Romantikus kikapcsolódásEldugott kirándulóhelyekNyári vakációŐszi élményszüretTavaszi zsongás

5 romantikus hely, ahol elcsábíthatjátok a kedveseteket

1 perces olvasási idő

Lepjétek meg szerelmeteket (és magatokat) egy romantikus, belföldi utazással, melynek során piknikezhettek a lemenő nap fényében, kilátóból csodálhatjátok meg a varázslatos panorámát, vízesés mellett fotózkodhattok vagy adrenalindús terepjáró túrára indulhattok! Nézzétek meg, hová érdemes szervezni az álomrandit!

1. Libegőzés, csónakázás és izgalmas segway túra: Lillafüred

Vadregényes utazásra hívogat a Bükk-vidék szívében rejtőző Lillafüred, ahol az erdőkkel és hegyekkel övezett Hámori-tavon csónakázhattok, megcsodálhatjátok a 20 méter magasról lezúduló Lillafüredi vízesést, felpattanhattok az erdei vasútra vagy andalító sétát tehettek a függőkertben. Ha pedig nem ódzkodtok a magasságtól, akkor libegőzhettek is egyet!

Szállástipp: Hunguest Hotel Palota****
Nevezzetek be egy páros pihenésre a Hunguest Hotel Palota****-ban, ahol bárzene mellett koktélozhattok, összebújhattok a pezsgőfürdő buborékai között vagy egy különleges segway túrán is részt vehettek!

2. Természetbarátok kedvence: Zebegény

Bakancsos túra kéz a kézben az árnyas fák alatt? Vágjatok bele bátran, ugyanis Zebegényt nagyszerű túraútvonalak szövik át, amik segítségével a Kopasz-hegyen álló Kós Károly Kilátóhoz vagy a 15 méter magas, nagymarosi Juliánus Kilátóhoz is eljuthattok. Érdemes egy pikniket is beiktatni a Sárkánydombon, vagy finom falatokért felkeresni a Füstölgő Sarok BBQ-t!

Szállástipp: Csendilla Vendégház
Az egész napos mászkálás után nem is töltődhetnétek fel jobb helyen, mint a hatalmas konyhát és kényelmes ágyat rejtő Csendilla Vendégházban. A Dunakanyarra néző elképesztő panorámát ráadásul a nyugágyakból, a fedett teraszról és a dézsafürdőből is élvezhetitek. 

12 hely, ahol a legszebb a naplemente >>

3. Mesevár, vízi túra és kalandos tanösvény: Székesfehérvár

Tegyetek egy romantikus sétát a királyok városában magasodó Bory-várban, ahol lebilincselő kiállítások és építészeti remekek sorakoznak! Ezután kutassátok fel a több mint 6 hektáros Csónakázó-tavat, melyet csónakkal, kenuval, kajakkal és SUP-pal is meghódíthattok. Amennyiben még több élményre vágytok, a Sóstó gyönyörű tanösvényét és kilátóját ajánljuk a figyelmetekbe.

Szállástipp: Sempre Étterem és Panzió
Tóparti nyugalom
, modern berendezés, kényelmes szobák és mennyei, olaszos ízek várnak rátok a klimatizált Sempre Étterem és Panzióban, mely szuper elhelyezkedésének köszönhetően tökéletes kiindulópontja lehet a városnézésnek

4. Élménypince mellé terepjárós felfedezés: Szekszárd

A zamatos borairól híres Szekszárd minden évszakban tartogat nektek meglepetéseket. Látogassátok meg a Garay ÉlményPincét, ahol nem csak szenzációs borvacsorán és kóstolón vehettek részt, hanem az interaktív kiállítóteret is bejárhatjátok! Extrémebb élményekért a terepjáró túrát vagy a hőlégballonos utazást javasoljuk. 

Szállástipp: Takler Kúria
Zseniális ételekre és pazar wellnessoázisra bukkanhattok a szőlőtőkékkel szegélyezett Takler Kúrián, ahol rusztikus elegancia fogad benneteket. Sőt! Az Executive szobákban még privát, kétszemélyes jakuzzi is helyet kapott. 

5. Romantika a csillagok fényében: Zselickisfalud

Vesszetek el együtt az égbolt csodáiban a Zselici Csillagparkban, mely nappali és éjjeli programok során ígér nektek különleges kikapcsolódást! Jelentkezzetek be egy éjszakai túrára vagy távcsöves bemutatóra, és másszátok meg a 25 méter magas kilátót is!  

Szállástipp: Hotel Kardosfa***
Szökjetek meg a természetbe, melyhez szuper úti cél lehet az erdővel körülölelt Hotel Kardosfa***! A harapnivalóan friss levegőn, valamint madárdalos ébresztőn túl itt pezsgőfürdővel, medencével, szaunával ellátott, kényeztető wellnessrészlegre lelhettek. A felejthetetlen napot pedig romantikus vacsora mellett zárhatjátok!

10+1 romantikus szálláshely Magyarországon >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
85 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Tavaszi zsongás

    Ugorj fejest a tavaszba - hamarosan indul a tulipánszüret az országban

    1 perces olvasási idő
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő