Vidéki víkendCsaládi kiruccanásRomantikus kikapcsolódás

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől (+szállástippek)

1 perces olvasási idő

Az autós kirándulások helyett kipróbálnád, milyen lehet a kirándulás vonattal Debrecen körül? Máris mutatjuk, milyen kalandok és élmények várnak rád, mindössze 1 órás vonatútra a híres cívisvárostól! 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől

Szereted a városnézős programokat, emellett szívesen ismerkedsz hazánk természeti és történelmi értékeivel is? Összegyűjtöttünk öt hangulatos úti célt Hajdú-Bihar vármegyében, alig 1 órás útra Debrecentől, ráadásul hangulatos szállást is ajánlunk neked hozzájuk!

Irány Nyíregyháza!

Nyíregyháza számos szabadidős kikapcsolódási lehetőséggel várja a család apraja-nagyját. A belvárosban érdemes felkapaszkodni a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház tornyába, a toronykilátóból rálátni az egész városközpontra.

Top látnivalók Nyíregyházán >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház

Nyíregyháza északi részén, Sóstógyógyfürdőn találjuk a csodálatos környezetű Sóstót, amelynek a közelében megtekinthetjük a Sóstói Múzeumfalut, a Nyíregyházi Állatkertet, és a zenélő szökőkutat, amely esténként tömegeket vonz a parkba.

A Sóstói-erdőben tornapálya, jól felszerelt játszótér, és egy 2,5 kilométeres sétány várja a látogatókat. 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
Nyíregyházi Állatkert – Sóstó Zoo, Nyíregyháza

Szállástipp – Diamond Apartman Sóstófürdő

Sóstógyógyfürdő csendes, nyugodt részén helyezkedik el az apartmanház, amely 2 fős, 3 fős, 4 fős, és 5 fős apartmanokkal várja a pihenni vágyó vendégeket. A szálláhely az élményfürdőtől 3-5 perc sétára, az állatkerttől 10 perc sétára található.

Csak rád vár a Hortobágy!

A hortobágyi puszta az ország egyik legnépszerűbb látványossága, egy egynapos, vagy akár egy többnapos kirándulás vonattal is könnyedén megoldható Debrecenből. 

Programtippek Hortobágyon >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
Kilenclyukú híd, Hortobágy

Bakancslistás látnivaló a Kilenclyukú híd, amely a Hortobágy egyik leghíresebb jelképe, de a Hortobágyi Vadaspark, a Hortobágyi Madárpark és a halastó is kihagyhatatlan látványosság. 

A Hortobágyi halastavak területén kiépített tanösvényen megismerhetjük a halastavak és a nyílt vizű mocsarak madár- és növényvilágát.

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
Hortobágyi halastó

Hortobágy a világ legjobb 2021-es utazási célpontjai között >>

Szállástipp – Hortobágyi Kemencés Vendégház

A Hortobágyi Kemencés Vendégház Hortobágyon, a község központjától pár perces sétára, csupán 250 méterre fekszik.  A szálláshelyen ingyenes a parkolás, a légkondicionálás és a wifi használata. 

Ugye szívesen látogatsz Tokajba?

Aki Debrecentől 1 órás vonatútra keres kikapcsolódási lehetőséget, annak tökéletes program egy hangulatos kirándulás vonattal Tokajba. 

Látnivalók és programok Tokajban >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
Tokaji borvidék

A Tokaji hegység lábánál terül el a Tokaji borvidék, amely a gasztronómiai élmények és a borturizmus szerelmesei számára népszerű célpont. 

A borászati és helyi hagyományainak köszönhetően Tokaj izgalmas város, ahol a Világörökségi Bormúzeum felkeresése éppen olyan remek program, mint a sétahajózás és a kenutúra

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől

Szállástipp – Pogácsás Apartman Tokaj

A szálláshely Tokaj kulturális központjában helyezkedik el, a Bormúzeum, a Paulay Ede Színház, és a Bodrog folyó szomszédságában. 

A három apartmanban összesen 12 fő fér el kényelmesen, akár nagyobb család, vagy baráti társaság számára is ideális választás egy tokaji kiránduláshoz.

Mit tartogat számodra Hajdúszoboszló?

Hajdúszoboszló hazánk egyik legnépszerűbb vidéki üdülőhelye, az alföldi város mindössze 22 km-re fekszik Debrecentől.

Top programok Hajdúszoboszlón >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
Hajdúszoboszló Gyógyfürdő

A fürdőváros főként a fürdési lehetőségekről, a híres gyógyfürdőről, az aquaparkról, a strandról, valamint az új Aqua Palace élményfürdőről ismert, azonban más programot és látnivalót is tartogat a város. 

Érdemes felkeresni a Fordított Házat, a Harangházat, és a Fazekasházat, míg a gyerekeket a MeseKorzó és a Mókus Kalandpark várja tárt karokkal. 

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
MeseKorzó, Hajdúszoboszló

Szállástipp – Orchidea Apartman Hajdúszoboszló

Az Orchidea Apartman Hajdúszoboszló központi részén, a strandfürdő oldalsó bejáratától 300 méterre található. Az igényes, teljesen felszerelt apartman gyermekbarát szálláshely, ahol etetőszéket, babakádat, és játékokat is biztosítanak. 

Fedezd fel Nyíradony kincseit! 

Nyíradony mintegy 30 km-re fekszik Debrecentől, a városba a kirándulás vonattal is megoldható, nem szükséges autóval utazni.

Top programok Nyíradonyban >>

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
Erdei Harmónia Látogatóközpont

Az Erdei Harmónia Látogatóközpont fényerdővel, kiállítóteremmel, interaktív élményszobával, mozival és játszószobával várja vendégeit. Gyerekekkel a Hókuszpókusz Kalandpark feltérképezése bakancslistás program, a kirándulók kedvelt célpontja pedig a Gúti Templomrom.

Top 5 kirándulás vonattal 1 órára Debrecentől
Hókuszpókusz Kalandpark

Szállástipp – Mosoly Vendégház Nyíradony

Nyíradony központjához közel, mégis csendes övezetben várja kedves vendégeit a Mosoly Vendégház, amely összesen 12 fő fogadására alkalmas. A vendégház 2 apartmanrészből áll, egy földszinti és egy külön bejáratú emeleti apartmanból.

A kirándulás vonattal is éppoly izgalmas, mint autóval, csak nyitottnak kell lennünk az élményekre. Te is így látod? Böngéssz a legjobb szálláshelyek között, és csapj le a kedvencedre a Szallas.hu kínálatában >>

Debrecen látnivalóit se hagyjátok ki >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
100%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Magyarországi állatkert gyűjtemény - "Állati jó" helyek térképpel

    9 perces olvasási idő