy legyen erőtök felfedezni Győr összes csodáját. Bónuszként ráadásul szaunázni is tudtok!

4. Golden Ball Club Wellness Hotel & Spa****

Wellnessből ebben a páratlan szállodában sem lesz hiány. Merüljetek el az élménymedencében a buzgárok és masszázsfúvókák között vagy stresszmentesítsetek a szaunában! A szobák meseszépek, az étterem kitűnő és csak párat kell lépni innen, hogy a város látnivalóihoz eljussatok.  

5. Hotel Garzon Plaza****

Ragyogó szobák és apartmanok sorakoznak a barátságos Hotel Garzon Plazában****, ahol 3 éves korig a gyerekek után sem kell fizetni. A nyaraláson birtokba vehetitek a saját wellnessoázist – a feszített víztükrű medencével és a sókabinos infraszaunával

Ha még nem találtátok meg az igazit, akkor pillantsatok rá a többi győri szálláshelyre is! >>

Egzotikus kirándulás Győr mellett: szafari túra a Kimba Elefántparkban >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
33%
Imádom
Imádom
33%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
33%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő