Családi kiruccanásProgramok hétvégéreTavaszi zsongásVidéki vendégségVidéki víkend

Szafari és pusztai állatpark a Hortobágyon

1 perces olvasási idő
Szafari a Hortobágyon

A Hortobágy síkján szó szerint új horizontok nyílnak meg. De ha nem csak a rónák végtelenjében gyönyörködnétek, a Pusztai Állatpark és a Naplemente Szafari remek lehetőség, hogy a helyi állatvilággal ismerkedjetek a Hortobágyon.

Szafari és pusztai állatpark a Hortobágyon
Hortobágyi vadlovak

Pusztai szafari a Hortobágyon

Ha azt gondoltátok, hogy szafarizni csak zsiráfok és elefántok között, Afrikában lehet, győződjetek meg az ellenkezőjéről a Hortobágyon! Nyári estéken a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében szafari autó vág neki 4-7 fős csoportokkal a hortobágyi vadonnak.

Hortobágyi naplemente

A júliusi és augusztusi péntek és szombat esti szafari szakmai kísérővel a Hortobágyi Vadaspark élővilágát mutatja be. A vadasparkban láthattok egyebek mellett farkast, sakált, vadlovat, keselyűt, pelikánt az emberi tevékenység előtti hortobágyi környezetben. Az extra szafari során a pusztai nagyvadakat csodálhatjátok meg. A vadasparkba tartó szafaribusz a Pásztromúzeum előtt indul, jegyet váltani a múzeumban lehet.

Hortobágyi szálláshelyek >>

Szafari és pusztai állatpark a Hortobágyon
Szafari a Hortobágyon

Pusztai Állatpark a Hortobágyon

Ha nem voltatok benne biztosak, milyen állat a cikta vagy a cigája, látogassatok el a hortobágyi Pusztai Állatparkba! Az 1997-ben, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. által létrehozott Pusztai Állatpark régi magyar háziállatokat mutat be és segíti ezen fajták fenntartását, tenyésztését is.

Szafari és pusztai állatpark a hortobágyon
Legelő rackák

A rackák, mangalicák, hucul lovak mellett megismerkedhettek a laikus számára nem mainstream fajtákkal is. Nos, az itt látható citka a világ egyik legritkább és legveszélyeztetettebb juhfajtája, míg a cigája egy balkáni juh. A parkban a gyerkőcöket kis szekéren húzhatjátok magatok után. Nem csak az állatokkal ismerkedhettek a Hortobágyi Állatparkban: események is várnak titeket, mint az Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó vagy a Magyar Szürke Bikák Vására.

Nyitva tartás és jegyinformációk >>

Megközelítés: a Pusztai Állatpark a 33-as főút mellett található. A Kilenclyukú híd előtt kell letérnetek!

Aki az állatokat szereti, rossz ember nem lehet. Felnőttnek és gyereknek egyaránt ajánljuk ezt a két különleges helyszínt. Csak mert lapos, a Hortobágy nem unalmas!

Hortobágy
Kilenclyukú Híd

Nincsen utazás szállás nélkül. Hortobágyi szálláshelyekről a Szallas.hu gondoskodik >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%