Tippek utazáshoz

Szavazz Te is kedvenc turisztikai attrakciódra és nyerj álomutazást!

2 perces olvasási idő

2018-ban a Szallas.hu csapata és szakmai zsűrije immár hatodik alkalommal adja át a magyar turizmus legkiemelkedőbb minőségi díjait: az Év Szállása, az Év Turisztikai Települése és az Év Turisztikai Attrakciója címeket – a Ti szavazataitok alapján.

Bízunk benne, hogy szívesen voksoltok kedvenc élményeitekre, szállásokra és településekre, mi pedig -köszönetképpen- 14 álomutazást sorsolunk ki azok között, akik 2018. október 30-ig leadják szavazataikat.

Hogyan tudsz szavazni? >>

A 2018-as év Turisztikai Attrakciója

Úton és útfélen számtalan csodával találkozunk hazánkban. Remek városok fantasztikus programokkal várnak minket az év bármely szakaszában. Hisszük, hogy a verseny segítségével még több utazó számára tudunk inspirációt nyújtani, hogy mely hazai attrakciót érdemes meglátogatni.

A jelenlegi állás szerint a „TOP 5” listában az alábbi turisztikai látványosságok szerepelnek, de a sorrend még változhat! 

1.Aquaglide Vízijátszótér – 1051szavazat

2.RepTár Szolnoki Repülőmúzeum – 961szavazat

3.Aquarius Élmény- és Parkfürdő – 789 szavazat

4.Egri Road Beatles Múzeum – 450 szavazat

5. Füzér Vára – 278 szavazat

S hogy segítsünk a döntésben (és a voksolásban), bemutatunk nektek 10 kiemelkedő és népszerű attrakciót, amely az elmúlt időszakban sok látogatót vonzott.

Egri Road Beatles Múzeum – Eger

Az Egri Road Beatles Múzeum a Kelet-Közép Európai régió egyetlen Beatles gyűjteménye. Ilyen múzeum eddig csak Liverpoolban, Halléban, Alkmaarban és Buenos Airesben volt eddig.

Egri Road Beatles Múzeum

A kiállított eredeti sajtótermékek, ruhadarabok, makettek, limitált kiadások, ritkaságok gazdagon illusztrálják az érdekfeszítő történetet. A babák, lemezek, a Sárga tengeralattjáróba való bepillantás, a Sgt. Pepper lemez hatalmas megjelenítése pedig visszavarázsolja a látogatót a legendás hatvanas évekbe.

Az Egri Road Beatles Múzeum adatlapja >>

Füzér Vára – Füzér

A vár, amely felfedezésre vár. A kalandra vágyó, természetkedvelő látogatók festői környezetben kirándulva nemcsak a történelem egy szeletét ismerhetik meg, de ki is próbálhatják, milyen is lehetett egykor a vár uradalmi élete.

Füzéri vár

Ezen felül korhű ruhába öltözött, felkészült animátorok, színvonalas tárlatvezetések segítségével mutatják be a vár dicső fénykorát, ahol az Abák, Perényiek, Báthoryak, Nádasdiak, és Károlyiak éltek, tevékenykedtek.

A Füzéri Vár adatlapja >>

Tűztorony – Sopron

Aki még nem látta és nem ismerte Sopronban a Tűztornyot és őreinek történetét, az garantáltan emlékezetes élményként fogja megélni, ha egyszer felkeresi a város ezen szimbólumát.

Soproni Tűztorony

Őrei ugyanis fontos feladatot láttak el az évszázadok alatt, hiszen figyelték a vidéket, jelezték, ha valahol tűz ütött ki, esküvőkön, temetéseken vagy városi mulatságokban ők szolgáltatták a zenét, trombitaszóval figyelmeztették a soproniakat az idő múlására, amelyet negyedóránként jeleztek a körerkélyről. A torony pedig egyben a hűség jelképe is, az 1921. december 14-i népszavazáson Sopron és nyolc község a Magyarországhoz való tartozás mellett döntött.

A Tűztorony adatlapja >>

Aquarius Élmény- és Parkfürdő – Sóstófürdő

Nyíregyháza üdülőövezetében, a 320 hektáros tölgyerdő ölelésében fekvő Sóstógyógyfürdő varázslatos világának szívében található az Aquarius Élmény- és Parkfürdő, melyek egyik fő kincse a nátrium-kloridos, jódos, brómos, gyógyvíz, mely kiváló hatással bír reumatikus, mozgásszervi és egyes nőgyógyászati megbetegedések esetén.

Aquarius Élmény- és Parkfürdő, Nyíregyháza

 

Az Élményfürdő az év minden napján nyitva tart, a szabadtéri Parkfürdő pedig nyáron várja a látogatókat. A két fürdő különlegessége, hogy szomszédosak egymással, a nyári szezonban egy belépőjeggyel látogathatók, itt a család minden tagja megtalálja a számára kedves kikapcsolódási formát.

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum – Szolnok

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum hatvanezer négyzetméteren mutatja be a ma elérhető legmodernebb technikai eszközökkel a magyar repüléstörténetet.

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum

A kiállított eszközök mellett kézzel fogható repülési élményt kínál a MiG- 29 szimulátor-park és a 4D mozi a pilótaülésekkel teszi teljessé a térhatású repülős filmek élvezetét.

RepTár Szolnoki Repülőmúzeum adatlapja >>

Aquaglide Vízijátszótér – Sarud

Európa második legnagyobb Aquaglide Vízijátszótere várja a kicsiket és a nagyokat a Tisza-tónál. Egy valódi nedves extrém élmény azoknak, akiknek a vízparti kikapcsolódás nem merül ki a strandolásban.

Aqauglide Sarud

Több, mint 2,000 nm kék-fehér úszó játékpark a természetben, a Tisza-tó egy védett medencéjében. Több, mint 30 izgalmas kaland elem és kihívás a víz felszínén vagy közel 5 méter magasban. Ki az, akit ne vonzana a sétálás a vízen, az egyensúlyozás a billegő lapokon, az ugrálás a kisebb- nagyobb trambulinokon, a kapaszkodás a csúszós mászókákon, a hintázás a víz felett, a hatalmas csúszdák, a katapult és a vízilibikókák Nehéz elképzelni a vízi röplabdát a víz felszínén vagy az óriáskereket a Tisza- tó vízén? Pedig ez vár Sarudon a játszótársakra.

Még több érdekesség >>

Szegedi Dóm Látogatóközpont – Szeged

A látogatóközpont célja, hogy Szeged jelképe, a dóm a hagyományos értelemben vett kulturális és turisztikai jellegén túl közösségi élmények színterévé is váljon.

Szegedi Dóm Látogatóközpont

Legnépszerűbb programjai közé tartozik a város panorámájának megtekintése a felújított toronykilátóból, kiemelten az éjszakai toronynyitások alkalmával. Mindemellett a Dömötör-torony is rendszeresen megnyitja kapuit, ahol az érdeklődök belülről is megtekinthetik a város legrégebbi nevezetességét Aba-Novák Vilmos gyönyörű freskójával.

További információk >>

Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye – Kecskemét

A kecskeméti városatyák 1902-ben határoztak az első városi bérház felépítéséről, az újonnan kialakított Rákóczi út példaadó nyitányaként. Az 1903-ban befejezett épület fő formáiban, a magyaros mellett a nemzetközi szecesszió, különösen annak bécsi, plasztikusabb iránya is erőteljesen kitapintható.

Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye – Kecskemét

Érdemes nemcsak kívül megcsodálni, hiszen a kék eozinmázas csempék, a meggypiros és kék pirogránit díszek, a festett gipszstukkókból kivitelezett, de eredetileg eozinos kerámiából tervezett pávák, a ma már hiányzó hatalmas tükrök és ornamentális falfestés (utóbbi a két szív alakú mezőben), s az egykor arany hátterű fehér stukkók együttesében, motívumaiban is a külső díszítés köszön vissza. Tudtátok, hogy a Cifrapalota kerámiadíszei a pécsi Zsolnay gyárban készültek?

Még több érdekesség >>

Hévízi Tófürdő – Hévíz

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, biológiailag is aktív, természetes termáltava. A tó vízhőmérséklete – amelyet geotermikus energia melegít – télen nem csökken 22 °C alá, nyáron eléri a 35-38 °C-t.

Hévízi Tófürdő

A gyógyvíz gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve így a szénsavas, a kénes, a kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos gyógyvizek kedvező tulajdonságait. Illetve a maga nemében egyedülálló hévízi iszap egyaránt tartalmaz szerves és szervetlen anyagokat, a benne lévő redukált kénvegyületek pedig a gyógytényezők különleges értékeit képviselik. A Hévízi Tófürdő az év 365 napján fogadja pihenésre és feltöltődésre vágyó vendégeit.

A Hévízi Tófürdő adatlapja >>

Csodák Palotája – Budapest

A Csodák Palotájában minden korosztály játszva ismerkedhet meg a természettudományokkal. Az eszközök, játékok interaktív termek (Születés birodalma, Illúzió-optika és a Newton almáskertje) tematikus egységek (Tudósok csarnoka, Természet Műhelye, Űrállomás, Mágneses mező, Record, Logikai megálló) önfeledt és tartalmas kikapcsolódást biztosítanak a családoknak, pároknak, a gyermek- és turistacsoportoknak egyaránt.

Csodák Palotája

Akár 4-5 óra időtartamot is érdemes tervezni, amikor az érdekes összefüggéseket és az „AHA!” élményeket együtt felfedezve, átélve gyorsan elrepül az idő.

Még több érdekesség a Csodák Palotájáról >>

Fantasztikus országunk van, csak szét kell nézni és nyitott szemmel/szívvel járni. Most itt a lehetőség, hogy Te is szavazz az általad legszebbnek és legizgalmasabbnak tartott helyekre. Ehhez nem kell mást tenni, mint a fehér mezőbe beírni a kedvenc látnivalódat és rákattintani a “szavazok!” gombra. 

Ne feledd: a szavazók között álomutazást sorsolunk ki, a voksokat pedig október 30-ig várjuk!

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%